Jump to content

niche


e82
 Share

Recommended Posts

Hey ik ben op zoek naar meiden die ook een niche hebben en hieraan geopereerd zijn. En of de kinderwens daarna ook in vervulling is gegaan.

Zelf heb/had ik ook een niche. (Weten pas naar de controle echo of de niche weg is)

5 maart heeft dr Mark Hans Immanuel in het Spaarne zh in Hoofddorp mij geopereerd. Helaas bleef ik na de operatie klachten houden i.v.m bruine afscheiding na menstruatie.

Ben toen naar VU in amsterdam gegaan bij dr Huirne. Heb hier 7 en 14 aug onderzoeken gehad. En idd grote niche met daaraan een uitloper naar de blaas. Dit had zij eigelijk nog niet zo erg gezien.

Wachttijd zo eigenlijk 5 mnd zijn.

Maar ben 28 aug opgenomen en de 29 aug geopereerd. Operatie heeft bijna 5 1/2 uur geduurd.

 

Ik lees graag andere ervaringen.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Hoi E82,

 

Weet niet of je het andere topic hebt gelezen, maar dat heb ik gestart en ik ben in mei geopereerd door dr. Huirne. Het half jaar is nu voorbij en wij gaan volgende week weer naar de VU voor een cryo-terugplaatsing. Via de natuurlijke weg blijft een lastig verhaal (zie handtekening).

Mijn operatie duurde 5 uur, ook een stuk langer dan ze hadden verwacht.

 

Ik heb vorige maand weer een GIS-echo gehad en ipv een niche van de hele bovenkant van de baarmoeder (5 cm ofzo?) is de niche nu nog 2,9 mm. Allemaal positief dus en ik hoop dat het geluk nu met ons is.

 

Je bent wel snel opgeroepen zeg! Mijn wachttijd was ook 5,5 maand, maar er was een gaatje en uiteindelijk hoefde ik maar 2,5 maand te wachten.

Link to comment
Share on other sites

hey tas45

 

 

Ik heb idd het andere topic gelezen, daar heb ik destijds ook een reactie geplaats, ik ben nl dezelfde E82. Maar ben door heftige prive-omstandigheden heb ik toen niet meer gereageerd. Maar nu is alles weer een beetje in rustig vaarwater en was ik eigenlijk wel benieuwd hoe het met jullie is.

Maar jij hebt net weer een GIS-echo gehad, fijn dat de niche een stuk kleiner is geworden. Hoop dan ook dat jullie cryoplaatsing het gewenste effect mag hebben en dat jullie in verwachting raken van een mooi wondertje. Jullie zijn ook al weer een poos onderweg zie ik aan je onderschrift, heftig soms he.

 

Ik ben idd al vrij snel opgeroepen voor een operatie, 2weken na mijn onderzoeken bij Judith Huirne. Ik had nl een niche met een grote uitloper richting de blaas. Ze durfde eigenlijk niet te wachten tot dec, want dan was mijn blaas ook in verdrukking gekomen.

10 dec heb ik weer een afspraak in Vu bij Huirne ben benieuwd.

Maar ik las dus ook dat er al een vrouw zwanger was geraakt van een tweeling binnen drie maand na de ingreep. Is dat helemaal goed gegaan en de andere vrouwen?

 

Succes volgende week met de cryo-terugplaatsing!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi E82,

 

Fijn dat privé alles weer rustig is bij je.

 

Inderdaad alweer een poos bezig en de afgelopen 7 jaar een hoop (gynaecologisch) gedoe gehad. Maar ben in de eerste plaats heel erg blij en trots met mijn mannetje en ondanks dat ik natuurlijk teleurgesteld ben dat ik nog steeds geen tweede wonder heb, prijs ik me zeer gelukkig.

 

Spannend dat je alweer bijna op controle mag! Mijn eerste controle bij dr. Huirne was na 6 weken en toen zag ze ook al de hele kleine overgebleven niche (bijna altijd na een keizersnede vertelde ze) en dat was bij de laatste controle eigenlijk hetzelfde. Onwijs blij natuurlijk dat het zo heel erg verbeterd is.

Ik merk het ook in mijn cyclus hoor. Heb nog steeds wat bruinverlies na mijn menstruatie, maar niet meer tot na mijn eisprong.

 

Dr. Huirne vertelde inderdaad dat er een patient drie maanden na de ingreep zwanger is geraakt van een tweeling en dat dat gelukkig allemaal helemaal goed is gegaan. De tweede die was geopereerd, is ook zwanger geraakt van een tweeling (na de 6 maanden wachttijd) en dat is ook goed gegaan.

Een half jaar terug was er onder alle geopereerden dames één patient waarbij de niche weer was teruggekomen. Ik weet natuurlijk niet hoe de status nu is, maar het klonk iig allemaal heel hoopgevend.

