Jump to content

Wanneer 1e menstruatie na TP?


young padawan

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik zal me even voorstellen. Ik ben een jonge vrouw van 27, getrouwd met een lieve man, maar na nu inmiddels 4.5 jaar nog steeds niet zwanger. We zijn 2 jaar bezig geweest voordat we naar het ziekenhuis gingen. We hebben allemaal onderzoeken gehad, HSG, sperma onderzoek en bloedonderzoek. We hebben 5 IUI behandelingen ondergaan waarvan 3 zijn afgebroken wegens overstimulatie. Omdat hier geen resultaat uit gekomen is, zijn we overgegaan naar IVF. We zijn in januari hiermee gestart, de 1e behandeling is afgebroken wegens overstimulatie. De 2e zijn we begonnen eind april, eind mei de punctie gehad en 5 juni (11 dagen later) ongesteld. Ik ben nooit zwanger geweest, nooit geen miskraam gehad en word altijd 11 dagen later na eisprong of inseminatie ongesteld.

 

Waar ik nou mee zit, is dat ik sinds 5 juni niet meer ongesteld ben geworden. Hoelang duurt het voordat alles weer op gang komt. Ik heb 12 augustus een test gedaan en deze was negatief. Ik vraag me af hoelang ik nog moet wachten voordat mijn rustmaand van inmiddels 100 dagen voorbij is. Het vervelend is ook dat ik nu nog 1 cryo heb. Ik hoop zo dat deze goed ontdooid want anders moet ik weer helemaal op nieuw beginnen.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hoi, wilde toch effe reageren, ook al heb ik geen idee. Ik ben zelf erg regelmatig en mijn cyclus was na de ivf poging 1 weer normaal. Als een test hbt gedaan en die was negatief en dit is de eertste keer dat het zo lang duurt zou ik een bloedonderzoek vragen, to be sure en dan toch met je arts overleggen of er niet meer aan de hand is. Misschien dmv ovulatietesten kijken of je wel ovuleert of de mogelijkheid voor onttrekkingsbloeding opwekken.

Meer weet ik niet, neem iig contact op met je arts zou ik zeggen.

Succes, sometimes

Link to comment
Share on other sites

Mijn cyclus was na de IVF ook compleet zoek terwijl ik juist een operatie had gehad om de PCOS te verminderen en wèl een cyclus te krijgen. De hormonen van IVF doen toch echt veel met je lichaam! Ik heb toen gewoon gebeld en gevraagd om Provera. Dat is een kuurtje waar je ongesteld van wordt. Ik kreeg het zonder problemen en toen was mijn cyclus verder ook weer normaal daarna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use