Jump to content

Pcos en binnenkort (hopelijk) starten met IVF


Mariel85
 Share

Recommended Posts

Hallo Allemaal,

 

Oké, ik ga ook maar is starten op een forum...

Wij hebben al een zoon van 4, maar de 2e laat maar op zich wachten... Na een aantal jaar proberen en wat ziekenhuis bezoekjes later, zijn ze er achter gekomen dat ik PCOS heb, en het zaadkwaliteit van m'n man ook niet al te best is...

Ik heb een jaar lang clomid geslikt, alleen helaas zonder resultaat.. Ik had nog steeds een onregelmatige cycles.

Nu lopen we in Rotterdam en hopen we 30/10 wat meer te weten... Dan zijn de COLA uitslagen van mij binnen, en de resultaten van het zaadonderzoek van m'n man. Hoogstwaarschijnlijk wordt het IVF.. Al met al vind ik het behoorlijk spannend! Aan de ene kant toch wel hoopvol: er gebeurd eindelijk iets... Anderzijds, we gaan een behoorlijk spannende periode tegemoet.

 

Op het internet lees ik heel veel over PCOS en IVF... En voornamelijk dat er een grote kans bestaat op overstimulatie..

Mijn vraag is eigenlijk of er meerdere zijn die hier mee rondlopen?

 

Groetjes Mariel

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mariel,

Welkom! Veel vrouwen hebben pcos, waaronder ikzelf heel erg! Zoals je in mijn handtekening leest heb ik al wat behandelingen achter de rug, maar nog geen overstimulatie gehad. En dat terwijl er bij mij meestal toch minstens 30 follikels 'in de startblokken staan' bij de uitgangsecho... Als ze laag beginnen met stimuleren en ze volgen je goed, dan is het vaak wel te voorkomen, of hoeft het in ieder geval niet zo uit de hand te lopen dat je er overstimulatie van krijgt. Je loopt wel het risico dat ze zo voorzichtig stimuleren dat een poging voor de punctie wordt gestaakt (dan telt het nog niet voor de verzekering) en opnieuw wordt gestart, omdat er juist te weinig follikels groeien. Kortom: het zijn lastige eierstokken (dat zegt mijn arts iedere keer weer), maar het is met goede controle wel te doen!

Ik zou zeggen kijk hier lekker rond, dan tref je zat vrouwen met pcos en schrijf lekker mee als je zin hebt!

in ieder geval heel veel succes gewenst!

Floor

Link to comment
Share on other sites

Wij zijn vanuit dezelfde situatie begonnen en na een aantal IUI doorverwezen naar Voorburg voor IVF. Ze hebben daar eerst hun best gedaan om mijn cyclus zoveel mogelijk op gang te krijgen met metformine. Toen ben ik geopereerd aan mijn eierstokken om een deel van de eicellen weg te branden en om de eierstokken een schop onder hun kon te geven zeg maar. Dit verlaagde ook de kans op overstimulatie weer.

Sowieso wordt de dosering van de medicatie aangepast op jouw situatie. Je zult dan bijvoorbeeld 125-150EH per dag spuiten ipv een hogere dosering.

Overstimulatie is mij nooit overkomen. Ik had wel heel veel follikels maar niet té veel. Soms komt overstimulatie ook voor bij relatief weinig follikels trouwens, het hangt er ook vanaf hoe je lichaam reageert op Lles wat er gebeurt. In elk geval wordt het goed in de gaten gehouden hoor!

Heel veel succes met de behandelingen en op dit forum zit je in elk geval goed als je je vast in wilt lezen :-)

Link to comment
Share on other sites

Wat leuk, al wat reacties!

Het is idd een soort van inlezen... Wat onze behandeling precies gaat inhouden, weet ik nog niet...

Maar omdat ik in m'n omgeving niemand ken die in een soort gelijk situatie zit, dacht ik: probeer het is op een forum. Praten met lotgenoten, en meiden die je begrijpen.

Ik ga 30 okt maar rustig afwachten.. Nou ja, rustig? ;-).

Link to comment
Share on other sites

Haha, 'rustig'? Dat is een goed uitgangspunt! Volgens mij nemen we ons steeds allemaal voor om rustig te blijven, alleen lukt het niet altijd om bij dat voornemen te blijven ;-) Laat alles gewoon heel rustig op je inwerken, lees rustig, stel vragen als je iets niet snapt en stel ze nog een keer als je het nog niet of weer niet snapt. Het is gewoon heel veel, ik heb er ruim een jaar over gedaan om het allemaal een beetje door te krijgen. En dan is het ook ego emotioneel en nieuw, niet niks allemaal. Maar weet je, als de behandeling één keer begint, gaat het ook min of meer vanzelf en je krijgt misschien nog een voorlichting in het ziekenhuis, dus het komt allemaal helemaal goed! Nogmaals heel veel succes en we komen elkaar vast nog wel tegen hier.

Link to comment
Share on other sites

Oeh rustig hihi, ja das nogal een opgave! Maar wat Floor al zei het is een raar proces waar veel bij komt kijken. Het kost je iets op alle vlakken; lichamelijk, psychisch, in tijd en dus geld, leugentjes... Maar het is het waard! En als je je ei kwijt wil is dit the place to be!

 

Ik had trouwens ook zulke aantallen, steeds 15+ follikels per kant aan de start. Aantal zegt niet alles :)

 

Sorry voor de typfouten btw...telefoon...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use