Jump to content

Schema IVF (of ICSI) starten vanuit de pil?


Guest SJSL

Recommended Posts

Even een vraag. Hoe starten jullie een IVF (of ICSI) op vanuit de pil?

 

Ik ga dus binnenkort opstarten vanuit de pil. De pil slik ik al geruime tijd, steeds 6 weken achter elkaar door (i.v.m. de endometriose) en dan een stopweek.

Vandaag afspraken gemaakt met de fertiliteitsassistente over de planning, maar het liep een beetje rommelig, dus wil even checken hoe bij andere het schema er uit ziet.

 

Bij mij zo:

Na een eerdere stopweek ongeveer 6 weken de pil geslikt

Dan start decapeptyl

2 dagen deca EN pil daarna geen pil meer

Volgens haar zal ik dan wel een bloeding krijgen?

Vervolgens na 8 dagen deca een uitgangsecho en als die ok is, start Puregon.

 

Komt dit jullie OK voor?

 

Ik weet het echt niet meer van 3 jaar geleden :)

Link to comment
Share on other sites

Ik ben dinsdag gestart met decapeptyl, dag 21. Dan als ik ongesteld word de uitgangsecho, dan wordt bepaald vanaf welke dag ik ga beginnen met het stimuleringshormoon. In mijn geval Gonal F. Dus een ander traject. Ik ben net 40 geworden, dat is de reden dat ik geen pil hoef te slikken maar wel eerder met deca begin. Is het voor jou ook de eerste keer IVF? Voor mij wel, vind het prikken erg spannend maar doet gelukkig geen pijn.

 

Succes,

Lucia

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie voor de reactie!

Ik ga er maar vanuit dat het goed is, 2 dagen deca en pil. Misschien omdat ik al zo kang de pil heb geslikt.

Ik vind het maar niks om een echo te krijgen als ik een bloeding heb, maar goed.

 

Lucia, nee, wij hebben al een dochter via IVF. We gaan nu voor een brusje. Maar prikken en alles is alweer 3 jaar geleden, dus ik weet het niet meer zo goed.

Mijn man prikt mij, want ik durf dat niet zelf. En zo doe je het tenminste nog een beetje samen :) Wat ik me nog herinner is dat ik het prikken wel mee vond vallen, had meer moeite met het plannen en er rekening mee houden.

 

Veel succes met je poging!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use