Jump to content

Pcos en binnenkort (hopelijk) starten met IVF


Mariel85

Recommended Posts

Hallo Allemaal,

 

Oké, ik ga ook maar is starten op een forum...

Wij hebben al een zoon van 4, maar de 2e laat maar op zich wachten... Na een aantal jaar proberen en wat ziekenhuis bezoekjes later, zijn ze er achter gekomen dat ik PCOS heb, en het zaadkwaliteit van m'n man ook niet al te best is...

Ik heb een jaar lang clomid geslikt, alleen helaas zonder resultaat.. Ik had nog steeds een onregelmatige cycles.

Nu lopen we in Rotterdam en hopen we 30/10 wat meer te weten... Dan zijn de COLA uitslagen van mij binnen, en de resultaten van het zaadonderzoek van m'n man. Hoogstwaarschijnlijk wordt het IVF.. Al met al vind ik het behoorlijk spannend! Aan de ene kant toch wel hoopvol: er gebeurd eindelijk iets... Anderzijds, we gaan een behoorlijk spannende periode tegemoet.

 

Op het internet lees ik heel veel over PCOS en IVF... En voornamelijk dat er een grote kans bestaat op overstimulatie..

Mijn vraag is eigenlijk of er meerdere zijn die hier mee rondlopen?

 

Groetjes Mariel

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mariel,

Welkom! Veel vrouwen hebben pcos, waaronder ikzelf heel erg! Zoals je in mijn handtekening leest heb ik al wat behandelingen achter de rug, maar nog geen overstimulatie gehad. En dat terwijl er bij mij meestal toch minstens 30 follikels 'in de startblokken staan' bij de uitgangsecho... Als ze laag beginnen met stimuleren en ze volgen je goed, dan is het vaak wel te voorkomen, of hoeft het in ieder geval niet zo uit de hand te lopen dat je er overstimulatie van krijgt. Je loopt wel het risico dat ze zo voorzichtig stimuleren dat een poging voor de punctie wordt gestaakt (dan telt het nog niet voor de verzekering) en opnieuw wordt gestart, omdat er juist te weinig follikels groeien. Kortom: het zijn lastige eierstokken (dat zegt mijn arts iedere keer weer), maar het is met goede controle wel te doen!

Ik zou zeggen kijk hier lekker rond, dan tref je zat vrouwen met pcos en schrijf lekker mee als je zin hebt!

in ieder geval heel veel succes gewenst!

Floor

Link to comment
Share on other sites

Wij zijn vanuit dezelfde situatie begonnen en na een aantal IUI doorverwezen naar Voorburg voor IVF. Ze hebben daar eerst hun best gedaan om mijn cyclus zoveel mogelijk op gang te krijgen met metformine. Toen ben ik geopereerd aan mijn eierstokken om een deel van de eicellen weg te branden en om de eierstokken een schop onder hun kon te geven zeg maar. Dit verlaagde ook de kans op overstimulatie weer.

Sowieso wordt de dosering van de medicatie aangepast op jouw situatie. Je zult dan bijvoorbeeld 125-150EH per dag spuiten ipv een hogere dosering.

Overstimulatie is mij nooit overkomen. Ik had wel heel veel follikels maar niet té veel. Soms komt overstimulatie ook voor bij relatief weinig follikels trouwens, het hangt er ook vanaf hoe je lichaam reageert op Lles wat er gebeurt. In elk geval wordt het goed in de gaten gehouden hoor!

Heel veel succes met de behandelingen en op dit forum zit je in elk geval goed als je je vast in wilt lezen :-)

Link to comment
Share on other sites

Wat leuk, al wat reacties!

Het is idd een soort van inlezen... Wat onze behandeling precies gaat inhouden, weet ik nog niet...

Maar omdat ik in m'n omgeving niemand ken die in een soort gelijk situatie zit, dacht ik: probeer het is op een forum. Praten met lotgenoten, en meiden die je begrijpen.

Ik ga 30 okt maar rustig afwachten.. Nou ja, rustig? ;-).

Link to comment
Share on other sites

Haha, 'rustig'? Dat is een goed uitgangspunt! Volgens mij nemen we ons steeds allemaal voor om rustig te blijven, alleen lukt het niet altijd om bij dat voornemen te blijven ;-) Laat alles gewoon heel rustig op je inwerken, lees rustig, stel vragen als je iets niet snapt en stel ze nog een keer als je het nog niet of weer niet snapt. Het is gewoon heel veel, ik heb er ruim een jaar over gedaan om het allemaal een beetje door te krijgen. En dan is het ook ego emotioneel en nieuw, niet niks allemaal. Maar weet je, als de behandeling één keer begint, gaat het ook min of meer vanzelf en je krijgt misschien nog een voorlichting in het ziekenhuis, dus het komt allemaal helemaal goed! Nogmaals heel veel succes en we komen elkaar vast nog wel tegen hier.

Link to comment
Share on other sites

Oeh rustig hihi, ja das nogal een opgave! Maar wat Floor al zei het is een raar proces waar veel bij komt kijken. Het kost je iets op alle vlakken; lichamelijk, psychisch, in tijd en dus geld, leugentjes... Maar het is het waard! En als je je ei kwijt wil is dit the place to be!

 

Ik had trouwens ook zulke aantallen, steeds 15+ follikels per kant aan de start. Aantal zegt niet alles :)

 

Sorry voor de typfouten btw...telefoon...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use