Jump to content

Emla verdovingszalf bij het prikken


Aurora

Recommended Posts

Heeft iemand ervaring met het gebruik van Emla verdovingszalf bij het prikken voor ivf/icsi? Ik weet dat het wel gebruikt wordt voor prikken, maar ook bij prikken voor een vruchtbaarheidsbehandeling? Is het niet schadelijk voor de follikels?

Link to comment
Share on other sites

Ik ken dit niet, anders even vragen bij de apotheek of het bij zwangerschap mag? Ik gebruikte wel eens een ijsklontje, maar meestal prikte ik gewoon zo. Als ik achteraf erge last van een prik had (cetrotide gaf bij mij flinke bulten), dan deed ik wat ijs in een washandje en hield dat er even op.

Link to comment
Share on other sites

Hai

 

Emla is fantastisch! Ik had het niet zonder Emla gekund. Emla is volkomen onschadelijk en heeft geen invloed ergens op. Je kan het bestellen in pleisters op bijvoorbeeld efarma.nl. Het zijn pleisters met een drupje verdovende zalf welke je minimaal 1 uur van te voren plakt en die de huid verdoven. Ze kosten zo 2 a 3 euro per pleister maar als je heel voorzichtig bent kan je ze 2x gebruiken. Ik prikte s'ochtends om 7 uur en zette de wekken om 6 uur om de pleister te plakken. Dan plakte ik voorzichtig de pleister weer op de achterkant en gebruikte hem s'avonds nog een keer maar liet hem wat langer zitten. Het maakt het stukje huid waar de pleister zit volkomen verdoofd dus voel je helemaal niets van het prikken. Ik snap niet dat de pleisters zo weinig gebruikt worden en dat niemand in een ziekenhuis me erop gewezen heeft. Ik gebruikte ze ook voor de verdoving bij de punctie, dan voelde ik die nare prik ook niet. Van te voren wel even goed vragen waar ze je willen gaan prikken.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Even een update:

je kan die emla zalf inderdaad gebruiken bij het prikken. Het werkt ook als een zonnetje. Maar bij mij was de kliniek niet enthousiast, gezien het feit dat je dan iedere dag die verdovende stof (lidocaine etc) in je lijf krijgt. Het is maar weinig, maar toch.

Het zou op zich niet schadelijk zijn voor je behandeling, zeggen ze (ook bij de kliniek), maar het is gewoon niet zo goed om dat wekenlang dagelijks te gebruiken.

 

Ik heb het tubetje dus als reserve in de la liggen... mocht het weer een aantal dagen zo'n drama worden met prikken, heb ik in ieder geval het zalfje achter de hand om dat weer even te doorbreken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use