Jump to content

Hoe lang aan de utrogestan?


Aurora

Recommended Posts

De een begint eerder met afbouwen dan de ander. De een bouwt af met tweemaaldaags een bolletje; ik moet er eens per dag twee in de laatste fase. In totaal moet ik in zes dagen afbouwen vanaf mijn positieve test. Hoe is dat bij jullie?

 

Toen ik in het ZH mijn thuistests liet zien en daarna mn bloed liet prikken ( wachtdag13), zeiden ze dat ik nog een week de utrogestan moest gebruiken. Verder niets over afbouwen. Die week is nu voorbij ( sinds donderdag) en heb nu zelf besloten niet direct te stoppen maar idd af te bouwen. Nu doe ik s morgens en s avonds 2 bollen. Ik denk dat ik dat nog tot maandag of dinsdag doe en dan nog een weekje alleen s avonds. Ik geloof niet dat het kwaad kan; sommigen gebruiken het tot 12 weken!

Vind het ook spannend om te stoppen. Alsof de bollen een evt miskraam zouden tegenhouden.. Kan denk ik niet, want als het niet goed zit, dan komt het er wel uit. Maar toch.. Het idee dat je lichaam het dus helemaal zelf moet doen. En ik geniet nog te veel van de zwangerschap dat ik t gevoel nog even uit wil stellen ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ik ben tm de 11 week doorgegaan en in de 12e week gaan afbouwen. Dit werd bij mijn cryo s geadviseerd vanuit het Amc. Bij mijn zwangerschap in dusseldorf, ben ik dus doorgegaan zoals ik al beschreef. Volg je gevoel. Het kan geen kwaad! Als jij t prettiger vindt langer door te gaan, gewoon doen. Een hethaalrecept is zo besteld. Succes en gefeliciteerd.

Link to comment
Share on other sites

Tja, ik vind het ook wel verwarrend hoor, al die verschillende verhalen en manieren van afbouwen.

Ik las op het miskramen-topic toen ik zocht naar utrogestan dat er een hoop vrouwen waren die eindelijk utrogestan gingen gebruiken en toen eindelijk geen miskraam hadden, maar een voldragen zwangerschap.

 

Ik neem aan dat het ook uitmaakt wat bij jou specifiek het probleem is. Ligt het probleem bij de hormoonhuishouding van de vrouw, dan heb je vast een andere reden om langer utrogestan te gebruiken dan als er puur te weinig zaadjes zijn bij de man... neem ik aan.

 

Maar ik meen dat je progesteron aanmaak wordt geregeld door je HCG... en aangezien mijn testen nog steeds donkerder worden, zal ik die hcg wel onder controle hebben, denk ik dan. (al denk ik niet dat mn testen nu nog donkerder kunnen; knalt van het stripje af!)

Ik vind het al met al lastige materie hoor!

Ik neig er naar om het nog een paar dagen door te gebruiken, gewoon om het wat zekerder te weten... Je gele lichaam moet dat namelijk gaan doen, en ik ben gewoon bang dat die nog niet zover is... waarom dan ook. :-S

Link to comment
Share on other sites

http://www.ivfmoeders.nl/showthread.php?14535-Tot-hoeveel-weken-zwangerschap-Utrogestan-gebruike&highlight=Utrogestan

 

Meiden, bijna niks wat vrouwen zich nu afvragen hebben andere vrouwen zich niet eerder afgevraagd ;-)

 

Mijn arts verzekert me dat ik kan stoppen, omdat het een verse terugplaatsing is en mijn eierstokken gewoon hun werk doen, bij een cryo is het wel nodig om door te gaan. Ondanks zijn 'beloftes' ben ik ook nog niet gestopt... Ik vind het ook eng, terwijl het geen functie meer lijkt te hebben.

Link to comment
Share on other sites

http://www.ivfmoeders.nl/showthread.php?14535-Tot-hoeveel-weken-zwangerschap-Utrogestan-gebruike&highlight=Utrogestan

 

Meiden, bijna niks wat vrouwen zich nu afvragen hebben andere vrouwen zich niet eerder afgevraagd ;-)

 

Mijn arts verzekert me dat ik kan stoppen, omdat het een verse terugplaatsing is en mijn eierstokken gewoon hun werk doen, bij een cryo is het wel nodig om door te gaan. Ondanks zijn 'beloftes' ben ik ook nog niet gestopt... Ik vind het ook eng, terwijl het geen functie meer lijkt te hebben.

 

Thanx voor de link, ik lees daar ff verder :-)

Link to comment
Share on other sites

In DD is mij geadviseerd t/m 12 weken zwangerschap. Ben nu aan het afbouwen omdat dit beter voelt voor mij!

 

Groetjes Nathalie

 

Ik ben vooral benieuwd of het kwaad kan om langer te gebruiken. Op internet is er weinig over te vinden iig.

Anders ga ik gewoon ff door hoor..

Link to comment
Share on other sites

Hoi Susan,

 

In die andere topic schrijft Babeth van niet..lichaamseigen hormoon.

In het zh waar ik onder controle ben ga ik meedoen met een onderzoek over vroeggeboorte.. Rond week 19 geloof ik meten ze de baarmoedermond op en als die dan te kort ofzo is (moet het nog even goed doorlezen, weet het niet precies) dan krijg je progesteron voorgeschreven. In Engeland bleek dit onderzoek al te zijn gedaan, nu dus in NL.

Om deze reden heb ik dan ook het idee dat het niet kwaad kan..waarom zouden ze het anders voorschrijven?

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use