Jump to content

Overstimulatie


Lucia

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben medio december voor het eerst begonnen met IVF. Omdat ik 40 ben is gekozen voor het lange traject, vanaf dag 21 deca, menstruatie en daarna Gonal F. Vorige week de follikelmeting, bleken er ontzettend veel follikels te groeien, vooral en mijn linker eierstok. Bloed geprikt om het oestrogeen gehalte te meten en obv die uitslag de behandeling afgebroken. Het was een onverantwoord risico. Ik was verbijsterd en zo verdrietig. Moet ook nog een maand rust nemen voor de eierstokken. Van het ziekenhuis begreep ik dat het niet vaak voorkomt bij 40 plussers.

 

Begin februari heb ik weer een afspraak hoe nu verder. Heeft iemand ook deze ervaring? Hoe is jouw vervolgbehandeling gegaan? Stimulatie dosering zal wel naar beneden zijn gegaan. Hoop eigelijk dat ik naar het korte traject kan. Ben benieuwd naar de ervaringen om me goed voor te bereiden op het gesprek en het vervolg.

 

Groeten van Lucia

Link to comment
Share on other sites

Hai Lucia,

 

Heftig zeg.

Ik was ook boven de 40 en had overstimulatie maar bij mij was het gelukkig niet zo erg dat de poging

moest worden afgebroken.

Ik had hierdoor wel 18 cryo's.

Ik neem inderdaad aan dat je wat minder moet gaan spuiten.

Heel veel sterkte en succes.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lucia,

 

Overstimulatie is ontzettend rot en kan ook erg gevaarlijk zijn! Al die tijd voor niets bezig geweest!

Ik was 29 toen ik overstimulatie kreeg en de poging is ook afgebroken.

Ik moest 2 maanden wachten tot alles weer rustig was en de Puregon ging van 150 naar 100. Ik gebruikte overigens wel het korte protocol.

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Hey,

Ik was 24 en heb 3x mijn poging afmoeten breken.

Ik begrijp precies hoe je je voelt.

Ze hadden bij mij alles al geprobeerd. Een 75purogon en zelfs een paar keer 150.

Toen zijn wij overgestapt en daar heb ik het korte protocol gekregen toen had ik er nog veel, maar mocht wel door gaan.

Het zou idd voor jou ook beter zijn om het korte protocol tegaan doen.

Succes en sterke...

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lucia,

Ik heb bij mijn eerste ICSI poging ook overstimulatie gehad. Ik kan me zo goed voorstellen dat je verdrietig bent! Al die spuiten, de spanning van de naderende punctie en dan is het ineens over. Ik ben er weken verdrietig, teleurgesteld en vooral boos over geweest. Mijn ziekenhuis had de grens al bij 20 follikels, ik had er 35 ofzo en dus ging de punctie niet door. En als je dan leest dat het bij andere ziekenhuizen met 40 nog wel doorgaat... Wat een frustraties. Maar ja, het is veel beter voor je gezondheid om niet door te gaan.

 

Ik had bij de 1e poging 225 eh gonal-f, en dus overstimulatie. Bij de 2e poging 150 eh en toen had ik iets van 18 follikels (vergeet het altijd). En zwanger geraakt :-)

Ik was 32 en heb beide keren het lange protocol gevolgd, incl pil. Ik had er een paar maand tussen zitten omdat we op vakantie zijn gegaan (stond al gepland). Maar anders had ik ook een pauzemaand gehad, je lichaam moet echt herstellen.

 

Doe het rustig aan de komende week. En veel drinken!

Succes met de volgende ronde.

 

Groetjes Jessi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use