Jump to content

Boven de 40, hellup!


Bloem2009
 Share

Recommended Posts

Hallo bijna (weer) moeders,

 

ik ben afgelopen november 40 geworden en mijn man en ik zouden nog heel graag een derde kindje willen!

Ja, je leest het goed! Wij hebben al twee dochters uit eerdere ICSI-behandelingen gekregen. Zij zijn nu 4 en 2 jaar!

wij zijn natuurlijk al heel blij en trots dat dit ons gegeven is! Toch kriebelt het en willen wij nogmaals proberen om ons laatste wondertje op de wereld te zetten!

 

Vorig jaar mei ben ik gestart met een ICSI-behandeling, maat toen bleek na de punctie helaas dat de zaadleiders van mijn man geblokkeerd zijn en dat er dus geen zaad was! Het was heel emotioneel! Daar gaan je eitjes, hup de prullenbak in en een poging zonder kansen....

 

Mijn man heeft net voor Kerst een Pesa ondergaan en daaruit kwamen 6 rietjes met zaad!

 

Zo begonnen we vol moed eind januari met spuiten met deca en gonal en eind februari terugplaatsing. Het bleek toch wel dat ik wat ouder ben, want ik had 5 eitjes, waarvan 3 bevrucht. Twee zijn er teruggeplaatst. Mijn dochters waren top embryo's en mijn jongste was zelfs een eskimootje, maat nu was er een 6-cellige en 10-cellige met fragmentatie teruggeplaatst. Helaas, je begrijpt het, het heeft niets opgeleverd! Ik ben ongesteld geworden.

 

het was zo'n domper! Ik had zo'n goed gevoel, zucht! Ik baal ook zo dat we nu weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Laatste poging wat vergoed wordt door de verzekering! Er kon ook niets ingevroren worden!

 

Wie heeft ook zo'n soortgelijk verhaal en kan mij oppeppen? Ik heb trouwens een intake geregeld in Gent bij Dr. Sutter.

heeft iemand hier misschien informatie over. Hoe het bevalt?

 

Wij willen trouwens wel eerst hier in Nederland nog een laatste poging wagen en dan wellicht naar Gent gaan!

heeft iemand ook ervaring met Menopur! Misschien meer eitjes?

 

ik hoor graag van jullie!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bloem,

 

Volgens mij zijn er hier wel meer dames van 40 of ouder die zwanger zijn of bezig zijn met zwanger worden...

Een vraagje: hoeveel gonal-f heb je gespoten? Wil je kliniek daar nog mee omhoog gaan?

Sommige dames hebben betere ervaringen met menopur, sommigen juist ook niet. Van te voren is dus niet te zeggen wat voor jou het beste is.

Mijn persoonlijke ervaring is het beste met de combinatie van gonal-f en menopur, samen 450. Ik ben ook 40. Had hiermee 5 follikels, 5 eicellen, 4 bevruchtingen, tp van een 7-cellige topper en een 8-cellige goede embryo. Nu 16 weken zwanger van deze poging.... Het kan dus! En er zijn meer succesverhalen!

 

Succes met je volgende poging en ik hoop dat je goede adviezen gaat krijgen!

 

Groetjes, Beanie

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

Hoi Beanie,

 

ik kreeg 300 Gonal!

Bij mijn twee kindjes spoot ik 225. De allereerste ICSI in 2008 was ik direct zwanger. Een maand na mijn laatste borstvoeding liet ik meteen twee eskimo's terugplaatsen, wat niet goed ging. Mijn jongste was ook van 1 ICSI, de tweede eskimo! Ben zo bang dat de kwaliteit nu zo verminderd is! Maar als ik jouw verhaal lees, hoef je niet perse een "super" embryo te hebben om zwanger te raken!!

Gefeliciteerd hoor!

Link to comment
Share on other sites

Hi Bloem2009, hier ook een oude doos die voor een 3e gaat :)

Ik wordt dit jaar 42 en mijn man 48. Wij hebben samen geen kids want zijn ex had al 3 en kon geen kinderen meer krijgen na een ziekte.

Zelf ben ik moeder van 2 tieners ( 16 en 13 ) maar wij willen graag 1 van ons samen.

