Jump to content

Kinder Aspirine ter bevordering van de innesteling


RooDje

Recommended Posts

Is er iemand die goede ervaring heeft met het nemen van kinder aspirine ter bevordering van de innesteling?

Ik heb het hier dus over Aspirine met het bestanddeel Acetylsalicylzuur in een lage dosis (75-80 mg) geen Sinaspril (want dat bevat Paracetamol)

 

Ik lees wel eens dat er meiden zijn die na gebruik hiervan in verwachting raken, ondanks herhaalde miskramen of mislukte pogingen in het verleden, maar je leest ook wel eens dat er meiden zijn die een VMK krijgen na het stoppen met de Aspirine.

 

Heeft er iemand ervaring hiermee?

 

Liefs,

RooDje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Roodje,

ik ben ook met aspirine zwanger geraakt. Van een cryo. Het was de 9e terugplaatsing. Tsja, waar lag het nou aan dat ik zwanger raakte? Ik heb toen ook regelmatig shiatsu-massages gehad, deed aan pilates en deed een 11 weekse cursus met veel huiswerk, wat een hele leuke afleiding was. Dus ik vind het lastig te zeggen.

Ik weet niet meer hoe lang ik ermee door ben gegaan.

Ik had wel een hoop blauwe plekken toen zeg. Ik heb het volgens mij ook gebruikt bij de 'verse' poging, waar die cryo uit is ontstaan die nu mijn lieve dochter is. Dus met spuiten wat meer blauwe plekken van de prikken.

 

Hoop dat je er wat aan hebt. Succes!

Groet,

Anne

Link to comment
Share on other sites

Hi Roodje,

Ik heb het de vorige keer ook geslikt tijdens de 1e 1,5 week na de TP (ben twee dagen na de TP begonnen). En werd toen wel zwanger, maar ik heb toen ook acupunctuur gedaan en was veel relaxter als de 1e keer en heb mijn rust genomen.. dus of het door de aspirine kwam???

Link to comment
Share on other sites

Hi Anne & Doortje,

 

Hebben jullie dat in samenspraak of op aanraden van een arts gedaan of op eigen houtje?

 

Ik zou eigenlijk volgende week een TP hebben van onze enige cryo uit onze 1ste ICSI behandeling, maar mijn cyclus wil niet helemaal meewerken qua eisprong en BMS, dus waarschijnlijk moeten we deze cyclus overslaan wat betreft de TP.

Heb begrepen dat vrouwen die Aspirine dan slikken vanaf de eisprong, klopt dat?

Weten jullie nog welke dosis jullie hebben gehad?

 

Gr.

RooDje

Link to comment
Share on other sites

80 mg.

Maar niet op eigen houtje hoor, ik zou het zeker met je arts overleggen. Wij zijn ermee begonnen nadat het herhaaldelijk mis ging. Wetenschappelijk was het niet bewezen, maar ze dacht meer; baadt het niet dan schaadt het niet. En in sommige gevallen was er echt wel wat voor te zeggen.

Blijft vaag he? Maar overleg het gewoon met je arts hoor!

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je antwoord Anne!

Ik zie dat je duimen draaien! Spannend zeg! Vallen de wachtweken je een beetje mee?

Zelf vond ik ze slopend na de verse TP vorige keer.

Heb je nu weer de Aspirine moeten slikken?

 

@Doortje

Ik heb ook acupunctuur gedaan (nu nog trouwens) voor de eerste ICSI poging.

Het heeft me ontzettend geholpen wat betreft de bijwerkingen.

Ben alleen niet zwanger geraakt van de verse TP helaas.

Hopelijk brengt de cryo t.z.t meer geluk!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ik heb het 1 keer gedaan en was toen zwanger van een tweeling na het terugplaatsen van 2 embryo's.

Daarna heb ik het 2 keer wel gedaan en werd niet zwanger.

Toen 1 keer niet en nu ben ik vandaag 20 weken zwanger.

 

Ik moet wel zeggen dat de artsen het heel erg afraden in mijn ziekenhuis, juist omdat miskramen meer voor lijken te komen...

 

Succes, groetjes Zomer

Link to comment
Share on other sites

Ik heb besloten om het niet te gebruiken dit keer.

Voelde me er toch niet zo prettig bij zonder dat mijn FA het zou weten.

Gisteren heb ik de TP gehad van onze cryo (niet in ons plaatselijk ziekenhuis). Mocht dit niet goed gaan dan wil ik het de volgende keer in overleg met mijn arts misschien toch eens proberen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use