 

Hopelijk krijg ik a.s. zondag een goed embryo teruggeplaatst (het ontdooien vind ik het allerspannendst op dit moment) en kan het lekker gaan innestelen in een goede baarmoeder. Alle eerdere pogingen waren eigenlijk bij voorbaat al mislukt door de niche en het vocht dat in mijn baarmoeder ontstond.

 

Ben benieuwd naar jouw vervolg!

Link to comment
Share on other sites

Hey Tas45

 

Oei wat een spannende week voor jullie zeg. Hoop echt van harte dat de cryo's goed ontdooien en dat er een hele mooie embryo wordt teruggeplaatst. Doe je dit ook in het VU? En dan met kerst een leuke boodschap voor de familie enz. Zou toch super zijn.

 

Hier ook al 3 jaar onderweg voor een 2e wondertje maar ook tot op heden niet gelukt. Heb 7 iui gehad en 1 keer IVF.

Ben benieuwd idd naar de controle straks bij Huirne. Maar afgelopen woensdag ben ik bij mijn eigen gynacoloog geweest voor een echo( op advies van Huirne) om te kijken of er ook vocht tijdens de cyclus in mijn baarmoeder zit. Maar dit zag er allemaal goed uit. Kan het zelf nu ook merken, heb geen inlegkruisjes meer nodig en sporadisch nog bruine afscheiding. En ook mijn cyclus lijkt nu weer normaal te gaan verlopen. Hiervoor echt super lange cyclussen en sloeg soms zo een maand over, 72 dagen was echt geen uitzondering. Dus ben best positief gestemd!!

 

Hey ik ga voor jullie duimen, succes!!!

 

Laat je het nog even weten?

 

Groetjes E82

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hoi E82,

 

Beetje late reactie, maar zou je nog laten weten hoe of wat. Cryo/tp is helaas niet gelukt. We willen eerst een gesprek (dat hebben we over een week) en dan weer verder met ivf. Ik denk dat de planning van de terugplaatsing toch niet goed is geweest. Ik voel mijn eisprong altijd en dat voelde ik dit keer de ochtend nadat ik Pregnyl had geprikt. Dat was dus niet goed. Ziekenhuis gebeld en volgens de verpleegkundige maakte het niet zo veel uit. Ik vraag me het echter af. Ze hadden namelijk aangegeven dat wanneer mijn lichaam al het lh-hormoon aanmaakt, ik eerder de terugplaatsing zou krijgen.

Na een urine-test bleek dat dit niet het geval was, maar ik denk dat de urine ook niet geconcentreerd genoeg was.

 

Daarnaast hebben we nog een aantal vragen voor we verder gaan.

 

Oh ja, loop voor ivf inderdaad ook in de VU.

 

Ben benieuwd hoe het jou verder vergaat!

Link to comment
Share on other sites

Hey Tas

 

Wat ontzettend balen zeg dat de TP niet gelukt is, wat een domper zeg. En helemaal als je zelf het gevoel hebt dat de timing niet helemaal goed was. Ik zou ook echt dat even helder willen hebben. Hoop echt van harte dat ze jullie gauw kunnen helpen bij jullie kinderwens

 

Hier afgelopen maandag ook naar het VU geweest voor controle na ingreep. Was best wel een beetje gespannen, want mijn gevoel zei dat het niet helemaal snor zat. Ik kreeg nl weer last van veel buikpijn en tussentijds bruin oud bloedverlies. Toen gingen bij mij de alarmbellen alweer rinkelen.

Heb echo gehad en later nog een gelecho en idd mijn gevoel werd bevestigd. Want aan de niche waaraan ik geopereerd ben is weer een nieuwe holte ontstaan.Ontzettend balen, het postieve nieuws was dat er op dit moment geen vocht in de baarmoeder zat, wel stolstels. Maar ja hoe nu verder.

Want volgens Huirne is opereren geen optie meer en moeten we hier het meedoen. Ik heb inwezen al 3 keizersnedes gehad. 1 bij mijn zoontje 4 jaar geleden en 2 operatie voor de niche.

4 maart weer een gelecho bij haar om te kijken wat die nieuwe holte gaat doen, blijft hij zo of wordt hij groter.

 

24 jan hebben we evaulatie in Zwolle over hoe en wat we nu verder moeten. Want blijkt dat er voor een terugplaatsing wel vocht zat dan is het totaal kansloos om een embryo terug te plaatsen. Kortom we zitten nog steeds in onzekerheid. Niks aan en heb er flink de balen van. Maar goed moet even weer bezinken.

 

Hey hou je haaks en ik hoop dat het gesprek wat opleverd voor jullie!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Het blijft spannend....ik heb dus afgelopen vrijdag een bloed test gedaan en er is HCG... Maar het is maar 16. Dat is de ondergrens van wat ze willen zien. Dus komende woensdag weer bloed geven.... PFFFFF extra heftige verlengde wachtweken op deze manier!
  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use