Jump to content

geen zaadcellen


twinkie

Recommended Posts

Hallo,

Ik ben nieuw hier. We hebben vandaag te horen gekregen

dat mijn vriend geen zaadcellen heeft in zijn sperma.

Hij is 42 en heeft een zoon van 22. Ik ben 34 en we willen zo graag een kindje. De grond is onder me voeten weg gezakt.

Wie weet welke stap ik nu nog kan maken?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Twinkie,

 

jeetje heftig zeg. Weet niet of je er al aan toe bent maar donorzaad zou een optie kunnen zijn?! Hier op de site vind je er info over. Ben jij ook onderzocht? Hebben jullie nog een vervolg afspraak gemaakt, m verter te praten met de arts?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Twinkie,

 

Wat een rotnieuws zeg, kan me voorstellen dat de grond onder je voeten is weggezakt!

Maarre..rare vraag..hij heeft een zoon van 22 dus er was wel zaad zoveel jaar geleden..is hij gesterilliseerd?

 

Hebben jullie een PESA of TESE ondergaan en kwam daaruit dat er geen zaad meer is ?

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

ik wilde ook tese zeggen: bij mijn vriend zijn er vaker geen dan wel zaadcellen gevonden, en als er wat gevonden werd waren die op 1 hand te tellen.

Hij heeft in nijmegen een tese-operatie ondergaan en we hebben nu een dochter van een jaar oud!

 

Is je vriend getest in een univercitair ziekenhuis? Daar hebben ze vaak betere apparatuur om sperma te onderzoeken dan in een streekziekenhuis.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

@Twinkie, dat is geen leuk nieuws. Maar is er verder onderzoek gedaan dan naar oorzaak? EN is er gesproken over TESE en PESA? Mijn vriend had ook geen zaadcellen maar bij een TESE hebben ze er genoeg gevonden en daar zijn we nu zwanger van. Succes meis!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use