Jump to content

dekbed en kussen waneer kan dit


pleun79

Recommended Posts

dames vraagje:

 

waneer mag je een dekbed en kussen aan je kind geven om mee te slapen

ikea heef het over 2 jaar maar waar is dat op gebaseerd

stan is nu 19 maanden en slaapt in een slaapzak maar die weet hij steeds vaker uit te trekken

hij heeft ook een deken in een hoes maar daar slaapt hij meer op dan onder

daaron dat ik zit te dubben of ik hem niet een kussen zal geven om op te slapen en een dekbedje om dan onder te liggen

wat vinden jullie???

Link to comment
Share on other sites

Een dekbedje zou wel kunnen, maar ja, daar zal je niet veel mee opschieten als een deken in een hoes ook niet werkt. Een kussen zou ik met die leeftijd nog eng vinden. Thomas is nu 2 jaar en 3 maanden en slaapt nog in een slaapzak. Onder een deken blijft hij inderdaad ook niet liggen. Ik zou inderdaad kiezen voor een methode waarbij het moeilijker is om de slaapzak uit te trekken en anders alleen een dekentje in bed en dan je zoon warmer aankleden (dikkere pyama) zodat als hij bloot komt te liggen hij het niet koud krijgt. Ik merk trouwens aan mijn zoons dat zij het niet snel koud hebben in bed, dus misschien vind hij de slaapzak te warm en trekt hij 'm daarom uit?

Link to comment
Share on other sites

Ivm warmtestuwing wordt dekbed niet geadviseerd voor 2 jaar toch?

 

Kussen wordt nog langer afgeraden, weet niet precies waarom, iets anatomisch volgens mij.

 

Hier hetzelfde probleem hoor: slaapzak uittrekken en niet onder de dekens (of dat nou deken in hoeslaken of dekbed in hoeslaken is) blijven liggen.

Na streng praatje over: je moet je slaapzak aanhouden anders krijg je het koud, is de laatste tijd voor haar de lol van het uitrekken van de slaapzak eraf en laat ze hem dus aan.

Mijn dochter is 's nachts juist erg kouelijk,dus ben blij dat ze 'm aanlaat!

 

Ik zou ook proberen slaapzak binneste buiten.

Link to comment
Share on other sites

Mikai is nu net over naar een dekbed, kussen durf ik echt nog lang niet! We gaan nu kijken hoe hij ligt, omdat hij ook al over is naar het peuterbedje (dekentjes werden te klein, had hij constant losgetrokken en daar rolde hij zich in vast).

En de slaapzak is hier nu ook uit sinds de zomer. Het onder de dekentjes liggen doet hij wel redelijk netjes.

Link to comment
Share on other sites

Ik doe rits slaapzak ook op rug bij mijn dochter... En ze weet 'm nog stukje (en soms helemaal) open te krijgen.

Is dan helemaal blij met haar ' voesjes'; heel schattig, hihi. Zal toch aan veiligheidsspelden moeten om 'm dicht te houden nu het kouder wordt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use