Jump to content

Ovin


DaphneC

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik kreeg van iemand de tip om eens op dit Forum te kijken. Wij zijn na 2,5 jaar sinds 2 maanden begonnen met de Ovin behandeling.

Helaas kan ik daar (nog) niks over terug vinden op deze site. Is iemand hiermee bekent? Of weet iemand waar ik wezen moet op dit Forum?

 

Alsvast bedankt! Zou graag in contact komen met mensen die hetzelfde doormaken..

 

Gr. DaphneC

Link to comment
Share on other sites

Dank!! Ovin lijkt op IUI, maar dan zonder de bewerking van het zaad. (Om maar even recht voor z'n raap te zijn!) Mijn eisprong word gestimuleerd door hormonen (Puregon), maar wij hebben wel op natuurlijke wijze gemeenschap. Ik start op dag 3 met spuiten en moet dan vanaf dag 12 om de zoveel dagen terug komen voor een echo. Ze houden dan de groei van de eicellen goed in de gaten. Wanneer ze groot genoeg zijn moet ik eenmalig Pregnyl spuiten en de dag erna gemeenschap hebben. En dan maar duimen!!! :) Hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb uitgelegd.. Bedankt voor je reactie!!

Link to comment
Share on other sites

Ovulatie inductie? Ik denk inderdaad dat er weinig meiden hier daar mee bezig zijn, maar zou me gewoon lekker aansluiten bij het wachtbankje als het zover is. De wachtweken zijn voor iedereen hetzelfde of je nu ovin, Iui, IVF of icsi doet. Succes met de komende poging!

Link to comment
Share on other sites

Precies! Wou ik net zeggen Henne! En qua evt bijwerkingen van medicijnen etc. zul je ook genoeg kunnen vinden. Spannend hoor, en fijn dat je het 'zelf' mag doen, al is het dan op de klok. Hopelijk brengt deze behandeling jullie succes!

 

Als je bij de forum index kijkt zie je een pijler 'wachtbankje' en daar kun je het topic vinden waar Henne over schrijft. Hier zijn dames actief die bezig zijn met een behandeling die maand. Het is altijd een spannende periode en dan kan het fijn zijn om van je af te schrijven met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use