Sinds 2009 aan het proberen en in 2011-2012 zijn alle IUI pogingen mislukt ( 1x zwanger en na 6 weken miskraam )

Nu voor de 1e keer IVF, en nu maar hopen dat we daar succes mee zullen hebben.

Wij hebben besloten alle pogingen in NL te doen, alhoewel Dusseldorf voor ons niet zo ver is en men goede resultaten daar heeft.

Mocht het voor ons niet weggelegd zijn, dan stoppen wij ermee en gaan niet zelf ervoor betalen. Van dat geld gaan we lekker reizen en sluiten we het af.

Maar voor nu, alle zeilen bij zetten en we gaan ervoor :)

Link to comment
Share on other sites

Hi ClauS,

spannend zeg! Heel veel succes!

Mijn man heeft ook twee kinderen uit eerder huwelijk en had zich gesteriliseerd! Toen wij iets kregen heeft hij een hersteloperatie laten doen, maar toen vernauwde de leiders al, dus gingen direct voor ICSI. Ik was toen "pas" 36, dus toen had ik nog geen "tikkende klok" stress! Nu is het toch anders.....

Link to comment
Share on other sites

Bloem,

Er is een topic 45+ en eerste keer ivf, daar schrijven wij "oudjes" in. Laat je niet verwarren door 45+ want het is eigenlijk vanaf 40 jaar. En ook bij ons zijn er zwangeren, waaronder ik, alhoewel dat via ECD is maar toch..het kan!!

Succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hallo Bloem,

 

Volgens mijn arts (en ik heb het ook gegoogled) geeft Meropur betere resultaten bij oudere moeders-to-be.

Ik ben 45 en heb bij m'n laatste poging zelfs 600 gonal-f + 2 meropur gebruikt. (tot 1e controle 450g+2m)

Er waren 18 follikels, 12 groter dan 16mm.

Geoogst 7 goede eitjes. 4 embryos. Helaas niet zwanger.

 

Wanneer ze het aantal follikels en het estradiol nivo goed in de gaten houden is het risico op overstimulatie voor de oudere moeders-to-be

niet zo heel groot. (maar kan wel)

 

Succes met je volgende poging.

groetjes

Speranza

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bloem,

 

Ik ben afgelopen oktober vorig jaar 40 geworden en nu bijna 8 weken zwanger van de 2e ICSI poging. Het is nog pril, maar zwanger worden kan zeker nog! Volgens mij is het heel bijzonder dat je twee keer zwanger bent geworden van 1 ICSI poging, dan moest je haast wel heel vruchtbaar zijn ;-). Heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Bloem,

 

Ik ben in juli 40 geworden. December met mijn eerste IVF begonnen, deca vanaf dag 21 en daarna 150 Gonal gespoten, gevolg overstimulatie. Heel veel follikels en te hoge bloedwaarden. Nu het korte traject gedaan, 7 dagen stimulatie met 125 Gonal, het aantal follikels weet ik niet maar wel 8 eicellen. 3 gedegenereerd, 1 verkeerd bevrucht maar wel 4 van goede kwaliteit. Ze waren allemaal al aan het smelten bij de tp. Ik ben wel vanaf medio december bezig met heel gezond te eten en maak gebruik van superfoods. Of het effect heeft kan ik niet zeggen omdat dit mijn eerste IVF is maar van anderen hoor ik wel een positief verschil. Ik daarvoor een cursus gevolgd: http://www.fertiliteitsyoga.nl. Het is yoga maar ook heel veel over voeding. Ik voel me er sowieso er goed bij. Op de site vind je ook al wat info en rond deze tijd geeft de cursusleidster een boek uit waarin ook info over voeding en de yoga staat.

 

Enne, de voeding is ook voor de man ;-).

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bloem,

 

