Jump to content

IVF behandeling mijn verhaal


Lindske

Recommended Posts

hey all,

 

Wij zijn 2 jaar aan het proberen zwanger te worden ( zonder succes). Wij zijn op aanraden van onze gynaecoloog met een IVF behandeling gestart eind oktober!

Kreeg een programma opgesteld die wij hebben gevolgd zoals ze vroegen! Drie maal per dag neusspray en s'avonds 1 maal per dag een prik om follikels aan te maken. Resultaat 3 follikels.

de dag van de punctie ging goed geen pijn of last gehad ( had het veel erger verwacht). Resultaat van de pickup dat 2 van de drie konden bevrucht worden.

3 dagen later werd de terugplaatsing voorzien jammer genoeg was er maar 1 die goed genoeg was om teruggeplaatst te worden. Nu ja beter dat dan geen.

 

terugplaatsing ging vlot dus dan werd er afgesproken om 12 dagen later een bloedafname te laten doen. Dit was gisteren. Daar ik al een paar negatieve resultaten heb gehad waaronder een kunstmatige inseminatie die ook na de 2 de keer negatief was, had ik mij voorgenomen alles opzij te zetten en wat het resultaat ook mocht zijn vandaag kop niet ging laten hangen.

 

Jammer genoeg kreeg ik ook vandaag weer slecht nieuws zwangerschapstest was negatief :sed: Weer een teleurstelling. De moed zak zo diep weg.

Nieuwe behandeling zal opnieuw gestart worden in januari vele mensen moedige aan om niet op te geven en door tr gaan. Ok ti's Mss de eerste IVF die niet lukt kom op de tweede lukt wel. Of niet? Ben zo telleurgesteld ik en mijn vriend wilde geen cadeautjes voor kerst enkel deze kerst wens volstond.! Maar helaas geen kerst geschenk dit jaar!

verjaardagscadeautje dan Mss in februari???? :sed:

Link to comment
Share on other sites

Ik herken je gevoel heel goed. Het is zo'n intensieve behandeling dat je onbewust heel hoge verwachtingen krijgt en de klap is hard! Maar misschien een troost: Onze eerste IVF mislukte ook en nu liggen er boven twee babies te slapen. Resultaten uit het verleden bieden gelukkig geen garantie voor de toekomst! De slagingskans is nu eenmaal niet 100% dus je moet ook geluk hebben. Als je het idee wil hebben dat je wat meer kunt bijdragen kun je op dit forum eens zoeken op tips over gebruik van vitamines etc. om de kwaliteit en de innesteling te bevorderen.

Heel veel succes in 2013 en hopelijk sluiten jullie dat jaar ook af met een gevulde babykamer!

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel sopresa voor het steuntje.

mijn volgende stap is zeker stoppen met roken want deze is de boosdoener geweest. Dit zal sowieso kost wat Kost mijn nieuwe voornemen zijn voor het nieuwe jaar 2013.

zal zeker je tip ten harte nemen bedank hiervoor.

 

alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar ook voor je gezinnetje veel gezondheid toegewenst.

Link to comment
Share on other sites

Roken halveert je slagingskans per poging. Je weet nu hoe zwaar het is dus hopelijk is dat een goede stimulans! Ik ben cold turkey gestopt van ruim een pakje naar niks bij de start van onze behandelingen. Ik begon namelijk altijd weer als t mislukt was...stom maar ja...moest dus steeds weer stoppen! Als je je erin verdiept zie je dat roken de boel op veel manieren kan verpesten dus het is zeker de moeite waard om ermee op te houden. Nou ja dat weet je zelf ook vast wel maar het blijft moeilijk natuurlijk. Ik heb trouwens geen afkickverschijnselen gehad terwijl ik dus best veel rookte dus dat kan ook :-))

Bedankt voor je beste wensen!

Link to comment
Share on other sites

Dat is ook zo daarom dat dit al een motivatie is om volledig te stoppe.

Hopelijk is het niet derde keer goede keer maar tweede keer goede keer.

moet nu nog mijn maandstonden afwachten om terug de kuur te kunnen straten ze blijven enkel een beetje achter :(

Link to comment
Share on other sites

Hallo Lindske..helaas kunnen de meeste dames hier zich waarschijnlijk heel erg goed terugvinden in jouw verhaal.. Maar uiteindelijk worden er ook veel zwanger..sommige snel..en gaat het ook goed.. Voor sommige duurt het lang of gaat het fout..soms wel vaker dan 1x.. Ik kan alleen maar zeggen, ook na al onze pech..geef het niet op.. Pas als er echt geen hoop meer is.. Bij ons is na bijna 4 jaar proberen en alle pech die we kunnen krijgen die we ook hebben moeten doorstaan..de energie ver te zoeken.. Nu onze 2e ivf met 2 verse embryos ook niet gelukt is moeten we gaan bedenken of we wel bij hetzelfde ziekenhuis onze laatste vergoede poging willen gaan doen.. Heel het traject is onzeker en zwaar..helemaal als je steeds teleurstelling hebt. Ik wens je veel succes voor je 2e ivf poging. Het kan heel lang duren..maar ook binnen handbereik zijn. Hopelijk voor volgend jaar een heeeel mooi kerstcadeau..ook wij hadden liever een pril geluk in mijn buik gehad in plaats van cadeaus onder de boom! Ik denk dat veel meiden hier jouw gevoel delen. Succes met stoppen met roken. Ik ben 3.5 jaar geleden zonder probleem gestopt..als je er echt achter staat komt dat helemaal goed! Fijne jaarwisseling!

Link to comment
Share on other sites

Hey Monica.

 

Heb jou beschrijving gelezen en ander en dan weet ik dat ik niet alleen ben.

vruchtbaarheid is bij ons geen probleem die testen hebben wij al doorstaan. Enkel bij mij is het zo dan mijn linker eileider een beetje verwrongen is door een kiest een paar jaar geleden. Ook het zaadkwaliteit van mijn man is schommelend.

nu ja ga sowieso niet opgeven is niet in mijne aard.

 

als ik jou een tip mag geven als je toch een andere ziekenhuis zoekt voor deze behandeling. Lifecentrum leuven in België is een zeer goed ziekenhuis. Ok ik weet de meeste onder jullie zijn van Nederland maar weet dat er veel mensen van Nederland zelf naar deze kliniek gaan voor een IVF behandeling. Zoek maar eens op life centrum leuven.

 

hopelijk mogen je wensen uitkomen in 2013 net zal mijn. Fijne eindejaar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use