Jump to content

Vu en eigen wensen...


J0se

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Vorig jaar hebben wij een prachtige dochter mogen krijgen. Nog iedere dag zie ik haar als 'ons grote wonder' en oh wat gun ik dit iedereen.

Vanaf de dag dat ze geboren was, kriebelde het alweer in me.... ik mis het zwanger zijn.

Mijn man en ik hebben afgesproken om ergens eind volgend jaar weer te beginnen of misschien nog wel later.

 

Alleen zit ik even met de verzekering in mijn maag. Onze dochter is na een succesvolle poging in DD ontstaan. Ik kan ook alleen maar positief zijn over DD en het liefste zou ik daar weer naartoe gaan. Maar die afstand, het is ons de vorige keer echt bar tegengevallen. Dat houdt ons echt tegen zeg maar, maar het vertrouwen in NL ziekenhuizen is echt niet meer in ons lijf aanwezig, of toch wel?

Zouden we naar DD willen, dan zou ik per januari omhoog moeten met mijn verzekering. Even ervan uitgaan dat ik het vergoed krijg na toestemming.

 

Maar, het VU ... daar lees ik ook hele goede verhalen over..... en ik hoop dat er hier meiden zijn die daar ervaring mee hebben.

Omdat ik dus vol lof over DD ben, zou ik eigenlijk ( op de extra technieken na) exact hetzelfde protocol willen volgen als in DD.

Dus....korte protocol en de medicijnen spuiten die ik wil. Wie weet in hoeverre het VU naar je luistert en het NL standaardprotocol loslaat?

Mocht dit het geval zijn, dan is mijn keuze gemaakt......anders zit er niets anders op dan ritjes maken naar DD.

 

Alvast erg bedankt!

Link to comment
Share on other sites

José ik pb je ook nog even, maar is er een ziekenhuis bij jullie in de buurt dat samenwerkt me DD? Dat je alleen de punctie en tp daar hoef te doen? Weet dan nog niet hoe het verzekeringstechnisch zit, maar de afstand is dan misschien minder een probleem. Want het VU lijkt me voor jullie ook een redelijk eind vanuit Overijssel?

 

Waarom moet je eigenlijk je verzekering aandelen voor vergoeding van IVF? Omdat je het in jet buitenland wilt doen?

Link to comment
Share on other sites

Henne, tnx! Ik woon niet in Overijssel ;)

Maar ik wilde idd de combi Nij Barrahus en DD doen. He tkomt er op neer dat ik dan de punctie en tp in DD heb, maar DD rekent dan het volledige bedrag. Ondanks dat ze samenwerken met NB!

 

En ja, vanwege buitenland heb je toestemming nodig... heel krom, maar waar!

 

Nog even een aanvulling, zou ik voor een combi kiezen. Dan betaal ik bovenop het bedrag van DD ook nog eens de stimulatiefase in NL en daar gaat Menzis niet mee akkoord. Of dan trekken ze het van het potje af en blijft er weinig over en betaal je nog een heel deel zelf. En dat vind ik een beetje zonde als het ook anders kan ;)

Link to comment
Share on other sites

hoi, je vroeg ook naar ervaringen met vu. Nu heb ik een jaar geleden de second opinion in t vu afgesloten, en helaas is t bij ons niet gelukt. Eerst in LUMC en toen de laatste poging in vu. Mijn ervaringen zijn, afgezien van het feit dat het mislukt is..erg goed. Mijn partner en ik voelde ons niet fijn bij behandeling LUMC, erg strikt qua protocollen en weinig uitleg, laat staan begeleiding. BIj vu was dit heel anders. Duidelijke uitleg, vragen stonden vrij, variatie in protocol mogelijk en vooral tijd en begeleiding. Maar ja voor jullie wel een end weg. Ondanks dat het een verdrietig iets is, ongewenst kinderloos, heeft het kunnen doen van de second opinion, en de begeleiding en uitleg die daar bij kwam kijken, veel bijgedragen in het aanvaarden van de situatie. Dus top ziekenhuis. Heel veel succes bij het maken van de keuzes!

Link to comment
Share on other sites

Eef dank je wel! Hopelijk liggen er in de toekomst voor jullie hele mooie, andere dingen in het verschiet. Fijn dat je je mening wilde delen over het Vu.

Woon trouwens in dezelfde provincie als jij hoor ;)

 

Ik ben ook wel benieuwd of je zelf de touwtjes in handen hebt mbt ivf of icsi. Wij hebben bij ivf geen bevruchting gehad. En zelfs waren er in DD extra technieken nodig. Hopelijk bepaalt het vu dit niet weer opnieuw en hoef ik ook niet weer die hele molen in.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jose, bij ons bij de derde behandeling ivf lumc geen bevruchting. Alle gegevens zijn toen in vu gezien en besproken met ons en de mogelijkheden, uiteindelijk de laatste keer alles anders gedaan, waarbij dus ook icsi. Men nam dus alle gegevens mee in de overwegingen, en uitleg waarom welk advies, naar aanleiding van eerdere resultaten. Ik had het gevoel dat wij mee konden denken. Leuke provincie he ; -))

Link to comment
Share on other sites

Jose ik denk dat er niet veel gynaecologen zijn die van een beproefd 'recept' zullen gaan afwijken, ook al zou hun persoonlijke voorkeur naar iets anders uitgaan. Je bent immers al zwanger geworden op deze manier en dan zouden ze wel erg eigenwijs zijn als ze het nu anders zouden doen. Tenzij ze een enorm dichtgetimmerd afnamecontract hebben met een andere medicijn fabrikant...

 

Ik ben een aantal keer geswitched van kliniek, drie keer, en mocht steeds gebruiken wat ik zelf voorstelde. Uiteraard waren dit wel goed onderbouwde voorstellen obv eerder behaalde resultaten.

 

Ben wel benieuwd overigens

Link to comment
Share on other sites

Hallo Jose, ik wil ook even mijn ervaringen met het VU met je delen. Ook ik ben dik tevreden (momenteel zwanger van ons 2e VU-wondertje). Het lange protocol is standaard, maar ik heb beide keren het korte protocol mogen doen. De eerste keer omdat dit was opgenomen in de studie waar ik aan meedeed, de tweede keer omdat ik er naar vroeg, omdat het de eerste keer goed was bevallen. Ze zijn dus wel degelijk bereid te kijken naar je persoonlijke situatie en voorkeuren is mijn ervaring.

Ik zou gewoon een keer een afspraak met ze maken en je geschiedenis en vragen aan ze voorleggen. Het zal mij verbazen als ze niet bereid zijn jouw voorkeuren mee te wegen. Let wel, uiteindelijk hebben zij de medische kennis in huis, op basis van jouw situatie zullen zij het beste kunnen inschatten wat de beste kansen geeft. En aangezien ze zulke goede resultaten boeken... zou ik persoonlijk zeker bereid zijn te luisteren naar hun voorgestelde protocol, ook als die afwijkt van jouw beproefde recept.

Heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use