Jump to content

Hoi!


GeBee

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Sinds een paar dagen aan het meelezen en vind nu al steun in jullie verhalen, dus dan maar actief er in en meedoen!

 

Ik ben dus 2 maart begonnen met mijn 1e x spuiten van Decapeptyl en sinds afgelopen zondag met de Gonal-F. Vind het spannend allemaal!

 

Na jaren van proberen te accepteren dat ik geen moeder zou worden en verdriet, kreeg ik van mijn man een hersteloperatie kado. Hij wilde zich na jaren toch wel laten herstellen voor mij (hij heeft al 3 kids uit een vorige relatie, hij is nu 44 en ik ben 34). Eerst ben ik mezelf gaan laten onderzoeken bij de gyneacoloog, aangezien ik een PCO verleden heb en erg zwaarlijvig was. Ik was in de tussenliggende jaren 45 kilo afgevallen en had weer een normale cyclus met eisprong en goede follikels, dus dat was een hele geruststelling. Daarna hebben we een eerste hersteloperatie ondergaan, die helaas mislukte. Bij aanvraag van een PESA behandeling, kregen we de mogelijk tot een 2e keer hersteloperatie en die hebben we met beide handen aangegrepen. Tegelijkertijd is een PESA behandeling uitgevoerd, voor het geval dat. Hersteloperatie is gelukt, maar kwaliteit was erg slecht, zowel vers als ingevroren helaas.

 

Nu de eerste ICSI poging dus en ik ben blij dat we nu eindelijk actie hebben na lang wachten. Het voelt nu alsof ik actief iets kan bijdragen aan het hele gebeuren. Volgende week dinsdag, de 16e heb ik mijn eerste follikelmeting en merk dat ik dat nog het meest spannend vind. Hoe lang duurt het nog daarna, wat moeten we daarna doen, groeit er wel iets (ik denk van wel), hoe zal dat voelen 2 druiventrossen in je buik, wanneer de punctie, moet ik afspraken afzeggen, verzetten? Kan ik wel afspraken plannen, nou ja... 200 vragen die niet beantwoord worden, want elke stap is er 1 en met elke stap krijg je een nieuw antwoord. Het hoort gewoon bij het proces en dat proces vraagt het nodige van je en van je relatie.

 

Het spuiten valt me niet tegen, maar ook niet mee moet ik zeggen. Ik vind het soms ronduit pijnlijk! Maar doe mijn best er iets leuks van te maken en omdat ik iedere keer vergeet waar ik heb gespoten, zet ik er met een merkstift een rondje omheen, of een smiley, of gister had ik 2 paaseieren getekend! Dan word ik vrolijk iedere keer als ik naar mijn buik kijk. We moeten toch positief blijven hè! Bijwerkingen tot nu toe zijn: vergeetachtig, enorme hoofdpijn en verschrikkelijk moe! Volgens mijn man nog niet mopperig....gelukkig!

 

Raar gevoel om geen controle te hebben over iets waar je zo je best voor doet en waar je zo naar verlangd, je bent afhankelijk van allerlei dingen om je heen en kunt maar minimaal zelf invloed uitoefenen. Gezond eten, gezond leven, goed voor jezelf zorgen.

 

We zetten iedere dag een stapje dichterbij het verwezenlijken van onze droom, maar het kan nog steeds 2 kanten opgaan. We hopen natuurlijk op de goede! Fijn dat ik jullie ervaringen mag meelezen!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use