Jump to content

Starten voor de bruiloft?


Bloempje09
 Share

Recommended Posts

Dag allen,

 

Hopelijk kunnen jullie mij advies geven t.a.v. het volgende:

 

Na vele afspraken en onderzoekjes is het dan zover: Wij kunnen aankomende cyclus (die morgen zal starten) beginnen met een ivf/icsi behandeling.

Mijn eerste gedachte is: Yes, eindelijk schot in de zaak!

Daar een gemiddelde behandeling ongeveer 2 maanden duurt, en wij over 3 maanden gaan trouwen vraag ik me af of het verstandig is om nu al te starten.

Misschien toch verstandiger om het 3/4 maanden uit te stellen.

 

Al die hormonen e.d. die je toegediend krijgt. Hoe grote invloed heeft dat op je?

Ik heb geen idee...

 

Zijn er meiden met al ivf/icsi ervaring die aan kunnen geven, wat zij zouden besluiten?

 

Liefs,

 

Bloempje

Link to comment
Share on other sites

Tja lastig....je weet nog niet hoe je gaat reageren, je weet niet of je zwanger raakt en hoe je je dan voelt...

 

Ik ben zelf in augustus 2010 getrouwd en de maanden ervoor hebben wij een icsi poging gedaan en een cryo tp. De dag van de bruiloft lag de deca bij het restaurant in de vriezer voor als ongesteld zou worden (daar was ik rotter van overigens dan van evt hormonen). Maar: wij hadden een simpele bruiloft, geen feest oid savonds en ik ben achteraf wel 'blij' dat ik toen niet net zwanger was. Mijn schoonzusje is getrouwd toen ik toen weken zwanger was en die dag heb ik voor de helft moeten laten schieten omdat ik zo moe en misselijk was.

 

wat wijsheid is...je kunt net van tevoren niet weten. Maar als jullie een grote bruiloft hebben gepland, is het misschien wel zo fijn om daar 'hormoonloos' van te kunnen genieten en de IVF nog even op te schuiven.

Link to comment
Share on other sites

Als ik in jouw schoenen zou staan zou ik starten na de bruiloft. Zeker weten! Na een mislukte poging ben je teleurgesteld en de hormonen kunnen dat nog extra versterken. Bij mij duurt het altijd 1 cyclus voordat ik weer een beetje mezelf ben. Het zou toch zonde zijn als je niet optimaal kunt genieten van je trouwdag? Dat doe je maar 1 keer! Ik heb ook wel eens een poging uitgesteld, omdat de wachtweken precies in onze vakantie vielen. Maar zoals Henne schrijft, iedereen reageert anders. Maar ik heb hier nog nooit gelezen dat iemand zich beter met dan zonder de hormonen voelt. Succes met je keuze!

Neel

Link to comment
Share on other sites

Lastig, maar met twee maanden is het wel achter de rug en dan heb je nog een maand om bij te komen en iets om naar uit te kijken als het mislukt... En als het wel lukt... Ja, dan is het dubbel feest!!!! Alleen geen champagne, maar dat heb je er wel voor over toch?

Als het nou over een maand zou zijn dat je gaat trouwen, oké schuif dan even op, maar over drie maanden is je poging wel al afgerond, wat het resultaat ook is.

Wat je ook beslist: veel succes met de behandeling en een prachtige dag gewenst!

Link to comment
Share on other sites

Poeh lastig! Als je echt een grote bruiloft hebt fepland met dure jurk en alles zou ik wachten tot daarna. Naast bovengenoemde argumenten kun je ook wat aankomen van hormonen en natuurlijk ook van een evt. zwangerschap. Het is zonde als je dan niet meer goed in je jurk past. En sja humeur, hormonen, teleurstelling of een beginnende zwangerschap, het kan vanalles met je doen en das heel laatig te voorspellen.

Maar goed das de praktische kant, ik snap ook heel goed dat je na al die tijd graag gewoon wil beginnen! Ik ben zelf in oktober 2012 getrouwd. Tonnetje rond en vreselijk moe maar een prachtige dag gehad, tis maar net wat je ervan verwacht!

Link to comment
Share on other sites

Dag Meiden,

 

Mede door jullie reacties heeft mijn verstand het gewonnen van mijn gevoel.

Waarschijnlijk zullen wij ook wachten tot na de bruiloft.

 

We gaan lekker trouwen en daarna heerlijk een weekje weg om ons vervolgens volledig te richten op de behandeling!

Link to comment
Share on other sites

Bloempje: dat is een hele goede beslissing (ik wordt niet echt beter gehumeurd door de hormonen). Eerst lekker genieten van jullie bruiloft en van elkaar en dan pas met een fris hoofd de behandeling in. Veel plezier met (de voorbereidingen op) jullie bruiloft en ik wens jullie alle geluk met jullie behandeling.

Link to comment
Share on other sites

Bloempje09; wij hebben toen ook gewacht tot na de bruiloft om weer te starten met IUI

Wij hadden een grote bruiloft met 200 gasten, een top band dus wilde ik zeker GENIETEN van onze mooie dag :)

Dus zeker een wijs besluit....

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk en geniet van alle voorbereidingen en straks op de dag zelf.

 

X ClauS

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use