Jump to content

Starten voor de bruiloft?


Bloempje09

Recommended Posts

Dag allen,

 

Hopelijk kunnen jullie mij advies geven t.a.v. het volgende:

 

Na vele afspraken en onderzoekjes is het dan zover: Wij kunnen aankomende cyclus (die morgen zal starten) beginnen met een ivf/icsi behandeling.

Mijn eerste gedachte is: Yes, eindelijk schot in de zaak!

Daar een gemiddelde behandeling ongeveer 2 maanden duurt, en wij over 3 maanden gaan trouwen vraag ik me af of het verstandig is om nu al te starten.

Misschien toch verstandiger om het 3/4 maanden uit te stellen.

 

Al die hormonen e.d. die je toegediend krijgt. Hoe grote invloed heeft dat op je?

Ik heb geen idee...

 

Zijn er meiden met al ivf/icsi ervaring die aan kunnen geven, wat zij zouden besluiten?

 

Liefs,

 

Bloempje

Link to comment
Share on other sites

Tja lastig....je weet nog niet hoe je gaat reageren, je weet niet of je zwanger raakt en hoe je je dan voelt...

 

Ik ben zelf in augustus 2010 getrouwd en de maanden ervoor hebben wij een icsi poging gedaan en een cryo tp. De dag van de bruiloft lag de deca bij het restaurant in de vriezer voor als ongesteld zou worden (daar was ik rotter van overigens dan van evt hormonen). Maar: wij hadden een simpele bruiloft, geen feest oid savonds en ik ben achteraf wel 'blij' dat ik toen niet net zwanger was. Mijn schoonzusje is getrouwd toen ik toen weken zwanger was en die dag heb ik voor de helft moeten laten schieten omdat ik zo moe en misselijk was.

 

wat wijsheid is...je kunt net van tevoren niet weten. Maar als jullie een grote bruiloft hebben gepland, is het misschien wel zo fijn om daar 'hormoonloos' van te kunnen genieten en de IVF nog even op te schuiven.

Link to comment
Share on other sites

Als ik in jouw schoenen zou staan zou ik starten na de bruiloft. Zeker weten! Na een mislukte poging ben je teleurgesteld en de hormonen kunnen dat nog extra versterken. Bij mij duurt het altijd 1 cyclus voordat ik weer een beetje mezelf ben. Het zou toch zonde zijn als je niet optimaal kunt genieten van je trouwdag? Dat doe je maar 1 keer! Ik heb ook wel eens een poging uitgesteld, omdat de wachtweken precies in onze vakantie vielen. Maar zoals Henne schrijft, iedereen reageert anders. Maar ik heb hier nog nooit gelezen dat iemand zich beter met dan zonder de hormonen voelt. Succes met je keuze!

Neel

Link to comment
Share on other sites

Lastig, maar met twee maanden is het wel achter de rug en dan heb je nog een maand om bij te komen en iets om naar uit te kijken als het mislukt... En als het wel lukt... Ja, dan is het dubbel feest!!!! Alleen geen champagne, maar dat heb je er wel voor over toch?

Als het nou over een maand zou zijn dat je gaat trouwen, oké schuif dan even op, maar over drie maanden is je poging wel al afgerond, wat het resultaat ook is.

Wat je ook beslist: veel succes met de behandeling en een prachtige dag gewenst!

Link to comment
Share on other sites

Poeh lastig! Als je echt een grote bruiloft hebt fepland met dure jurk en alles zou ik wachten tot daarna. Naast bovengenoemde argumenten kun je ook wat aankomen van hormonen en natuurlijk ook van een evt. zwangerschap. Het is zonde als je dan niet meer goed in je jurk past. En sja humeur, hormonen, teleurstelling of een beginnende zwangerschap, het kan vanalles met je doen en das heel laatig te voorspellen.

Maar goed das de praktische kant, ik snap ook heel goed dat je na al die tijd graag gewoon wil beginnen! Ik ben zelf in oktober 2012 getrouwd. Tonnetje rond en vreselijk moe maar een prachtige dag gehad, tis maar net wat je ervan verwacht!

Link to comment
Share on other sites

Dag Meiden,

 

Mede door jullie reacties heeft mijn verstand het gewonnen van mijn gevoel.

Waarschijnlijk zullen wij ook wachten tot na de bruiloft.

 

We gaan lekker trouwen en daarna heerlijk een weekje weg om ons vervolgens volledig te richten op de behandeling!

Link to comment
Share on other sites

Bloempje: dat is een hele goede beslissing (ik wordt niet echt beter gehumeurd door de hormonen). Eerst lekker genieten van jullie bruiloft en van elkaar en dan pas met een fris hoofd de behandeling in. Veel plezier met (de voorbereidingen op) jullie bruiloft en ik wens jullie alle geluk met jullie behandeling.

Link to comment
Share on other sites

Bloempje09; wij hebben toen ook gewacht tot na de bruiloft om weer te starten met IUI

Wij hadden een grote bruiloft met 200 gasten, een top band dus wilde ik zeker GENIETEN van onze mooie dag :)

Dus zeker een wijs besluit....

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk en geniet van alle voorbereidingen en straks op de dag zelf.

 

X ClauS

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use