Jump to content

Baby 7,5 maand gefrustreerd, help!


Melis25

Recommended Posts

Dag dames,

 

Mijn kleine man heef het momenteel zwaar, hij wi veel maar kan veel dingen nog niet zelfstandig en/of zonder hulp. Ik wissel box/speelkleed/loopstoel/spelen op de grond/baby bouncer/optillen/knuffelen vaak af, maar het is allemaal maar even goed. Ook lijken er tandjes aan de komen waar hij onwijs veel last van heeft en dit komt de frustratie alles behalve ten goede.

Buiten wandelen en auto rijden is leuk, maar dat kan ik moeilijk de hele dag gaan doen.

 

Doe ik iets verkeerd? Is dit een fase? Hoe lang duurt dit? Hebben jullie tips/trucs?

 

Alvast bedankt namens de 'feestcommissie'.. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Heb je al geprobeerd om wat "nieuw" speelgoed te introduceren: (plastic) potjes / bakjes / dekseltjes etc. In de potjes kan je iets wat rammelt doet bijvoorbeeld, dan kan hij er achteraan en blijft het rammelen. Een fles (gewoon een PET frisdrankfles) doet het hier ook altijd goed. Het blijft allemaal maar "beperkt" leuk, ik denk dat kleintjes van die leeftijd nog niet erg lang spelen (half uur is echt uitzonderlijk), maar ik heb gemerkt dat als het maar boeiend is, ze best lang met iets kunnen spelen. Een autootje met draaiende wielen ondersteboven doet het ook altijd goed (of het wiel van de kinderwagen, bijvoorbeeld een buggy op de kant).

 

Verder heb ik niet zoveel tips. Hier wil het nog wel eens werken als ik zelf wat ga doen en dus bezig ben. De kleintjes komen dan kijken, dat ging al vrij vroeg zo. Zowel Thomas en Joris konden zich prima vermaken in de bijkeuken voor de wasmachine (dat draait, is leuk). Ik zing dan onder het werken liedjes voor ze en dat lijken ze leuk te vinden :-) . Goed ondersteund laten zitten (bijvoorbeeld in kinderstoel) en dan wat te doen geven doet het hier ook altijd goed op die leeftijd (maar dan wel speeltjes vastbinden, want anders blijf je oprapen!). Maar het gaat voorbij hoor. Straks gaat hij op onderzoek uit :-) en is niets meer veilig...

Link to comment
Share on other sites

Melis, ik heb de box voor het raam staan, nu weet ik niet of dat een mogelijkheid is bij jullie.

Ze is reuze nieuwsschierig, wat er buiten allemaal gebeurt, we wonen wel aan een weg waar nu verkeer langs komt.

Want alleen de postbode dat is niet leuk om naar te kijken.

 

Ik heb mijn opgroei boek erbij gepakt, ooi ik groei, zij adviseren het onderstaande speelgoed bij 8.5 maand:

Alles wat open en dicht kan, deuren en klepjes heeft, misschien zo'n bus van Little people, daar zitten ook geluidjes is.

Deurbellen, fietsbellen, liftknopjes, of fietsbellen, niets voor in huis.

Fohn, daar laat je een kindje niet mee spelen.

Wekker, daar laat je een kindje niet mee spelen.

Pannen en deksel, vind ik zelf niets, voor je het weet liggen de bloempotten uit het raam.

Sevies met bestek, leuk maar dan wel van plastic.

Knijpers.

Kussens en dekbekken om te stoeien, zie het hem nog niet doen.

Tijdschriften of de krant om te verscheuren.

Dingen die groter zijn dan hemzelf, een doos of een emmer.

Ronde busjes, potjes en flesje.

Een bal, van pingbongbal tot grote strandbal.

Bromtol.

Een pop, haha, ik weet het is een jongen, maar je hebt er misschien wel eentje liggen.

Grote blokken.

Prenten boek met een of twee grote duidelijke afbeeldingen.

 

Ik zou het proberen, gooi wat in de box en kijken wat hij pakt, leg er niet teveel in dat kan hij misschien weer niet kiezen.

Link to comment
Share on other sites

Ze kunnen gewoon nog niet zo lang hun aandacht ergens bij houden en dan kan het ene kind het weer beter dan het andere. Ik heb nu een paar keer B en K in de wipstoel voor Baby tv gezet en Bram is het na 5 minuten zat en gaat dan zitten draaien en wil wat te doen hebben terwijl Kaat rustig blijft kijken en af en toe geluidjes maakt.

 

Hetzelfde als ze op het speelkleed liggen: Kaat blijft rustig een kwartier met hetzelfde speeltje friemelen en Bram gaat na een paar minuten op zoek naar iets anders.

Niet heel veel aan te doen ben ik bang, is weer een fase he...

Link to comment
Share on other sites

Goedemorgen,

 

Melis, hier hetzelfde met S. zij is heel actief en erg ongeduldig..wil steeds staan en is snel verveeld..G niet zij vermaaqkt zichzelf prima en vindt alles best.

Wat ik op aanraden van de fysio heb gekocht is zo'n piramide met ringen..je weet wel zon staaf op een rondje en daar kunnen ringen omheen van groot naar klein.

Verder vindt ze boekjes erg leuk en duplo blokjes om tegen elkaar aan te slaan. En ik weet niet of je de Bumbo hebt maar met een tafelblad is erg handig, S wil niet meer in de box liggen maar zelf zitten dan valt ze te vaak om dus zet ik haar in de Bumbo in de box met alle speeltje om haar heen dan kan ze die zo pakken en ik hoef er niet steeds bij te zijn.

 

Succes met de kleine man!

 

liefs stiertje

Link to comment
Share on other sites

Melis, het is vast een fase waar ze door moeten. Ik herken het. Bij mij zijn ze vaak gefrustreerd wanneer ze er tegen aan zitten om iets nieuws te leren of uit te vinden. Dit duurt een week ongeveer en dan was het weer voorbij.

Binnenkort zal V vast op ontdekking gaan, en alles wat geen speelgoed is vinden ze prachtig! Soms moet je ze gewoon even laten gaan en misschien weer even afleiden met iets anders, maar het gaat echt vanzelf over!

Link to comment
Share on other sites

Maar dat niet zo lang bezig kunnen zijn met iets duurde hier met de oudste best lang, dat kun je gewoon nog niet van ze verwachten. Zal misschien gedeeltelijk in het karakter zitten want ook nu nog gaat ze soms vrij snel iets anders doen als ze aan het spelen is.

Dus jongen/meisje weet ik niet want je ziet soms jongetjes (wel wat ouder natuurlijk) die uren met autootjes kunnen spelen. Heerlijk lijkt me dat, hoop dat Bram zo wordt haha!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use