Hier nog zo een oudje (inmiddels bijna 46) maar bij de start van de IVF/ICSI 43 en eerst met Menopur gestart, volgende poging Gonal-F daarna een combinatie van beide in totaal 450 per dag. De 'oogst' bleef altijd beperkt tussen de 2 en 3 alleen de laatste keer 5, waar van 4 goede eitjes, 2 bevrucht en ook terug geplaatst, 1 van die 2 is onze prachtige zoon geworden die nu bijna 17 maanden is. Afgelopen zomer ben ik zelfs nog een keer spontaan zwanger geweest, nooit verwacht, niet gepland, bijzonder welkom, helaas met 8 weken miskraam. Het kan dus allemaal..!! De wens voor een tweede blijft aanwezig, maar ik vind mezelf toch te oud worden, heb ik zelfs alwel eens moeite mee met de eerste als ik dan bedenk dat ik mijn kleinkinderen waarschijnlijk nooit ga zien, of zoals nu mijn vader ernstig ziek is en ik natuurlijk hoop op een goede afloop, maar dan toch ook wel denk, dat het door mijn leeftijd komt waarom mijn kleine jochie straks zijn opa niet kan herinneren, Ik hoop natuurlijk dat mijn vader 100 en ouder wordt en ikzelf en mijn man worden dat natuurlijk ook ruimschoots, maar toch..... als ik morgen tien jaar jonger kon zijn....

Link to comment
Share on other sites

@ Vlok, alles goed? Zo herkenbaar hoor, ik wordt in sept 46 en in augustus hoop ik dat we onze uk op de wereld gaan zetten. Dat wat jij je nu afvraagt van kleinkinderen zien enz, heb ik ook hoor. Zou alleen daarom ook 10 jaar jonger willen zijn....maar ja dat zijn we niet....

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sas, ja hier is alles prima, zoon lief lekker aan het spelen, mama druk aan het werk, maar helaas nog steeds bijna 46....vanmorgen ;-)

 

Hoewel het ook voordelen heeft hoor, volgens mij kun je er nu lekker relaxed mee omgaan, mama hoeft niet zo nodig meer alles achter aan te rennen.

 

