Jump to content

endo en ivf


Caro~Kaatje

Recommended Posts

Hi,

Ik ben nieuw hier op het forum.

 

Ik ben al een tijdje bezig voor een wondertje. Het leek allemaal heel makkelijk te gaan, want ik was snel zwanger na het stoppen met de pil. Helaas ging dat mis. Kort daarna was ik alweer zwanger en dat liep helaas ook verkeerd af. Daarna ging het bergafwaarts.

 

Ik ben behandeld voor Ashermann wat me een jaar gekost heeft. Ik ben daarna wel weer zwanger geworden, maar dat bleek een bbz te zijn en moest met spoed worden geopereerd waarbij de eileider is verwijderd. Dat was begin 2012.

In augustus ben ik weer met spoed geopereerd, maar dit keer aan een cyste aan een eierstok. Dit bleek door endometriose te komen. De kans op een spontane zwangerschap was nog wel aanwezig volgens de arts. Nu een paar maanden later is de cyste weer terug. Hij zit aan de kant waar de gezonde eileider zit. Deze eileider is zeer waarschijnlijk ook aangetast.

 

22 maart word ik weer geopereerd. Dit keer zullen ze de endometriose volledig proberen weg te halen waarbij ze wel proberen de eierstok zoveel mogelijk te sparen. Hoe en wat precies zal pas tijdens de operatie duidelijk worden.

Ze beginnen met een kijkoperatie en indien nodig wordt het een gewone open buik operatie. Fijn vooruitzicht....

 

Als dat achter de rug is ga ik een herstelperiode van 3 tot 6 maanden in voordat we van start gaan met IVF. de gyn heeft al laten weten dat IUI geen optie meer is, ook al zou de eileider nog goed zijn. Door de Ashermann en endometriose ben ik gevoelig voor verklevingen en de kans op een bbz is daardoor heel groot. En dat wil ik écht niet nog een keer! Eerst de stress rondom de spoedoperatie en later het verdriet over het besef van weer een verlies.

 

Ik sta er heel positief in, maar heb het er toch wel heel moeilijk mee.

Ik zie op tegen de operatie, de lange periode van herstel dat het met zich meebrengt en daarna de ivf. Geen idee wat me te wachten staat, maar weet wel dat het geen feestje zal worden.

 

Ik heb woensdag een prik gekregen die mijn cyclus stil zal leggen zodat de cyste niet verder zal groeien. Ik heb sinds die prik veel last van hoofdpijn en enorm veel dorst.

Zou dit een voorbode zijn op de lichamelijke reactie op alle hormonen die ik toegediend ga krijgen!? Ik probeer er niet teveel bij stil te staan, maar vind dat wel steeds moeilijker worden.

 

Ik hoop dat ik hier leuk contact kan opbouwen met lotgenoten om de periode zo goed mogelijk door te komen samen.

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Caro-Kaatje, wat heb jij veel te verduren gehad :(

Sterke vrouw om toch zo positief in het leven te staan :toppie:

Ik ben ook nieuw hier en start met alle medicijnen zodra de menstruatie zich aandient !

Heel goed weekend en samen gaan we heel hard duimen !

Gr,

ClauS

Link to comment
Share on other sites

Jee wat een verhaal zeg! Heel veel sterkte voor je operatie en het herstel. En natuurlijk veel succes bij het IVF traject want het is zwaar zoals je zelf al vermoedt. Op dit forum zul je zeker steun vinden, zoveel dames in eenzelfde 'schuitje' hier. Helaas natuurlijk, maar ook fijn om niet alleen te zijn. Ik heb hier zelf veel steun ervaren, ook door gewoon mee te lezen. Nogmaals veel succes en ik denk dat je hier op de goede plek zit voor steun en een luisterend oor!

