Jump to content
Sign in to follow this  
Melis25

Baby 7,5 maand gefrustreerd, help!

Recommended Posts

Dag dames,

 

Mijn kleine man heef het momenteel zwaar, hij wi veel maar kan veel dingen nog niet zelfstandig en/of zonder hulp. Ik wissel box/speelkleed/loopstoel/spelen op de grond/baby bouncer/optillen/knuffelen vaak af, maar het is allemaal maar even goed. Ook lijken er tandjes aan de komen waar hij onwijs veel last van heeft en dit komt de frustratie alles behalve ten goede.

Buiten wandelen en auto rijden is leuk, maar dat kan ik moeilijk de hele dag gaan doen.

 

Doe ik iets verkeerd? Is dit een fase? Hoe lang duurt dit? Hebben jullie tips/trucs?

 

Alvast bedankt namens de 'feestcommissie'.. ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb je al geprobeerd om wat "nieuw" speelgoed te introduceren: (plastic) potjes / bakjes / dekseltjes etc. In de potjes kan je iets wat rammelt doet bijvoorbeeld, dan kan hij er achteraan en blijft het rammelen. Een fles (gewoon een PET frisdrankfles) doet het hier ook altijd goed. Het blijft allemaal maar "beperkt" leuk, ik denk dat kleintjes van die leeftijd nog niet erg lang spelen (half uur is echt uitzonderlijk), maar ik heb gemerkt dat als het maar boeiend is, ze best lang met iets kunnen spelen. Een autootje met draaiende wielen ondersteboven doet het ook altijd goed (of het wiel van de kinderwagen, bijvoorbeeld een buggy op de kant).

 

Verder heb ik niet zoveel tips. Hier wil het nog wel eens werken als ik zelf wat ga doen en dus bezig ben. De kleintjes komen dan kijken, dat ging al vrij vroeg zo. Zowel Thomas en Joris konden zich prima vermaken in de bijkeuken voor de wasmachine (dat draait, is leuk). Ik zing dan onder het werken liedjes voor ze en dat lijken ze leuk te vinden :-) . Goed ondersteund laten zitten (bijvoorbeeld in kinderstoel) en dan wat te doen geven doet het hier ook altijd goed op die leeftijd (maar dan wel speeltjes vastbinden, want anders blijf je oprapen!). Maar het gaat voorbij hoor. Straks gaat hij op onderzoek uit :-) en is niets meer veilig...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melis, ik heb de box voor het raam staan, nu weet ik niet of dat een mogelijkheid is bij jullie.

Ze is reuze nieuwsschierig, wat er buiten allemaal gebeurt, we wonen wel aan een weg waar nu verkeer langs komt.

Want alleen de postbode dat is niet leuk om naar te kijken.

 

Ik heb mijn opgroei boek erbij gepakt, ooi ik groei, zij adviseren het onderstaande speelgoed bij 8.5 maand:

Alles wat open en dicht kan, deuren en klepjes heeft, misschien zo'n bus van Little people, daar zitten ook geluidjes is.

Deurbellen, fietsbellen, liftknopjes, of fietsbellen, niets voor in huis.

Fohn, daar laat je een kindje niet mee spelen.

Wekker, daar laat je een kindje niet mee spelen.

Pannen en deksel, vind ik zelf niets, voor je het weet liggen de bloempotten uit het raam.

Sevies met bestek, leuk maar dan wel van plastic.

Knijpers.

Kussens en dekbekken om te stoeien, zie het hem nog niet doen.

Tijdschriften of de krant om te verscheuren.

Dingen die groter zijn dan hemzelf, een doos of een emmer.

Ronde busjes, potjes en flesje.

Een bal, van pingbongbal tot grote strandbal.

Bromtol.

Een pop, haha, ik weet het is een jongen, maar je hebt er misschien wel eentje liggen.

Grote blokken.

Prenten boek met een of twee grote duidelijke afbeeldingen.

 

Ik zou het proberen, gooi wat in de box en kijken wat hij pakt, leg er niet teveel in dat kan hij misschien weer niet kiezen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze kunnen gewoon nog niet zo lang hun aandacht ergens bij houden en dan kan het ene kind het weer beter dan het andere. Ik heb nu een paar keer B en K in de wipstoel voor Baby tv gezet en Bram is het na 5 minuten zat en gaat dan zitten draaien en wil wat te doen hebben terwijl Kaat rustig blijft kijken en af en toe geluidjes maakt.

 

Hetzelfde als ze op het speelkleed liggen: Kaat blijft rustig een kwartier met hetzelfde speeltje friemelen en Bram gaat na een paar minuten op zoek naar iets anders.

