Jump to content

Intake Bronovo ziekenhuis


Angelique1977

Recommended Posts

Ik heb alleen ervaring met de intake in Voorburg. Het was bij ons even dossier doorlopen (we kwamen uit een IUI traject elders) uitleg van wat er volgens de arts mis was en wat hij eraan wilde doen. Hij wilde toen graag kijken of hij mijn cyclus een beetje op de rails kon krijgen. Hierdoor hebben we dus een andere intake gehad dan jullie zullen hebben. Wel werd ook vriendlief even onderzocht, de arts keek of hij afwijkingen zag aan de ballen zoals een spatader oid. Er werd ook gesproken over leefgewoonten zoals roken en drank en de invloed daarvan. Vriendlief kreeg formulier en potje voor spermacontrole en bloedprikken en ik alleen voor bloedprikken. Ik kreeg ook een inwendige echo trouwens. Volgens mij was dat het wel? We moeten na zes weken terug voor uitslagen en verdere planning van de behandeling. Er is bij ons veel aan de IVF vooraf gegaan omdat ik PCOS heb. Ik moest o.a. Metformine slikken en dat werkt pas na 3 maanden, en uiteindelijk ben ik nog geopereerd. De gedachte hierachter was dat het goed is als het lichaam in de basis zoveel mogelijk 'normaal' functioneert en dat er dan pas IVF plaats vindt. Dus daar zullen jullie geen last van hebben denk ik, als de sterilisatie het enige probleem is. Je zult dan vast snel aan de gang kunnen. Succes in elk geval!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook de ervaring in Voorburg. Ook niet helemaal volgens de standaard route volgens mij, maar het ging als volgt. Begin dit jaar werd nav een aantal onderzoeken dat wij een indicatie voor icsi hadden. Daar hadden we niet op gerekend, dus dat was nogal een shock. Dus bij ons was de intake meer een informatief gesprek over hoe alles in zijn werk gaat, omdat wij nog niet zeker wisten of we zo'n traject wel in wilden gaan. Na de intake waren we er al snel uit dat we het toch wilden doen. Toen moesten we allebei, bloedonderzoek om te testen op oa HIV (standaardprotocol), antibiotica kuurtje, gesprek met de IVF verpleegkundige, inwendige echo en een opzwemtest. Daarna konden we bij de volgende cyclus meteen beginnen.

Het kan goed zijn dat het overal net een beetje anders gaat, want de protocollen verschillend best wel tussen de centra heb ik het idee.

 

Succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use