Link to comment
Share on other sites

Hoi caro-kaatje,

 

Meid wat heb je idd al een hoop te verduren gehad! Goed dat je zo positief blijft dat is zeker iets wat je nodig hebt in dit hele traject! Ik heb niet zoveel als jij meegemaakt maar wel een kleine vergelijking. Ik heb ook endomtriose en ze hebben bij mij in 2008 een cyste verwijderd en veel verklevingen. Ik heb wel 6 IUI behandelingen gehad zonder resultaat. Mijn eerste IVF is helaas mislukt ook geen cryo's uit voortgekomen. 2e IVF (met rustpauze) is wel gelukt en daar heb ik nu een prachtige dochter van 2 van rondlopen. Vorig jaar wilde we voor een 2e kindje gaan en hebben we een cryo (van de IVF waar me dochter door geboren is) terug laten plaatsen. Hier ben ik kort zwanger van geweest is met 8 weken een miskraam geworden. Toen weer een tijdje rust genomen en wou eerst wat afvallen. Nu in januari (na 3 maanden zoladex) weer begonnen met IVF en daar ben ik nu heel pril zwanger van. Al met al zijn wij begonnen toen ik 24 was en 29 toen me dochter geboren is nu ben ik 30 en in verwachting van de 2e. Hoop dat het je een klein beetje hoop geeft. Wil je heel veel succes wensen met alles met operatie herstel en hopelijk gelijk bij je eerste poging dat je wens in vervulling gaat

 

Groetjes

Leepat

Link to comment
Share on other sites

Hoi Caro-Kaatje.

 

Welkom hier op het forum.

Wat een verhaal en wat veel pech(rotwoord) hebben jullie gehad! Je weet dat je nog een heftige tijd in gaat en kan me voorstellen dat je er tegenop ziet! De wens is zo groot en dan wordt het van alle kanten tegengehouden. En je weet gewoon niet hoe het zal verlopen. Als men je kan zeggen dat het goed komt en je deze operatie moet doen en dan komt het goed. Wandel je er makkelijker doorheen.

 

Zelf heb ik geen endo. Begin 2010 een zware rugoperatie gehad wat via de buik ging.. Ze hebben de ruggegraad terug gezet(rug zat een breuk in)

Daardoor is er een beschadiging opgetreden. Toen zwanger worden daarna niet lukte verder gekeken... Er was 1 eileider beschadigd kwamen ze achter. Na 2xiui spontaan zwanger. Dit was een bbz.In de goede eileider. Begin 2012 Met spoed geopereerd en gesprekken gehad dat het verstandiger was op de andere slechte eileider ook eruit te halen. Kans op herhaling was erg groot. Plus werd er bij mij gezegd dat je ook nog eens kans hebt dat met ivf hij terug gaat de eileider in. Dan kan de schade groter zijn! Vandaar dat ze allebei verwijderd zijn! Maar wel een heftige beslissing hoor. Nooit geen natuurlijke manier meer. Misschien dat je dit ook na kunt vragen bij de arts hoe het zit in jouw situatie!?

 

Als de prik net zo werkt als de decapeptyll wat je krijgt met ivf(legtook je cyclus stil) Dan kun je daar ook dit soort klachten van krijgen.. Hoofdpijn iig. MAar een ieder reageert er anders op. Dit keer had ik veel minder last van de spuiten en hormonen. En vond ik het prima te doen de ivf.. Alleen dat tussen de oren goed houden vind ik soms wel moeilijk.

 

Sterkte met alles en hopelijk slaagt de operatie goed en mag je na een niet al te lange tijd starten! Succes en sterkte

Link to comment
Share on other sites

Hoi Caro-Kaatje,

 

