Jump to content

menstruatie na curettage


Suzzy

Recommended Posts

Ha meiden,

 

Het is nu zo'n 6 weken na mijn curettage...temperatuur was sinds een week gestegen, dus je zou zeggen dat mijn eisprong weer is geweest...maar een week later (gisteren) daalde mijn temperatuur weer. En daar was een hele lichte bloeding, met veel buikpijn...vandaag heeft de bloeding niet doorgezet. Het blijft bij wat roze afscheiding...

 

Wie herkent dit na een curettage? Ik ben namelijk zo bang voor het syndroom van Asherman....Of kan dit nog een nasleep zijn van de curettage??

 

Dankjewel alvast voor een antwoord!

 

XX

Link to comment
Share on other sites

Suzy, ik begrijp je angst, daarom wil ik proberen een curettage te voorkomen.

na de bevalling van mijn jongens kreeg ik alsnog een curettage omdat de placenta niet los kwam, ik had geen keuze op dat moment maar later, toen alles begon te bezinken sloeg de angst me om het hart. Onze gyn gaf aan fpda je dan meestal bloedverlies hebt wat roestbruinachig van kleur is en at je nagenoeg niet menstrueert.

tevens werd. Mij verteld dat eerste menstruaties na een bevalling sowieso wel " afwijkend" kunnen zijn. Omdat e lichaam weer de Balans weer met vinden, ook na een curettage.

 

Maar Inden je je ongerust maakt bel het zkh, ik weet hoe ellendig de angst is!

Link to comment
Share on other sites

Hi Suzzy,

 

Wat Meiske zegt, geldt idd ook voor na een curretage. Je menstruatie daarna kan afwijkend zijn. Het kan ook best lang duren voor de boel weer een beetje 'normaal' is.

Ik ben eind april gecurreteerd en helaas was er toen een placentarest achtergebleven. Twee weken later is die hysteroscopisch verwijderd. Mijn gyn was daarna wel even bang voor Ascherman, m.n. omdat het 2 ingrepen zo vlak na elkaar waren. Daarom hebben ze me toen een week intensief in de gaten gehouden, ik ben toen geloof ik 3x geweest voor een echo. Dit was ongeveer 9 weken na de curretage denk ik. Ik had toen nog steeds geen menstruatie gehad en het bms bleek erg dun, daarom zijn die echo's toen gemaakt. Tot mijn grote verbazing had ik toen net de ovulatie gehad (bleek uit bloedonderzoek), en gelukkig was er niks aan de hand. BMS bouwde daarna ook weer normaal op. Al met al was mijn eerste menstruatie zo afwijkend, dat ik hem mogelijk gewoon heb overgeslagen...

Wat ik van Ascherman heb begrepen is dat het niet zo heel vaak voorkomt. Helaas werd het in het verleden nog wel eens gebagatelliseerd, maar ik geloof dat het tegenwoordig toch wel redelijk serieus genomen wordt. Als je het niet vertrouwd denk ik dat het verstandig is om je gyn/fertiliteitsarts te bellen, en te vragen of ze een echo willen maken... Als er een serieuze verdenking is dan zullen ze een hysteroscopie willen doen.

 

Sterkte! En ik hoop voor je dat Ascherman snel uitgesloten kan worden!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use