Jump to content

ivf antwerpen


girl82
 Share

Recommended Posts

hallo dames, na 2 mislukte ivf pogingen en een vroege geboorte hebben we besloten om verder te gaan met ivf in belgie. Onze keus gaat uit naar uza ,die is maar 80 km van ons vandaan en werkt ook met cz. Echter ik kan daar weinig info over vinden over de wachttijden etc.

 

Heeft hier iemand misschien ervaring mee? Alle info is welkom!

 

alvast bedankt

Link to comment
Share on other sites

Ik kan je helaas niet helpen, maar wens je wel heel veel succes.. En heb je al contact met ze opgenomen? Hun kunnen jou natuurlijk het beste zelf vertellen hoe het zit met de wachttijden en de behandelingen.. Er zitten hier wel veel dames in het buitenland, maar dan eerder in Dusseldorf.. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Monica32,bedankt voor je reactie. Ik heb volgende week een gesprek met mijn eigen gyno. Hij denkt dat ik weer de draad bij hun op pak, maar ik heb geen vertrouwen meer in ivf in Nederland. Ik weet echt niet hoe ik het moet over brengen. ik moet tenslotte ook een kopie van mijn dossier hebben!!

Link to comment
Share on other sites

Girl, voor zover ik weet werkt Cz ook met Gent, ik weet alleen niet of die afstand te doen is voor jullie. Ik zou gewoon open kaart spelen en aangeven dat je wil kijken of een ander zkh mogelijk tot andere inzichten komt, over het algemeen doen ze in het buitenland net wat meer, bv. Assisted hatching, een embryoscoop etc.

dossier kun je ook gewoon vragen hoor.succes!

Link to comment
Share on other sites

Girl, hier een happy en tevreden UZA gangster.

Zelf hebben wij ook geen vertrouwen meer in NL gehad. Hierdoor zijn we overgestapt naar Sint Niklaas.

Daar hebben wij onze IUI's gehad en voor IVF werken ze samen met UZA.

UZA heeft onze bevruchting en terugplaatsing gedaan.

Met een geweldig resultaat moet ik zeggen. Zie banner :)

 

Wel altijd even contact opnemen met CZ. Wij hebben Avero Achmea.

Succes

Wanda

Link to comment
Share on other sites

Girl, hier een happy en tevreden UZA gangster.

Zelf hebben wij ook geen vertrouwen meer in NL gehad. Hierdoor zijn we overgestapt naar Sint Niklaas.

Daar hebben wij onze IUI's gehad en voor IVF werken ze samen met UZA.

UZA heeft onze bevruchting en terugplaatsing gedaan.

Met een geweldig resultaat moet ik zeggen. Zie banner :)

 

 

 

 

 

 

Hoi wanda,geweldig dat het bij de eerste poging is gelukt . proficiat en geniet ervan. Ik ben echt blij met je reactie. Ik heb 2 mislukte ivf's gehad en een vroege geboorte na een spontane zwangerschap.altijd goei embryo's etc. in totaal heb ik 12 terug plaatsingen gehad zonder resultaat. Ik heb verder onderzoeken gevraagd , maar dat wilden ze niet.Ze zeiden tegen me dat ik weer recht heb op drie vergoedingen en dat ik verder moet op dezelfde voet,dus zelfde medicatie enz. Ik heb echt het idee dat ze niet naar mij luisteren en dat ik gewoon een nummertje ben. Daarom heb ik besloten om naar Belgie te gaan. Alleen ik twijfel tussen Gent en UZA. UZA is kwa afstand dichterbij dan gent en over Gent lees ik weer veel tevredenheid.Dus ik weet het echt niet.

Weet je misschien wat de wachttijd voor ivf in UZA is?

 

sorry voor het lange verhaal,maar ik moest even mijn hart luchten.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Girl,

 

Jouw verhaal lijkt zoooo erg op dat van mij.

Ik heb in eerste instantie in NL behandeling gezocht.

Ik heb PCOS en moest aan de Clomid en dat werkte bij de minimum dosis.

Na verschillende forums en ook de bijsluiter gelezen bleek dat je Clomid maximaal 6 maanden mocht nemen.

Aangezien ik die al 2 jaar nam, wil ik wat anders. Daarop heb ik mijn gyn gevraagd wat nu anders moest. Ik kreeg als antwoord " niets, het werkt".

Na 2 jaar braaf te luisteren maar geen resultaat te boeken ben ik voor second opinie naar Sint Niklaas gegaan.

Hierop kreeg ik een BMS (baarmoederslijm) meting. Was 2 dagen voor IUI 7,2 mm. MMMMM zegt gyn (B), onder de 7 doen wij niets.

Is dus niet heel goed.

Ik naar NL terug met een behandeladvies van haar.

Nou IUI ging gewoon door en advies ging in de prullenbak.

Na terugplaatsing zijn we niet meer terug geweest.

Bij de volgende IUI ben ik Menopur gaan spuiten. BMS was op dag 13 al 11,7 mm en dat is ongeveer een week voor de IUI.

Girl doe waar jij je goed bij voelt, als je je "geloof" in je Zkh kwijt bent moet je verder kijken.

Succes

Wanda

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use