Jump to content

4de Icsi vergoed


angelique

Recommended Posts

Ik wou toch even vertellen dat PNO verzekeringen een 4de IVF/ICSI poging vergoed in het duurste pakket,

wel moet je dan een motivatie hebben van je behandelend arts en als je die hebt krijg je de 4de ICSI behandeling vergoed. dus als je een 4de behandeling wilt doen kijk dan even op de PNO site!

Link to comment
Share on other sites

ik had hun gemaild en gevraagd of er een mediche selectie was en ik kreeg terug dat iedereen geaccepteerd werd voor de aanvullende verzekering, hier de mail die ik terug kreeg;

Geachte mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw e-mail.

 

Wij vergoeden de 4de ICSI behandeling op de aanvullende verzekering Compleet. Voor deze aanvullende verzekering wordt iedereen geaccepteerd. U kunt de verzekering via de website (https://www.pnozorg.nl/) aanvragen indien gewenst.

 

ik denk dat ze mensen willen trekken, het kost iets meer per maand natuurlijk maar zelf een behandeling betalen is veel duurder. ik hoop dat mensen hier wat aan hebben, ik heb mijn verzekering omgezet mijn arts gaat een brief maken dat het zinvol is een 4de behandeling te doen en dan vergoeden hun de 4de poging. heb ook gezocht naar een addertje onder het gras maar kon echt niks vinden.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dus contact gehad met onz

Hier een deel van de mail:

Vanuit onze Vrije Keuze Topfit en Vrije Keuze Superfit komen de vierde en eventueel volgende Ivf-behandelingen ook volledig voor vergoeding in aanmerking. Bij Ivf-behandelingen in het buitenland is een aanvraag noodzakelijk. Vanaf de vierde Ivf-behandeling raden wij echter ook voor Nederlandse behandelingen aan om een aanvraag in te dienen om zo onverwachte kosten te voorkomen. Wij ontvangen graag een offerte en een schriftelijke toelichting van de medisch specialist.

 

De geneesmiddelen voor extra Ivf-behandelingen worden vergoed mits deze zijn voorgeschreven door een arts en geleverd door een apotheek. Dit is tot een gezamenlijk maximum van € 4540,- per kalenderjaar. Dit geldt ook voor medicatie die gebruikt wordt voor ICSI met MESA of PESA behandelingen.

 

wellicht voor andere interessant.

Ik zou dat 158 per maand gaan betalen.

Link to comment
Share on other sites

zit daar geen mediche selectie aan vast? want ik heb ook met een andere verzekering contact gehad (die vergoedde IVF/ICSI tot je 42ste geloof ik onbeperkt) maar daar kwam ik niet in omdat ik al in de behandelingen zat, nu weet ik niet helemaal zeker of dat deze was.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi hoi,

 

ik ga in feb ook voor poging 4 in Dusseldorf en ben bij Menzis.

Ik heb net PNO gebeld maar ik had er een zo-zo gevoel bij. Ik moet mij zsm verzekeren bij PNO, dan volgt de aanvraag pas en of die gehonoreerd wordt dat zal moeten blijken in het nieuwe jaar. Mijn arts in Dusseldorf is volgens mij met vakantie dus een aanvraag/motivatie zal voor het eind vh jaar niet lukken...Nu zou ik de gok moeten nemen om over te stappen om straks kosten te besparen. Ik snap die telefonist wel, dat hij op voorhand geen uitspraken kan doen, maar het leek of vaste klanten voorrang kregen. Kijk, ik ga al voor de 4e poging, was ik bij de 1e overstapt naar PNO dan zat ik helemaal goed...Balen dat ik dit niet eerder wist.

 

Tips?

_______

Link to comment
Share on other sites

Hi Allemaal,

 

Ik ben ongeveer 3 weken geleden overgestapt naar PNO zorg. Mijn eerste 3 pogingen zijn vergoed door Energiek en toen was de koek op. Na enig speuren kwam ik bij PNO zorg terecht. Na eerst even gebeld te hebben zonder echt iets los te laten gaf men al snel aan dat er dit jaar geen medisch selectie is voor hett compleet pakket. Via Independer.nl heb ik me aangemeld en voila vorige week mijn nieuwe zorgpas ontvangen.

 

Nu hebben we inmiddels ook met onze arts over de verzekeringskwestie gesproken. hij gaf aan, gezien we zijn overgestapt, geen slapende honden wakker te willen maken. Het ziekenhuis zal gewoon de eerstvolgende poging te declareren. Ik heb immers de eerste 3 pogingen niet bij PO zorg gedaan. En zij verwachten geen moeilijkheden hiermee.

 

Succes allemaal en hopenlijk leidt de 4e poging tot de wens die we al heel lang koesteren, een zwangerschap.

 

Gr. June

Link to comment
Share on other sites

Ik wacht nog op de zorgpas en dan zal ik in jan/feb een aanvraag doen. Ik weet niet hoe die aanvraagformulier eruit zien maar bij Menzis moest ik wel aangeven de hoeveelste poging dit was. Dit kan ik ws niet omzeilen...hoe denken jullie hierover? Ik krijg vast wel een gemotiveerde aanvraag voor poging 4. Ik ben er zo mee bezig, jee, alsof je nog niet genoeg aan je hoofd hebt! Wel zie ik mijn rijkdom, een dochter van 2 jaar. Ik wens jullie allen ook dit grote geluk toe!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hallo iedereen

Ik ben nieuw hier op de site maar helaas niet nieuw in de mmm. Vandaag te horen gekregen dan onze laatste cryo van ivf3 niet goed is ontdooit......

Ook ik ben overgestapt naar PNOzorg ivm de 4de poging die hun mischien vergoeden het klonk via de telefoon en per mail eigenlijk te mooi om waar te zijn...

Is er al iemand die goedkeuring heeft gehad of al meer informatie??

Wat een onzekere toestand toch allemaal je wil zo graag een kindje maar het kostenplaatje nekt je zo oneerlijk!!!

Ik hoop dat er iemand is die al wat meer weer.

26 maart hebben we weer een gesprek met de arts over ivf4.

Iedereen heel veel succes!!!!

 

Lieve groetjes Esther

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use