Jump to content

Even voorstellen ik ben Maartje


MaartjeMG

Recommended Posts

Hoi dames,

 

Ik ben Maartje en bezig met de eerste IVF behandeling. Ik vind het allemaal reuze spannend en wil graag de ervaringen van anderen lezen en mijn ervaringen delen. Wij werden meer dan 3 jaar geleden spontaan zwanger. We hadden er niet op gerekend maar het kindje was meer dan welkom...helaas een miskraam. Daarna lukte het ons niet meer om spontaan zwanger te worden. Na een aantal zware jaren van ziekenhuis bezoekjes, verwerking en hoop durven we nu eindelijk de behandeling aan. Ik ben een vreselijke controlefreak en voor alles wat ik wil bereiken werk ik ontzettend hard des te zwaarder is het dan als je hierin machteloos staat. Zoveel eisen heb ik mijzelf gesteld, in ruil ervoor zou ik wel zwanger worden...dacht ik. Natuurlijk werkt het zo niet.

We hebben gister de punctie gehad en hoor morgen of we gaan terugplaatsen. Ik moet het maar op mij af laten komen, steeds denk ik dat een volgende stap makkelijker is maar het valt steeds weer vies tegen, weer opnieuw wachten en jezelf gek maken.

Ik vind het fijn om jullie ervaringen te lezen, ik vind het vreselijk dat jullie allemaal dezelfde stappen moeten maken om zwanger te worden maar ik voel me minder alleen in dit proces en in deze strijd. Succes allemaal en ik hoop op veel goede verhalen, dat geeft hoop tijdens dit eeuwige wachten.

 

Liefs Maartje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use