Jump to content

Wie start er ook half januari ong met ICSI poging?


Mama-in-love
 Share

Recommended Posts

 • Replies 863
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hoi mama in love,

Hoe is het nu eigenlijk met je?

Het zal toch niet zo zijn dat je als enige een poging start in het nieuwe jaar.. Ik zou graag met je willen meekletsen maar weet nog niet precies wanneer we weer starten.

We hebben 17 januari eerst een gesprek en hopelijk mogen we meteen beginnen. Maar dan zou de start pas eind januari zijn en de wachtweken in febr/mrt pas. Pfff.. Duurt me eigenlijk te lang.

Weet jij al wanneer jij start?

ga je een nieuwe poging starten? Wij wel, ik had geen cryo's de vorige keer..

 

liefs, druppel

Link to comment
Share on other sites

Hey, ineens activiteit hier :)

 

Ik heb 14-1 de uitgangsecho. 31-12 start ik met de deca. Een volledige poging dus :)

 

We hebben in november de enige 2 cryo's teruggeplaatst gekregen. Helaas werd dat na 4.6 wk een miskraam.

 

Ik kijk straks eerst even op de laptop voor je onderschrift voor ik allerlei onnodige vragen ga stellen. Zie de onderschriften op de telefoon nooit ;)

Link to comment
Share on other sites

Hahaha ik schrijf ook via m'n mobiel, wel lastiger maar altijd bij de hand 😄

wij zaten samen op het novemberbankje.

Ik denk dat ik nu ook iets later ga starten dan jij. Wel spannend weer voor je, binnenkort alweer starten! Ik kan eerlijk gezegd ook niet wachten. En ook al doe ik momenteel 'niks' ben er toch veel mee bezig merk ik.

Link to comment
Share on other sites

Ik begin ook in januari. De 5e stop ik met pil en de 8e echo en deca.

De punctie staat gepland op 23 jan.

 

Ik vind t superspannend. Vorige ( eerste) poging hebben we gestaakt,omdat er maar twee follikels gegroeid waren.

Nu krijg ik 300 eenheden puregon ipv de 150 die ik had.

Ik hoop zo dat t goed aanslaat en dat ik niet te veel last krijg.

Ik merkte er namelijk fysiek weinig van vorige poging, maar dat snap ik wel als er maar twee zitten...

 

Heel veel succes jullie en leuk als we elkaar n beetje kunnen volgen!

 

Susan

Link to comment
Share on other sites

Hoi Susan,

 

gezellig dat je mee komt kletsen. Ik weet dus zelf niet precies wanneer ik start maar wil de tijd wel vol kletsen. Wat een teleurstelling als je zo weinig follikels hebt. Je bent al zoveel bezig geweest..

Zelf had ik juist heel veel follikels. Wel 30! Ik heb last gehad van overstimulatie. Uiteindelijk 20 eicellen en 11 bevruchtingen. Ik vond het echt een teleurstelling toen ik hoorde dat ik niet één cryo had. En vooral omdat ik wél zoveel pijn had geleden door die 30! Aantal zegt dus echt niets.

nu maar eens afwachten...

 

hopelijk hebben we nu allen meer succes!

Link to comment
Share on other sites

Susan wat spannend! Welkom!

Ik hoef dit keer geen pil te gebruiken. Moet wel wat langer deca spuiten.

Daarna menopur. De vorige keer had ik puregon. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Weet nog niet hoeveel ik moet gaan spuiten.

 

Druppel kan me je teleurstelling helemaal voorstellen!! Wat een aantal!! En dan geen cryo's :(

Wij hadden de vorige keer 1 verse tp waar ik zwanger van werd en 2 cryo's waar ik helaas een miskraam van kreeg (tegelijk teruggeplaatst.)

Op zich wel positief lijkt me dat ik van allemaal zwanger ben geraakt. We zullen het gaan zien!

Link to comment
Share on other sites

Hey meiden,

 

Ook ik ga weer van start in het nieuwe jaar! Geen ICSI maar IVF

11 jan gaat de eerste spuit erweer in.. het is onze vierde poging. Hopelijk hebben we nu geluk.

