Jump to content

ivf! hoe gaat het in ze werk?


danielle26
 Share

Recommended Posts

hallo allemaal,

 

Mijn naam is Danielle, ik ben 26 jaar jong. ik en mijn man zijn nu 4 jaar bezig met kinderen. Naar hetuitblijven van een zwangerschap hebben wij toch maar besloten om ons te laten onderzoeken. Mijn man moest eerst zijn zaad inleveren voordat ik in aanmerking kom voor een onderzoek.

uitslag van zijn zaad: Niet goed! weinig zwemers maar in iedergeval wel zwemmers!! Dokter was niet echt duidelijk hoe nu verder, alleen dus dat ivf kan!

Nu heb ik maandag een afspraak bij mij huisarts hoe of wat. ik had veel verwacht van het onderzoek behalve dat het slecht was..

Ik weet echt niks over ivf of wat er aan vooraf gebeurt, kwa ondezoeken en hoelang het duurt.! internet af gestruimd maar daar wordt je ook niet echt wijzer van.

Ik zal waarschijnlijk naar het MCA in Alkmaar gaan. maar ben erg bang voor de onderzoeken, kan iemand mij vertellen hoe het in ze werk gaat van het begin tot aan de behandeling van ivf, want dat heb ik wel gegoogeld hoe de ivf werkt.

Alvast bedankt voor de reacties die gaan komen,

Groeten, Danielle

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle,

 

Wat een domper hè, als je opeens hoort dat je spontaan waarschijnlijk niet zwanger kunt worden. En dan kom je opeens in een onbekende wereld terecht waarbij je voor je gevoel helemaal afhankelijk bent van anderen...

 

Ik maak uit je bericht op dat de eerste onderzoeken door de huisarts zijn uitgevoerd? Hij zal jullie nu een doorverwijzing geven naar een ziekenhuis waar ze IVF doen. Hoe het dan verder gaat is eerlijk gezegd heel erg afhankelijk van het ziekenhuis. Meestal kom je eerst in een 'voortraject' voor je daadwerkelijk op de IVF afdeling belandt.

Waarschijnlijk zal je man opnieuw zaad in moeten leveren en bij jou zal er een cyclusanalyse gedaan worden. Dat houdt in dat je op bepaalde momenten in je cyclus bloed moet laten prikken en/of een echo moet laten maken (dat zijn inwendige echo's, even wennen maar niet naar ofzo), meestal wordt er ook een uitstrijkje gemaakt. Of ze bij jou nog verder onderzoek doen, bijvoorbeeld een hsg (baamoeder onderzoek) hangt sterk van het ziekenhuis af. Bij mij is het nooit gedaan omdat de oorzaak zo duidelijk bij het slechte zaad lag en mijn cyclus echt keurig was. In ieder geval hoef je voor de onderzoeken echt niet bang te zijn!

 

Mijn man is voor verder onderzoek nog doorverwezen naar een androloog. Hij heeft aanvullend bloedonderzoek gehad en ook een echo van zijn testikels om spataderen ed uit te sluiten. Vond hij ook niet geweldig ;-) maar naar was het niet.

 

Na alle onderzoeken wordt beoordeeld of je in aanmerking komt voor Iui, IVF of icsi. Voor IVF of icsi volgt er dan meestal een voorlichtingsavond en/of een intake voor je mag beginnen. Je krijgt dan uitleg over de procedure, de risico's en hoe je moet prikken. En dan is het afhankelijk van wachtlijsten ed wanneer je mag starten. Al met al kan er rustig een paar maanden overheen gaan, geduld is iets wat jullie van nu af aan veel nodig gaan hebben. Iemand noemde het hier al eens 'iv ff wachten'.

 

Ik denk dat het hier zeker meiden zijn die in Alkmaar onder behandeling zijn, dus die kunnen je vast beter vertellen hoe het daar in zijn werk gaat. Maar zo heb je vast een beetje een idee. Maar echt, niet bang zijn. Er is nu een mogelijke oorzaak gevonden voor het uitblijven van een zwangerschap én er is een mogelijke oplossing voor. Het is een onbekend en soms lang traject, maar wel een traject dat jullie wens kan gaan vervullen. En hier kun je ondertussen al je vragen en twijfels en angsten kwijt.

 

Succes!

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle,

Heel vervelend dat je dit traject in moet, ook ik was bang voor alle onderzoeken die er eerst gedaan gingen worden maar het viel me allemaal enorm mee.

Wat Henne er nog niet bij had gezet en wij wel hebben gehad is een samenlevingstest (geweldig woord haha) betekent dus de avond ervoor sex hebben en de volgende ochtend wordt er een sample uit je schede gehaald (weer met de benen wij maar je voelt er niks van) om te kijken of er zaadcellen in zitten ivm zaadkwaliteit en de kleur (doorzichtigheid) van je slijm...

Hmm lekker verhaaltje geworden zo... nah jah..het verdient ook allemaal geen schoonheidsprijs maar in ons geval was het wel effectief (dubbel)

 

Heel veel succes en als je vragen hebt dan vuur ze af!

 

liefs stiertje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle,

 

Ik weet heel goed hoe jij je voelt... een jaar geleden spraken mijn vriend en ik over het feit dat het nog steeds niet lukte... toch maar eens naar het ziekenhuis? Dan kom je in een molen. Deze molen is voor iedereen anders. Je droom is ineens heel ver weg. Een van de dames hier heeft eens gezegd: geen kind zo aanwezig als een kind dat er niet is.

 

Elk proces is anders, dus je kan er veel over lezen nu, maar het zegt niets over jouw situatie. Ik wil je een boek aanraden: vruchtbaarheid voor dummies. Idd niet het goedkoopste boek (30 euro) maar een fantasitisch boek dat heel duidelijk je meeneemt in het proces. Daarnaast kan je met al je verhalen hier terecht. Ik heb er veel aan gehad te lezen over anderen.

 

Als laatste mijn tip... ik heb heel erg het gevoel gehad niks te kunnen doen aan de situatie, maar dat kan je wel. Ik ben gaan sporten, stoppen met roken, afvallen. Ik heb geprobeerd om in top conditie het proces in te gaan. Die controle heb jij wel ook al heb je geen controle over de rest!

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Danielle,

 

Spannend zeg! Je moet je vooral niet te druk maken elke afspraak is toch spannend.

Zelf ben ik 27 jaar en wij waren ook al 4 jaar bezig met het krijgen van een baby.

Toen ik hoorde dat ik onvruchtbaar was (dichte eileiders) dacht ik gewoon WE GAAN ERVOOR.

De behandeling valt best mee als je gewoon alles op je gemakje doet. De prikjes vallen mee en de puctie ook. Ik denk dat het aller spannends is HEt wachten!

 

Vorig jaar zat ik bij de huisarts. En ben nu 15 weken zwanger alles is mogelijk dat zie je nu wel.

 

Ik wens je heeeel veel succes xxx Bobby

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo ik zou me eerst even.voorstellen ik ben jakalina 20 jaar heb een prachtige dochter van nu 2 jaar en 10 dagen oud deze is op de natuurlijke manier geboren gelukkig.

Mijn man en ik zijn er ook achter gekomen dat ik endometrise heb nu kunnen we alleen via ivf.een kindje krijgen maar hoe nu verde......... Wij weten allebij nergens vanaf heb overal lopen zoeken en neusen op google maar word er niet wijzer op.... Kunnen jullie me helpen maandag heb ik me eerste gesprek. Wat kan ik daar verwachten... groet jakalina

Edited by jakalina
even wat aanpassen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use