Hier ook een endo-patiënte die nu,2e ivf-cryo-poging,zwanger is.. Bij mij is endo graag IV vastgesteld,de op één na zwaarste.. In 2011 allerlei onderzoeken moeten ondergaan om effectief endo vast te stellen en het was nogal wat hoor,niet leuk maar kom we waren toen al een goed jaar en half aan het proberen om onze kinderwens in vervulling te laten gaan.. Maart 2011 binnen in het ziekenhuis voor een kijkoperatie maar blijkbaar was de endo volledig vergroeid dat het uiteindelijk een open buik-operatie werd.. Ik wist daar helemaal niets van,dus ipv een uurtje op de operatietafel werden dat er een goeie 4.. Een maandje herstel en 3maanden zoladex. Toenmalige gyn stelde ons voor nog een half jaartje op de natuurlijke manier te proberen.. (Héél erg plezant hoor,dat gemoet) Maar zoals ik toen al dacht kwam het er maar niet van.. In januari 2012 terug op controle naar gyn en die verwees me door naar specialist ivf (dokter Decleer) Daar een intake-gesprek ondergaan en een echo en wat bleek,ik zat al terug vol van de cysten :( Hup,weer onder verdoving en de cysten laten 'uitzuigen'.. Gelukkig geen operatie want teveel littekenweefsel is blijkbaar niet goed en aangezien ik een toch wel zware operatie had ondergaan had ik al veel littekenweefsel.. Terug 3maanden onder zoladex! De laatste maand onder zoladex ben ik dan begonnen met de 1e ivf (ik denk april) September 2012 was m'n toen laatste cryo-poging anders werd het terug operatie,laprascopie,om de endo,ja ik zat alweer vol cycten,weg te laten halen.. (had al een afspraak en al gemaakt) En na 2 verse pogingen en 2cryo pogingen ben ik zwanger (van een cryo'tje) en ben ik inmiddels 24 weken zwanger!

 

Dit was in het kort een beetje mijn verhaal die ik toch met jou wou delen want zo zie je maar,je bent niet alleen met die rot-endo.. Alles zal uiteindelijk goed komen meidje,daar ben ik zeker van.. Toen ik het zo'n beetje had opgegeven en ik er zeker van was dat ik terug een operatie moest ondergaan heeft er 1 van de 2 cryo'tjes beslist om in m'n buikje te blijven wonen. ;) Ik wil je alvast veel succes wensen en als er iets is,geef maar een gil!

 

Dikke knuffel!

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal.

 

 

Ik ben nieuw op deze site. Ik hen een klein beetje endometriose en veel verklevingen in mijn buik. Waaronder de eileiders zijn verkleefd. Deze zitten ook dicht met vocht er in. Ik heb ook een hartvormige baarmoeder waar de gynecaloog maar 1 deel van de baarmoeder kan zien. Ik dacht dat eerst mijn eileiders er uitgehaald moesten worden voor IVF. Hij zag bij de laatste echo de eileiders niet meer. Hij zei dat het een goed teken is. Dan zijn de eileiders schoon.

En hoeven ze er voorlopig niet uit. Wie heeft het zelfde en is daar wel zwanger door geworden?

Ik ben best zenuwachtig voor de eerste ivf behandeling dat het mis gaat.

Ik hoop meer ervaringen daarover te mogen lezen.

 

 

Groeten Wennn

Link to comment
Share on other sites

Hoi wenn,

 

Allereerst welkom.

Hier ook endometriose en wij zijn nu begonnen aan de 2e poging.

Ik wens je heel veel succes met je met je ivf behandeling

 

@caro-kaatje

Pff heftig traject heb je er al op zitten zeg en nu nog een operatie in het vooruitzicht. Heel veel sterkte.

Hier ook geopereerd en de eileiders moeten verwijderen vanwege cysten.. Eileider waren ook ernstig vergroot

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 3 weeks later...

@caro-kaatje, bah wat een idiote molen zit je (jullie) in! Ik hoop dat de ivf resultaat geeft, liefst in een keer natuurlijk. Bij mij is een aantal jaar geleden ook endometriose (zit in de zwaarste categorie) vastgesteld. Ik zag al helemaal gebeuren dat ik door alle verklevingen (mijn eierstokken zitten op elkaar vast) nooit zwanger zou kunnen worden. Na eerst iui te hebben geprobeerd, 6 keer, zijn we over gegaan op ivf. En de eerste poging was raak, hij loopt nu met al zijn 20 maanden oud wijsheid hier rond :happy:. Vandaag hebben we terugplaatsing gehad van, hopelijk, zijn broertje of zusje.

Houdt moed want het kan echt!

 

@Wennn, welkom enne...zie bovenstaande ;-)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use