Gaan weer het lange schema gebruiken met 250 puregon. Zojuist weer bij de drogist een lading aan vitamines ingeslagen :-)

 

Druppel, idd een dikke domper, zoveel follikels en geen cryo's. Wij hadden met de vorige 10 bevruchtingen en 4 cryos. Echter allemaal het ontdooiproces niet overleefd... Voor het eerst cryo's na 3 pogingen doen ze het niet?!

 

Iedereen heel veel succes en laat 2013 ons geluksgetal worden!

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel

 

Voor de man, potje Davitamon, voor de Zink en Selium. is goed voor t zaadkwaliteit

en voor mij, tarwekiemolie voor BMS, potje zwangerschapsvitamines met visolie en daarnaast extra foliumzuur op recept (heb zelf openruggetje)

Link to comment
Share on other sites

2013 wordt gewoon ons jaar!

 

Ik slik nu al maanden foliumzuur, sinds kort ook visolie, DE pil ( noem het ook wel de " evil-pil" omdat ik er bloedchagerijnig van wordt ) en st.Janskruidcapsules om de bijwerkingen van de " evil-pil" te compenseren. Hoop dat t werkt. Verder mag mijn vriend van mij vanaf 1 jan de alcohol laten staan, waar hij minder blij mee is.

Maar hé, hij mag er ook wat voor doen he.

 

 

Gister is mijn buurvrouw bevallen. Ik heb nog geen officieel bericht gehad,maar zag kraamhulp en gerommel in het kleine kamertje. Vind het best confronterend en zie er zelfs tegenop om haar te moeten gaan feliciteren. Ik had niet verwacht dat ik ooit in dit soort gevoelens terecht te komen... Nou ja, gewoon gasgeven en doorgaan en er niet te lang bij stilstaan. Het is haar tweede. Ik ga er gewoon van uit dat het bij ons ook gaat lukken, alleen hebben we een beetje hulp nodig. Thats all.

 

 

Verder was ik nog benieuwd naar jullie ervaring in de laatste week voor de punctie. Hadden jullie toen erg veel last van eierstokken/ buik/ gemoed? Mn moeder heeft mij uitgemodigd voor n dagje hamam en dat is een week voor mn punctie Ben benieuwd of dat wel kan.

 

 

Groetjes.

Link to comment
Share on other sites

O jee.

Ik besef mij net dat mijn vriend vorige week heftige koorts heeft gehad en ook nog eens lang...

Ik denk dat ik maandag even met de poli moet overleggen, want volgens mij is dit erg slecht voor zn zaad...

Hè shit.

Sorry , ff baalbericht..

Link to comment
Share on other sites

Hey Susan,

 

Idd even verstandig om contact op te nemen met je behandelaar, misschien is het nodig over een extra test te doen of de ICSI uit te stellen.

Ik lees dat je sint-janskruid slikt.. het wordt afgeraden om dit te nemen als je zwanger wilt worden Waarom weet ik niet precies, het heeft ook een wisselwerking met de pil bij langdurig gebruik zie link: http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Medicijnen/sint_janskruid.aspx?mId=10698&rId=462

Maar kan me voorstellen dat je er soms sjaggie van wordt hoor, heb ik ook hahaha

 

Lastig he, omgaan met al die nieuwe mensjes op de wereld, hoe langer in het molentje zit hoe meer moeite ik ermee krijg. (sinds 2007 gestop met de pil)

Maar ooit gaat het ons ook lukken!! :-)

 

Het verschilt heel erg per poging of je last heb van je eierstokken/ buik in je laatste stimulatie dagen.

Laatste keer had ik er een stuk of 14 en voelde me op zich prima, ja je voelt het wel. Maar had meer last van mijn darmen erdoor.

Je kunt prima naar de Hamam, juist doen!! Lekker ontspannen is nooit verkeerd

Succes morgen als je met de poli gaat bellen!!