veel succes met je zwangerschap, hoop dat jij net zo een mooie lieve ondeugende zoon krijgt als wij hebben mogen krijgen, geniet ik met volle teugen van.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Ladies, na 5 jaar begin ik de laatste week van september met een nieuwe IVF poging. Inmiddels een zoon van 4 uit de laatste poging van 5 jaar geleden. Toch wel weer allemaal spannend.  Zijn er meer die binnenkort (weer) starten?
  • @Paulma Wat ben je toch een lieverd en wat had ik het jou ook zo gegund! Het is inderdaad een zwaar traject waar we allemaal in hebben gezeten. Neem de tijd om te rouwen, want ook dit is rouwen en rouwen is zwaar, heel zwaar!  Dikke knuffel voor jou! 😘  
  • Hi dames, Ik heb zojuist mijn 4de ICSI poging negatief afgesloten en mijn man en ik hebben besloten te stoppen. 5 jaar proberen, 3,5 jaar medische molen en 4 keer zwanger maar toch met lege handen.. en een lege portemonnee. Want die laatste keer hebben we alles zelf betaald. Nu heb ik een en ander over en vind ik het zonde als iemand anders dit ook zelf moet betalen. Als ik het naar de apotheek breng vernietigen ze het. Het gaat om 30 poezenpillen U. (houdbaar tot 12/2024), 1 volle spuit stimulatie G. 900 i.e nog in dichte verpakking (in koelkast bewaard, houdbaar tot 06/2023) en nog zo'n zelfde spuit aangebroken, mag je ook hebben hoeft niet. Daarnaast ook 6 kant en klare spuiten D. 0,1mg over (houdbaar tot 10/2023 in koelkast bewaard) Mocht je interesse hebben stuur mij een direct berichtje. Groetjes Paulma    
  • Oh nee, wat ontzettend rot @Paulma ik werd er zelf gewoon verdrietig van om jouw bericht te lezen en ik weet niet zo goed wat te zeggen. Hoopte zo dat het nu eindelijk zou lukken bij je en dat je wat of iig een cryo zou hebben nog. Ik weet zo goed hoe zo'n laatste poging voelt en hoe zwaar het is, het is zo een mentaal zwaar traject, dat is gewoon niet te beschrijven. Hopelijk dat jullie steun kunnen vinden bij elkaar de komende tijd, om dit proces wat eigenlijk gewoon een rouwproces is te kunnen doorstaan. Goh, Paulma, ik heb echt geen woorden.... Wat ongelooflijk k! Ik wens jullie heel veel sterkte en geluk toe. En wat lief dat je wat jij overhebt aan medicatie wil doneren aan iemand die het zelf moet betalen. Ik heb zelf ook moeten betalen, het kost veel geld, dus dan is het fijn als je ergens wat op kunt snorren. Als je het terug geeft aan de apotheek dan wordt het vernietigd, dus dat is heel erg zonde, zou ik zeker niet doen. Alles aan medicatie wat de apotheek verlaat mogen ze niet meer terug nemen, ook niet als het in dichte dozen zit, dus dat gaat zo de vuilbak in. Hier op dit forum kun je ze aanbieden, maar je mag dan niet de gehele benaming noemen geloof ik, want het openlijk verhandelen van medicatie is niet toegestaan, maar dat moet je zelf maar ff kijken, ik zal een linkje erbij doen van welk Topic het is, maar mocht die het niet doen, dan moet je hier op dit forum kijken bij 'hormonen' En anders kun je ook altijd een nieuw topic openen binnen het 40+ forum want daar zullen de meeste mensen zitten die zelf moeten betalen denk ik. https://ivfmoeders.nl/forum/42-hormonen/ Lieve Paulma, wat hoopte ik op een ander bericht en een andere uitkomst voor jou, ik wens je het allerbeste met heel mijn hart. Je bent zo een lieverd, ik had het je zo gegund..... Knuffel, xxx
  • Bedankt voor je lieve bericht @Kitje! Je hebt helemaal gelijk dat de stijging veel belangrijker is dan de absolute waarde. Ik weet van een jaar geleden dat ik inderdaad niet heel snel HCG aanmaak, maar toen was die in 3 dagen wel verviervoudigd. Dus dat was toen prima, ondanks dat ze het wat laag vonden als absolute waarden. Het is toen toch mis gegaan met 5.6 maar dat is niet te voorspellen ondanks een mooie stijging in HCG. Daarnaast was ik bij mijn MA ook niet super misselijk toen alles nog wel goed ging dus ik denk dat ik van nature idd laag in HCG zit. Ik had natuurlijk wat berekeningen zitten maken, en dat gaf nog wel wat hoop. Als mijn HCG van 16 zou verdubbelen de eerste 48 uur en dan nogmaals in de volgende 72 uur, zou ik namelijk op dezelfde waarde komen als ik ongeveer een jaar geleden op 18 DPO zat. In tussen had ik wel wat symptomen, maar ja ik nam ook progesteron, dus kan daar net zo goed van komen. En heel veel symptomen had ik ook weer niet. Dus twijfel, twijfel, twijfel... En inderdaad helaas.... woensdag bloed laten namen en de waarde was maar 26. Dus helemaal geen mooie stijging. Nu ben ik gestopt met de medicatie en wacht ik tot het los komt (is natuurlijk zo pril, dat het hopelijk mee zal vallen). Helaas ook geen enkele cryo goed genoeg op dag 5 om in te vriezen. Daar was ik al bang voor.... Dus we zijn klaar... zonder resultaat. 4 keer zwanger in 5 jaar proberen, meer dan 3,5 jaar medisch, en dit is het einde met lege handen.... Ik vond deze laatste keer mentaal zo ongelofelijk zwaar. Ook al voor de HCG van 16, de wachtweken leken wel de zwaarste ooit van de afgelopen jaren, alsof je al die teleurstellingen van de afgelopen jaren met je mee draagt en daarnaast ook weet dat het je finale poging is. Dus extra beladen. En dan hielp die verlenging van spanning ook niet.... Ik kan het niet meer opbrengen, dus dat is wel heel  duidelijk geworden. Dit was de laatste poging, wij stoppen. Ondanks het verdriet en dat die wens altijd zal blijven bestaan.... Maar ik kan en wil mijn leven niet meer on hold zetten en ben bang dat ik er mentaal aan onder door ga als ik dit nog eens zou proberen.  Ik ben heel blij dat sommige van jullie een hele andere uitkomst hebben! Ik wens jullie het allerbeste en heel veel liefde, maar voor mij stopt het hier! Wel ga ik nog kijken welke medicatie ik nog over heb (in elk geval een niet aangebroken spuit van Gonal F die 450E waard is geloof ik). Heeft iemand van jullie een idee hoe ik die aan iemand kan geven die een traject zelf moet betalen? Wij hebben dit nu ook allemaal zelf betaald en dat valt niet mee.... Dus ik wil de overgebleven spullen eventueel graag doneren in plaats van teruggeven aan de apotheek.   Liefs
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use