Jump to content

ivf! hoe gaat het in ze werk?


danielle26

Recommended Posts

hallo allemaal,

 

Mijn naam is Danielle, ik ben 26 jaar jong. ik en mijn man zijn nu 4 jaar bezig met kinderen. Naar hetuitblijven van een zwangerschap hebben wij toch maar besloten om ons te laten onderzoeken. Mijn man moest eerst zijn zaad inleveren voordat ik in aanmerking kom voor een onderzoek.

uitslag van zijn zaad: Niet goed! weinig zwemers maar in iedergeval wel zwemmers!! Dokter was niet echt duidelijk hoe nu verder, alleen dus dat ivf kan!

Nu heb ik maandag een afspraak bij mij huisarts hoe of wat. ik had veel verwacht van het onderzoek behalve dat het slecht was..

Ik weet echt niks over ivf of wat er aan vooraf gebeurt, kwa ondezoeken en hoelang het duurt.! internet af gestruimd maar daar wordt je ook niet echt wijzer van.

Ik zal waarschijnlijk naar het MCA in Alkmaar gaan. maar ben erg bang voor de onderzoeken, kan iemand mij vertellen hoe het in ze werk gaat van het begin tot aan de behandeling van ivf, want dat heb ik wel gegoogeld hoe de ivf werkt.

Alvast bedankt voor de reacties die gaan komen,

Groeten, Danielle

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle,

 

Wat een domper hè, als je opeens hoort dat je spontaan waarschijnlijk niet zwanger kunt worden. En dan kom je opeens in een onbekende wereld terecht waarbij je voor je gevoel helemaal afhankelijk bent van anderen...

 

Ik maak uit je bericht op dat de eerste onderzoeken door de huisarts zijn uitgevoerd? Hij zal jullie nu een doorverwijzing geven naar een ziekenhuis waar ze IVF doen. Hoe het dan verder gaat is eerlijk gezegd heel erg afhankelijk van het ziekenhuis. Meestal kom je eerst in een 'voortraject' voor je daadwerkelijk op de IVF afdeling belandt.

Waarschijnlijk zal je man opnieuw zaad in moeten leveren en bij jou zal er een cyclusanalyse gedaan worden. Dat houdt in dat je op bepaalde momenten in je cyclus bloed moet laten prikken en/of een echo moet laten maken (dat zijn inwendige echo's, even wennen maar niet naar ofzo), meestal wordt er ook een uitstrijkje gemaakt. Of ze bij jou nog verder onderzoek doen, bijvoorbeeld een hsg (baamoeder onderzoek) hangt sterk van het ziekenhuis af. Bij mij is het nooit gedaan omdat de oorzaak zo duidelijk bij het slechte zaad lag en mijn cyclus echt keurig was. In ieder geval hoef je voor de onderzoeken echt niet bang te zijn!

 

Mijn man is voor verder onderzoek nog doorverwezen naar een androloog. Hij heeft aanvullend bloedonderzoek gehad en ook een echo van zijn testikels om spataderen ed uit te sluiten. Vond hij ook niet geweldig ;-) maar naar was het niet.

 

Na alle onderzoeken wordt beoordeeld of je in aanmerking komt voor Iui, IVF of icsi. Voor IVF of icsi volgt er dan meestal een voorlichtingsavond en/of een intake voor je mag beginnen. Je krijgt dan uitleg over de procedure, de risico's en hoe je moet prikken. En dan is het afhankelijk van wachtlijsten ed wanneer je mag starten. Al met al kan er rustig een paar maanden overheen gaan, geduld is iets wat jullie van nu af aan veel nodig gaan hebben. Iemand noemde het hier al eens 'iv ff wachten'.

 

Ik denk dat het hier zeker meiden zijn die in Alkmaar onder behandeling zijn, dus die kunnen je vast beter vertellen hoe het daar in zijn werk gaat. Maar zo heb je vast een beetje een idee. Maar echt, niet bang zijn. Er is nu een mogelijke oorzaak gevonden voor het uitblijven van een zwangerschap én er is een mogelijke oplossing voor. Het is een onbekend en soms lang traject, maar wel een traject dat jullie wens kan gaan vervullen. En hier kun je ondertussen al je vragen en twijfels en angsten kwijt.

 

Succes!

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle,

Heel vervelend dat je dit traject in moet, ook ik was bang voor alle onderzoeken die er eerst gedaan gingen worden maar het viel me allemaal enorm mee.

Wat Henne er nog niet bij had gezet en wij wel hebben gehad is een samenlevingstest (geweldig woord haha) betekent dus de avond ervoor sex hebben en de volgende ochtend wordt er een sample uit je schede gehaald (weer met de benen wij maar je voelt er niks van) om te kijken of er zaadcellen in zitten ivm zaadkwaliteit en de kleur (doorzichtigheid) van je slijm...

Hmm lekker verhaaltje geworden zo... nah jah..het verdient ook allemaal geen schoonheidsprijs maar in ons geval was het wel effectief (dubbel)

 

Heel veel succes en als je vragen hebt dan vuur ze af!

 

liefs stiertje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle,

 

Ik weet heel goed hoe jij je voelt... een jaar geleden spraken mijn vriend en ik over het feit dat het nog steeds niet lukte... toch maar eens naar het ziekenhuis? Dan kom je in een molen. Deze molen is voor iedereen anders. Je droom is ineens heel ver weg. Een van de dames hier heeft eens gezegd: geen kind zo aanwezig als een kind dat er niet is.

 

Elk proces is anders, dus je kan er veel over lezen nu, maar het zegt niets over jouw situatie. Ik wil je een boek aanraden: vruchtbaarheid voor dummies. Idd niet het goedkoopste boek (30 euro) maar een fantasitisch boek dat heel duidelijk je meeneemt in het proces. Daarnaast kan je met al je verhalen hier terecht. Ik heb er veel aan gehad te lezen over anderen.

 

Als laatste mijn tip... ik heb heel erg het gevoel gehad niks te kunnen doen aan de situatie, maar dat kan je wel. Ik ben gaan sporten, stoppen met roken, afvallen. Ik heb geprobeerd om in top conditie het proces in te gaan. Die controle heb jij wel ook al heb je geen controle over de rest!

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle,

 

Spannend zeg! Je moet je vooral niet te druk maken elke afspraak is toch spannend.

Zelf ben ik 27 jaar en wij waren ook al 4 jaar bezig met het krijgen van een baby.

Toen ik hoorde dat ik onvruchtbaar was (dichte eileiders) dacht ik gewoon WE GAAN ERVOOR.

De behandeling valt best mee als je gewoon alles op je gemakje doet. De prikjes vallen mee en de puctie ook. Ik denk dat het aller spannends is HEt wachten!

 

Vorig jaar zat ik bij de huisarts. En ben nu 15 weken zwanger alles is mogelijk dat zie je nu wel.

 

Ik wens je heeeel veel succes xxx Bobby

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo ik zou me eerst even.voorstellen ik ben jakalina 20 jaar heb een prachtige dochter van nu 2 jaar en 10 dagen oud deze is op de natuurlijke manier geboren gelukkig.

Mijn man en ik zijn er ook achter gekomen dat ik endometrise heb nu kunnen we alleen via ivf.een kindje krijgen maar hoe nu verde......... Wij weten allebij nergens vanaf heb overal lopen zoeken en neusen op google maar word er niet wijzer op.... Kunnen jullie me helpen maandag heb ik me eerste gesprek. Wat kan ik daar verwachten... groet jakalina

Edited by jakalina
even wat aanpassen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use