Link to comment
Share on other sites

Hey Susan,Idd even verstandig om contact op te nemen met je behandelaar, misschien is het nodig over een extra test te doen of de ICSI uit te stellen.Ik lees dat je sint-janskruid slikt.. het wordt afgeraden om dit te nemen als je zwanger wilt worden Waarom weet ik niet precies, het heeft ook een wisselwerking met de pil bij langdurig gebruik zie link: http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Medicijnen/sint_janskruid.aspx?mId=10698&rId=462Maar kan me voorstellen dat je er soms sjaggie van wordt hoor, heb ik ook hahahaLastig he, omgaan met al die nieuwe mensjes op de wereld, hoe langer in het molentje zit hoe meer moeite ik ermee krijg. (sinds 2007 gestop met de pil)Maar ooit gaat het ons ook lukken!! :-)Het verschilt heel erg per poging of je last heb van je eierstokken/ buik in je laatste stimulatie dagen.Laatste keer had ik er een stuk of 14 en voelde me op zich prima, ja je voelt het wel. Maar had meer last van mijn darmen erdoor.Je kunt prima naar de Hamam, juist doen!! Lekker ontspannen is nooit verkeerdSucces morgen als je met de poli gaat bellen!!
He Eve,Dank je voor je reactie. Ik denk dat ik meteen ga stoppen met St.Janskruid.Als ik het zo lees, lijkt t mij niet verstandig. Gek genoeg had ik gisteravond bloedverlies terwijl ik de pil slik.. Dus misschien heeft het kruid idd een negatieve werking. Overigens zit ik helemaal onder de uitslag, maar ja, dat kan van alles zijn.Morgen gaan we even bellen met de poli over zijn koorts.Je leest ook hier weer allerlei verschillende beweringen over.Ik hoop dat t gewoon door kan gaan, want heb net met mn werk alles geregeld...Goh, maar jij bent dus al een flinke tijd bezig in de mmm.Hoe oud ben jij als ik vragen mag? En vertel jij je omgeving makkelijk dat je in dit traject zit?Mmm, oké. Ik denk dat ik idd maar lekker naar de hamam ga. Het zou overigens dus zomaar kunnen dat ik pas in maart weer voor n poging mag gaan als koorts zo'n invloed heeft dus. Nou, we gaan maar weer wachten ..Gedoe hè, die onzekerheid.
Link to comment
Share on other sites

Bloedverlies zou dus idd kunnen vanhet kruid omdat we werking minder zou zijn, goed dat je ermee stopt! Denk niet dat je er uitslag van krijgt, misschien nieuwe douchegel of wasmiddel gebruikt?

Koort kan zeker een nadelige invloed hebben omdat het dan te warm wordt, maar daar weet ik verder niets van. Hoop dat de poli je door laat gaan!

 

Ben op zich nog jong 29 jaar, vroeg gestopt met de pil. Ben ik nu echt heeeel blij om.

In het begin waren we heel gesloten, schaamde me ook wel een beetje. Bang voor vervelende opmerkingen enzo.

Nu na 3 behandelingen verder heb ik besloten om er gewoon open in te zijn, merk dat ik het fijn vindt als de mensen met je meeleven en begrip tonen als je je eventjes niet zo happy voelt. Schreeuw het niet van de daken maar ga er niet om liegen als ze iets aan me vragen.

Op mijn werken weten ze ervan en gaan er heel goed mee om. Krijg alles van de baas en het kost me geen verlof uren. Echt heel erg fijn.

Mijn familie ga ik met de kerst vertellen dat we weer gaan starten.

 

En jij?

Link to comment
Share on other sites

Koorts heeft inderdaad negatieve gevolgen voor het zaad maar aangezien je nog moet beginnen kan het natuurlijk zijn dat het geen effect meer heeft. Je moet het ze gewoon vertellen en dan hoor je het wel. Ik hoop voor je dat het gewoon doorgaat, het wachten duurt al lang genoeg. Over de hamam/ sauna heb ik eerder wel iets gelezen maar weet niet meer of je het niet moest doen tijdens. De wachtweken of überhaupt niet. Voor het zaad is het in ieder geval niet zo goed dacht ik. Maar altijd wel lekker natuurlijk!