Niet heel veel aan te doen ben ik bang, is weer een fase he...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goedemorgen,

 

Melis, hier hetzelfde met S. zij is heel actief en erg ongeduldig..wil steeds staan en is snel verveeld..G niet zij vermaaqkt zichzelf prima en vindt alles best.

Wat ik op aanraden van de fysio heb gekocht is zo'n piramide met ringen..je weet wel zon staaf op een rondje en daar kunnen ringen omheen van groot naar klein.

Verder vindt ze boekjes erg leuk en duplo blokjes om tegen elkaar aan te slaan. En ik weet niet of je de Bumbo hebt maar met een tafelblad is erg handig, S wil niet meer in de box liggen maar zelf zitten dan valt ze te vaak om dus zet ik haar in de Bumbo in de box met alle speeltje om haar heen dan kan ze die zo pakken en ik hoef er niet steeds bij te zijn.

 

Succes met de kleine man!

 

liefs stiertje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melis, het is vast een fase waar ze door moeten. Ik herken het. Bij mij zijn ze vaak gefrustreerd wanneer ze er tegen aan zitten om iets nieuws te leren of uit te vinden. Dit duurt een week ongeveer en dan was het weer voorbij.

Binnenkort zal V vast op ontdekking gaan, en alles wat geen speelgoed is vinden ze prachtig! Soms moet je ze gewoon even laten gaan en misschien weer even afleiden met iets anders, maar het gaat echt vanzelf over!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maar dat niet zo lang bezig kunnen zijn met iets duurde hier met de oudste best lang, dat kun je gewoon nog niet van ze verwachten. Zal misschien gedeeltelijk in het karakter zitten want ook nu nog gaat ze soms vrij snel iets anders doen als ze aan het spelen is.

Dus jongen/meisje weet ik niet want je ziet soms jongetjes (wel wat ouder natuurlijk) die uren met autootjes kunnen spelen. Heerlijk lijkt me dat, hoop dat Bram zo wordt haha!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
  • Snap dat je al aan het rekenen bent hoor @Kitje.😃 En qua eitjes.. tja... als je het geld hebt en je krijgt nu deze kans... maar goed.. je kunt idd een hoop andere dingen doen voor het geld..Volg je gevoel!  Wat komt het dichtbij nu. De 19e gewoon vliegen! Dat is echt al snel! Zo spannend!!!  @Onzefamilie Ook april is het zo. Tijd gaat zo snel (al voelt het niet zo als je wacht natuurlijk). Wel fijn dat je er naar toe kunt leven. Proef weer hoop bij iedereen en dat is wel heel fijn!  We zijn ook wel een leuk stel allemaal zo samen. Steunen elkaar in goede en slechte tijden. Heel mooi en heel fijn 😊. Hoop dat jullie allemaal straks lekker op de wolk komen. Dat verdienen jullie echt zo!!
  • Ja, haha, dat blijft leuk he? Dat rekenen....  De laatste kans voor dit jaar is het dan, jij tjoept alweer naar 2021... Dus  dan loop je een week of 4 achter op mij dan, als alles hier lukt tenminste. Dan ben ik of heel blij of in zak en as als jij je tp hebt. 10 Dagen ongi ja? Pff, heftig zeg. Hier 4/5 dagen, ligt er beetje aan hoe laat het doorbreekt. Nu was het gister in de avond, dus dan is het 5 dagen, komt het in de ochtend dan 4. Dag 2 hier. Hahaha, ja, zal het ze doorgeven, die vallen van de stoel dan. Kon er wel om lachen, grapjes houden het luchtig. 😃 Vind het fijn om te horen dat jullie er weer voor gaan en dat het beter met je gaat. Hopelijk sluit Nora dan ook vlug aan.  
  • Hahah Ja dat voorrekenen  wanneer uitgerekend ben je dan. Ik ben nu ongi dag 4, ben meestal 10 dagen ongi.    Moet dan weer wachten tot eerste dag volgende  ongi. Zodat ik dan die ronde mee mag. Dus tp in april geschat door mijzelf rond 14 april  en dan test rond 30 april. Wat spannend  allemaal lijkt wel of jij nora marsukar en ik zei de gek een stelletje zijn.   Dus zeg maar tegen je collegas dat je een relatie hebt met 4 vrouwen waarvan 1 zwanger 1 met kids 2 die zwanger gaan worden     Hahaha even grapje we gaan er voor
  • Oh, trouwens, dat wat jij zegt Onzefamilie dat zei de arts in NL ook, ik zou de eerste keer eentje doen en mocht het niet lukken kun je altijd nog 2 doen de keer daarna zei ze, maar dat hoef ik nu nog niet te beslissen gelukkig, heb nog eventjes tijd daarvoor. Net ff gekeken welke datum ik dan uitkom als het lukt... 6-12-2020...  Zwangerschapstest moet ik dan doen op 2 april, met een bloedtest.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use