Jump to content

IVF Icsi behandeling bij de Pasen


Seline

Recommended Posts

Hoi Allemaal,

Ik ben een nieuwe lid en wil graag ervaringen met jullie delen over IVF. Ik zou volgende week beginnen met de behandeling maar ik krijg vandaag te horen dat het niet mogelijk is vanwege Pasen omdat de UMC ZH dan niet open is. Kan dat wel zijn? Als ik mijn schema bekijk dan kom ik erachter dat ik 7 dgn lang nog mort spuiten met hormonen en dan de punctie niet op dd Pasen valt.. Ik weet niet wat ik moet doen. Ben erg teleurgesteld, heb me helemaal voorbereid voor de behandeling en moet ik weer een maand wachten. Wat vinden jullie?

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het vooral belangrijk dat de behandeling medisch verantwoord is. Als je niet terecht kunt bij je ziekenhuis als je punctie bijvoorbeeld eerder plaatsvindt of als je (ernstige) bijwerkingen hebt is het beter om je behandeling op te schuiven lijkt me. Mijn eerste punctie was bijvoorbeeld al na 7 dagen spuiten omdat ik ineens heel hard reageerde op de hormonen. Maar ik begrijp je gevoel helemaal hoor, ik zat er precies zo in. Toch gaat het ook hier op: haastige spoed is zelden goed ;-) En straks maakt het je echt niet uit dat je kleintje een maandje jonger is toch? Positief blijven :-)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sorpera, Dank je wel voor je reactie!Het is idd helemaal waar wat je hebt gezegd. De doktor heeft daarna uitgelegd dat ze ook weinig personeel op die periode hebben om de punctie te kunnen uitvoeren, een paar zijn op vakantie en andere zijn ziek. Ik hoop dat het wel doorgaat volgende maand en uiteraad ik probeer positief te blijven :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use