Link to comment
Share on other sites

@druppel: de hamam, daar ga ik met mijn mams heen, dus mn vriend hoeft zich geen zorgen te maken over zijn zaad. Hij wilde overigens morgen wel zelf bellen met de poli over de vraag van koorts. Hij weet beter dan ik hoeveel koorts hij had en wanneer. En ik merk dat ik het wel fijn vind als hij ook wat initiatief toont. Het meeste rele ik zelf namelijk.

Voor jou is het ook nog onzeker wanneer je start, toch? Ik hoop dat je meteen doormag en dat er genoeg plek is in je ziekenhuis. Dat wachten, daar word het ook niet fijner op toch? Ik heb het idee dat in ons ziekenhuis de wachttijden erg meevallen. Hoe is dat bij jou/ jullie?

 

@eve: wat fijn dat je baas zo meewerkt! Ik denk echt dat je daar veel geluk mee hebt. Bij mij is het lastiger, omdat ik les geef in het voortgezet onderwijs. Elk uur dat uitvalt door mijn afwezigheid,moet opgevangen worden. Vorige poging had ik van alles geregeld met opvang en zelfstandig werken,maar toen liep het allemaal weer helemaal anders. Je kan het toch niet helemaal voorspellen en dat is voor mijn werkgever niet fijn.

Wat betreft de openheid naar de omgeving over ons traject... Naar mijn collega's en vrienden heb ik opzich geen moeite. Mijn ouders weten het ook en die steunen opzich wel,maar zijn ook weer niet mega-betrokken. Het enige lastige is dat mijn vriend drie kinden heeft ( 11,17 en 20) en die weten het niet. Vooral omdat de ouders van mijn vriend tegen zijn. We hebben niks verteld maar ze hebben al laten blijken dat alle andere opties niet goed zouden zijn voor onze relatie en dat ze er etische/morele bezwaren hebben. Maar ze waren uberhaupt tegen alle zwangerschappen van zijn ex en hem, omdat zij ooit zelf te vroeg kinderen hebben gekregen en dat dus projecteren op hun eigen kinderen. Heel naar allemaal. Ik merk dat dit mij nog het meest pijn doet; van die opmerkingen waaruit geen enkele medeleven blijkt. Maar das met wel meer zaken, zoals opvoeding. Vooral zn moeder is één grote bemoeial. Dus zijn ouders en kinderen weten het niet, maar de rest van mijn kant dus wel. En dat maakt t lastig.

 

goh, ik begin toch echt ongesteld te worden. Dat mag dus nog niet.... Ik zou 5 jan stoppen... Moet ik nou doorslikken? Ik zal dat dan ook vragen morgen en ondertussen toch maar weer een pil?

ik ben een beetje bang dat deze hele poging in het water valt omdat mn vriend koorts had en ik nu al begin te mesntrueren. Ik ben er dus al een aardige poos mee bezig en heb dus nog geen enkele punctie gehad. Fijnnnnn

Geduld dus...en hopen dat de zaadleider van mn vriend ondertussen niet aan het dichtgroeien, want daarom hebben wij ook haast...

 

groetjes en fijn dat jullie meelezen.

@mama-in-love.. Voor jou is het bijna zover! Geniet nog even van de deca-vrije dagen!

Link to comment
Share on other sites

Susan, ook ik werk in het onderwijs (basisonderwijs). Mijn werkgever wist dat wij hieraan begonnen ivm echo's punctie etc. Kan anders niet vrij krijgen. M'n collega's wisten het niet en dat wilde ik toch graag zo houden. Ik heb gewoon geen zin in allerlei vragen en antwoorden waar ze toch niets bij kunnen voorstellen. Maar helaas had ik veel last van overstimulatie en heb mijn team toen toch verteld. Ik was 2 weken thuisgebleven (ook door PU en TP) en kon dat niet verklaren met een griepje ofzo. Ik had wat begrip nodig. Mijn werkgever werkte wel goed mee, ook de week daarop hoefde ik niet voor de klas van haar. Zo dus 3 weken geen groep gehad.

Nu we weer willen beginnen heeft ze al in haar achterhoofd dat ik ergens weer een weekje wegblijf en zij inval moet regelen. Maar dat is natuurlijk anders op een basisschool.

