Jump to content

IVF met verminderde eicel voorraad


Peultje

Recommended Posts

Hoi peultje,

 

Ik kan je niet helpen met mijn eigen ervaringen maar ik weet dat op dit forum wel dames zijn die eenzelfde probleem ervaren. Je zult hier zeker steun vinden! Komt jouw diagnose in de praktijk overeen met vervroegde overgang? Want hierover is vrij veel te vinden. Succes met alles en ik hoop dat je snel wat wijzer bent!

Link to comment
Share on other sites

hai Peultje,

 

Wat een rotnieuws om te krijgen als net dertiger zeg!

 

er zijn er hier helaas zat met een lage AMH waarde en hoog FSH. Wat is je AMH waarde?

 

ik weet dat dames in Dusseldorf DHEA ofwel prasteron voorgeschreven krijgen bij verminderde voorraad. google er maar eens op. Er zijn erg interessante en hoopgevende onderzoeken over dit preparaat te vinden.

 

Ik hoop dat je snel in contact zult komen met lotgenootjes. Als ik me niet vergis is er zelfs een apart topic over. in de naam zit Laag AMH/ Hoog FSH zo iets dergelijks.

 

groetjes

noor

Link to comment
Share on other sites

Hoi

Het aantal follikels dan per maand erg verschillen hoor. Soms heb je een topmaand en soms een slechte; ook bij vrouwen met een goede eicelvoorraad.

Ik zou er wel op staan dat je AMH wordt geprikt. Dat geeft meer zekerheid dan FSH en dan weet je gelijk hoe zorgerlijk het al dan niet is.

Ik heb het zelf gewoon via de huisarts laten prikken, maar misschien wil het ziekenhuis er ook aan meewerken.

Groetjes

Noor

Link to comment
Share on other sites

Klopt, bij mij werd ook steeds vantevoren gekeken of het wel een 'goeie' maand was en ik heb eieren zat. Ik hoop dat je snel meer duidelijkheid hebt Peultje! Zolang jij het gevoel hebt dat niet alles is onderzocht kun je er geen vrede mee hebben, althans zo werkt dat voor mij. Hoop dat je met de tips van Noor verder komt!

Link to comment
Share on other sites

Hallo peultje,Ik heb zelf ook een verhoogd fsh. Mijn moeder en oma waren allebei ook dertigers toen zij in de overgang kwamen. Dit in combi met mijn fsh is wel een indicatie van een verminderde eicel voorraad..Doordat ik maar niet zwanger raakte kwamen wij hier achter, hoeft daar niet perse iets mee te maken hebben maar opeens hadden we misschien wel haast.Bij de hoogste dosering follikel stimulerende medicatie had ik maar weinig follikels. Wel ben ik de eerste poging zwanger geraakt, ook de 2e poging raakte ik zwanger en is er zelfs eentje ingevroren.Ik heb dus niet zoveel eicellen meer maar de kwaliteit is wel goed! Ze zijn immers niet heel oud! (nu 32).Bij ons dus een succes verhaal. Ik heb mij enorm druk gemaakt. Maar onze ferti arts is gewoon met ons van start gegaan met de IVF. Heel fijn, daardoor is alles toch nog heel snel gegaan! Hoe hoog was je fsh?Ik hoop dat jij je niet teveel druk maakt, niet zomaar de hoop opgeven hoor!Groetjes mia! (2 jaar geleden regelmatig te vinden op het fsh topic)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use