Jump to content

Soms meer vergoed dan iedereen denkt, let zelf goe


zomer71

Recommended Posts

Ik weet niet zo goed waar ik dit precies moet plaatsen, maar hoop dat een aantal meiden het zo lezen en op de hoogte zijn. En natuurlijk anderen attenderen hierop als het nodig is.

 

Tijdens de eerste punctie waren er geen eicellen gevonden. Volgens het ziekenhuis en de verzekering (Unive) telde de poging wel. Dit kwam omdat:

- het ziekenhuis (en bijna alle ziekenhuizen werken op deze manier) het doorgeven als punctie aan de verzekering om te declareren

- de verzekering alleen kijkt naar de code en niet vraagt naar de opbrengst.

 

....Ooit had ik eens gelezen dat dit veranderd zou zijn en dat alleen een poging zou tellen als er RIJPE eicellen waren gevonden. Dit was bij ons niet het geval. Ik heb alles uitgezocht op internet, bij de verzekering en het ziekenhuis en uiteindelijk heb ik na die eerste punctie er nog 3 (!) vergoed gekregen!!!!

En ik ben nu zwanger van de laatste poging.

 

Dus, heb jij een keer een poging met geen eicellen of eicellen die niet goed genoeg zijn om te bevruchten? Laat je ziekenhuis de juiste code op het formulier zetten zodat deze poging verzekeringstechnisch niet telt. Kan je veel geld schelen!

 

Succes allemaal!!!!!

 

Liefs Zomer

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hier iets raars, en ik heb er nooit navraag naar gedaan.

Wij hadden de 4e poging zelf betaald, en een jaar later kregen we ineens toch een heel groot deel terug van de verzekering. Geen idee hoe dat nou kan, maar het was mooi meegenomen.

En we hadden altijd genoeg embryo's en terugplaatsingen, dus nooit iets mislukt.

 

Groet,

Anne

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use