Wat betreft m'n vrienden, 2 vriendinnen weten het. Dat is wel fijn en de anderen wil ik het niet vertellen om de zelfde redenen als m'n collega's. En beide ouders weten het. Ik heb het eerst geheim willen houden maar omdat onze ouders juist zoveel met ons meeleven vonden we dat zij het recht hadden om te weten hoe en wat. En toen ik echt helemaal niets kon door overstimulatie hebben zij heel goed voor mij/ons heel gezorgd. Echt heel lief.

Ik begrijp dat dat in jullie geval anders is. Wat ook erg jammer is! Het is immers jullie keuze!!

Maak je niet al te gek, hopelijk komt alles goed. Wat fijn dat hij zelf even belt, zo is hij inderdaad meer betrokken. En mannen hebben in dit traject helaas toch een passievere rol.

Laat weten wat ze zullen zeggen..

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reactie!

 

Ik ga jullie zker op de hoogte houden! Ik slik altijd in de ochtend de pil en dan meestal om 7.00. Omdat t nu vakantie is, heb ik t nu twee dagen rond 11.00 geslikt. Misschien heeft dat er ook mee te maken.

 

en Druppel, das ook toevallig, jij in het onderwijs net als ik. Ik doe voortgezet en ik geef dans. Heel ander verhaal dus en bewegen met volle eierstokken wordt denk ik sowieso lastig. Maar goed, ik ga t nu maar even loslaten en er misschien maar van uit dat de punctie opgeschoven wordt. Als het maar niet maart wordt, dan dan hebben mijn leerlingen examens waar ik bij moet zijn.

 

groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Maar even op mn telefoon typen...Heb gebeld naar poli ivf..Natuurlijk zijn ze gesloten vanwege de kerst etc...Ik mocht bellen met gyneacologie afdeling. Daar zeiden ze dat koorts niet zo veel invloed heeft... Yeah right...En ik kon de pil gewoon doorslikken. Ze zijn 2jan weer open, dus dan hangen we direct aan de telefoon. Met zo'n advies kun je toch niets? Er werd niet eens naar details gevraagd ofzo. Ik ga sowieso tot doe tijd flink onderzoek doen,krijg anders zo'n gevoel dat ze gewoon hun schema's willen afdraaien en geld verdienen als ze deze pogingen zo makkelijk laten doorgaan. Maar goed, laat ik eerst maar even 2januari afwachten.Ha, ook nog eens handig dat ik vannacht KEI-hard mn knie stoot en deze nu lekker dik is. Pfff, gelukkig heb ik vakantie.Hebben jullie vakantie ( Dribbel wel natuurlijk) en hebben jullie nog leuke plannen?

Link to comment
Share on other sites

Hey Susan,

 

Wat een waardeloos antwoord heb je daar gekregen zeg!

Zou idd 2 jan contact opnemen over het hoe en wat, wanneer zou je gaan starten dan met de deca?

Hoe is het zaadkwaliteit van je partner? Het heeft namelijk wel degelijk invloed op de kwaliteit...

Ik heb geen vakantie, wel de komende dagen vrij en volgepland met allemaal bezoekjes. Dus daar kijk ik wel naar uit, ookal ik elk adresje met kindjes onder de 2. Soms wel lastig en confronteren...

Maar goed wie weet wij volgend jaar!

Fijne kerst allemaal!!

X

Link to comment
Share on other sites

Ja, waardeloos he. Zijn zaadkwaliteit is op zich goed, maar t wordt steeds minder qua aantal.Afgelopen maart heeft hij een hersteloperatie ondergaan en helaas zien wij de aantallen maandelijks toch weer dalen... Vermoeden is dat zijn zaadleider langzaam aan t dichtgroeien is door littekenweefsel.Dus zoveel tijd hebben we niet.Fijn dat je wat daagjes vrij hebt. Hier is t druk met al zijn kids en gelukkig hebben wij ook nog n weekje met zn tweetjes en vieren we oudjaar in Brugge :-)Hele fijne dagen allemaal!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use