Jump to content

IVF na essure methode


lisselotje

Recommended Posts

Ik heb een vraag.

 

wij hebben afgelopen maandag een tweede gesprek gehad met fertiliteitsarts ivm dat wij nog een kinderwens hebben en ik essure sterilisatie heb gehad.

Nu was alles in werking gezet. Ik had bloedgeprik, mijn man heeft zaadanalyse gehad enz. Nu kregen wij maandag de uitslag en alles was goed, behalve dat ik nog wat te zwaar was, dus dat ik nog een paar kilo moet afvallen maar verder was op zich alles goed min 1 ding en dat is het volgende:

 

De arts vertelde mij dat met essure de artsen het uiteinde van de veertjes een stuk laten uitsteken in de baarmoeder omdat als spiraal te laten werken als er toch een zaatje of eitje mocht losbreken. Als ik dan zwanger zou worden is de mogelijkheid groot dat het uitsteken van die pennetjes zorgt voor vroeggeboorte door het lekprikken van de vliezen. Nu gaan ze volgende week woensdag een hysteroscopie doen om te kijken of ze die pennetjes kunnen afknippen.

Ik had hier nog nooit van gehoord.

 

zijn er hier mensen die of na essure gewoon ivf mochten of konden doen en zijn er hier mensen die dit ook al een keer gehoord hebben en waarbij ze de pennetjes afgeknipt hebben?

 

Groetjes Lisenka

Link to comment
Share on other sites

dank je wel... Wij hadden er ook nog nooit van gehoord dat er daardoor dingen in je baarmoeder uitstaken.

Ik hoop inderaad ook woensdag op goed nieuws, maar we houden er ook rekening mee dat het gewoon stopt hierna.

Maar we wachten nog even af..

Link to comment
Share on other sites

Ja hier een ervaringsdeskundige! Mijn vriend en ik hebben ons allebei in onze vorige relaties laten steriliseren. Ik via de essure-methode. Omdat we toch samen graag nog een kindje wilden zijn we naar een fertiliteitskliniek gestapt. Bij een echo bleek dat bij mij ook 1 van de veertjes uitstak in mijn baarmoeder. En niet zomaar een beetje, maar het veertje was echt een heel eind losgekomen. Ik ben toen teruggegaan naar het ziekenhuis waar ik de essure heb laten doen. Daar hebben ze bij een hysteroscopie het hele veertje eruit getrokken. Het andere veertje hebben ze laten zitten, dat stak kennelijk niet te ver uit. Het was iig zo gepiept en pijnloos!

 

Vlak daarna zijn we met ICSI begonnen en het was meteen de eerste poging raak :-)

 

Inmiddels hebben we ons aangemeld voor een cryo-poging. Nu blijkt het andere veertje ook uit te steken in mijn baarmoeder. Geen idee wanneer dat gebeurd is, misschien tijdens de zwangerschap, wel een eng idee. Nu ga ik dus weer terug naar de gynaecoloog en ik verwacht ook weer een hysteroscopie te krijgen. Hopelijk kan weer het hele veertje eruit gehaald worden, dan ben ik van die hele essure-ellende af!

Link to comment
Share on other sites

hoi flyr,

 

wat ben ik blij met dat bericht van jou... Sorry dat ik dat zo zeg, maar op internet, nergens kon ik iets vinden of ervaringen vinden.

Ik hoop inderdaad dat het bij mij ook allemaal gaat meevallen en dat wij toch door kunnen gaan met icsi. Tenminste nadat ik ook nog op gewicht ben, maar daar ben ik al hard mee bezig. Dus hopelijk gaat het allemaal voorspoedig, want ik vond het wel schrikken toen ze het mij vertelde.

 

Heel veel succes met je behandeling en ik zal voor je duimen dat het nu ook meevalt.

 

Groetjes LIsenka

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use