Jump to content

Lang ingevroren cryo - kwaliteit slechter?


Miepie80

Recommended Posts

Hoi allemaal,

We gaan langzaamaan (heel langzaam ;)) denken aan de cryootjes die we nog in de vriezer in het AMC hebben liggen. We zouden heel graag proberen of het lukt een broertje/zusje voor RNA te krijgen over een tijdje (voel me wat schuldig het hier neer te zetten; we voelen ons enorm gezegend met ons drietal en weten dat we al enorm veel geluk hebben gehad - maar toch is de wens voor een 4e kindje ook heel groot).

Zij zijn zelf geboren uit cryootjes van een punctie in mei'10, de TP van de cryo's was toen eind aug'10.

De cryootjes liggen dus al ruim 2.5 jaar in de vriezer. Ik vroeg me af of de periode van invriezen ook invloed heeft op de kwaliteit van de cryo's? Zijn er hier ook meiden die van cryo's die lang in de vriezer hebben gelegen, toch zwanger zijn geworden?

Link to comment
Share on other sites

Hoe lang ze zijn ingevroren maakt niet zoveel uit. Mits ze altijd goed zijn behandeld (=altijd onder stikstof hebben gestaan).

Ik ben (was) ook zwanger van een cryo van 2,5 jaar oud. Ze hebben er 2 ontdooid en die waren beide A-kwaliteit.

Kortom: de manier van bewaren is belangrijker dan de duur.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Collega van mij is zojuist vader geworden van een ruim 2,5 jaar oude cryo. Zijn eerste kind is een cryo en zijn tweede kind is van dezelfde punctie alleen dus ruim 2,5 jaar later teruggeplaatst. Wat het met de kwaliteit doet, geen flauw idee, maar het is een gezonde knul geworden!

Link to comment
Share on other sites

Fijn positieve verhalen te horen! Ik ben benieuwd...

 

Caroline, Chris, nog even niet hoor :-). En natuurlijk zijn er ook twijfels; we hebben twee héél gezonde kinderen en één kindje met de nodige problemen - kan je die nog de aandacht geven die ze verdienen, en is het niet een groot risico, moeten we niet tevreden zijn met wat we 'hebben'? Maar we hebben ook aan een 4e kindje nog zoveel liefde te geven. Financieel kan het ook, en de wens is toch wel heel groot.

 

Drieling kan wel druk zijn, maar ik vind het eigenlijk goed te doen hoor :-). Geniet vooral enorm. En ik merk dat het nu wel makkelijker wordt, nu ze meer begrijpen en meer zelf doen. Peuterpuberteit zit er natuurlijk nog aan te komen, dus moet dat ook neit te hard roepen, hahaha! Maar het is echt niet zo dat 3 kinderen 3x zo druk is als 1.... hier in elk geval niet (denk ik, weet neit hoe 1 is natuurlijk).

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Hai! Ben benieuwd of je al bezig bent, want het laatste bericht hier is al wat maanden geleden. Maar ik ben tien weken geleden bevallen van een heerlijke dochter, die niet qua geboorte, maar wel qua bevruchting even oud is als onze j/m-tweeling. Ze heeft ruim 8 jaar ingevroren gezeten.

No problem! :icon_flower:

 

Bij ons keken sommige mensen wel wat raar op, ten eerste omdat er dus best een tijdje tussenzit, en ten tweede omdat we alle vier autisme hebben (pa, moe en tweeling) en de kinderen o.a. ook reflux en allergieën hadden/hebben. We hebben er dus ook een tijd over na moeten denken, maar de weegschaal is ruim anderhalf jaar terug naar een "ja" gaan hangen. En we genieten echt onbeschrijfelijk van onze derde! :happy8:

 

Zie hier het artikeltje dat ik erover schreef toen ik nog zwanger was:[TABLE=class: pz_overzicht, width: 600]

[TR]

[TD]Onze tweeling wordt na acht jaar nog een drieling!

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

Groetjes, Bloempje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use