Jump to content

Helaas nieuw lid


MRMM

Recommended Posts

Goedemiddag mede-leden,

 

Ik had gehoopt hier nooit terecht te komen, net zoals jullie allemaal, denk ik. Maar helaas lukt het bij ons ook niet op de natuurlijke manier.

Ik heb steeds meer de behoefte om met mensen die in deze situatie te praten. omdat niemand anders dit kan begrijpen. Bijna al onze vrienden hebben al kinderen en dit is bij ze allemaal op de natuurlijk manier gegaan.

 

Helaas zijn wij de statistisch gezien 1 op 7 (als dit nog klopt) waarbij het niet lukt. We staan pas aan het begin van het traject maar ik vind het enorm moeilijk.

De onzekerheid, de ene klap naar de andere, de dooddoeners.

 

We hebben vorige week het intakegesprek gehad in het AZM, het was een erg prettig gesprek en de eerste onderzoeken zijn al geweest. Nu moeten we wachten op de uitslag van de bloedonderzoeken en dan krijgen we te horen of en wanneer we in aanmerking komen voor ICSI. De wachttijd is ongeveer 3 maanden dus volgens mij relatief kort.

 

Hoe gaan jullie om met dat wachten, hebben jullie tips?

Ik probeer er zo positief mogelijk in te staan maar soms realiseer ik me dat het ook kan zijn dat we nooit kinderen krijgen.

 

Het lucht eigenlijk al op om dit weg te

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi!Welkom hier!Hier ben je op je plek hoor om het erover te hebben. Ik ken het gevoel om met mensen te willen praten die weten waar je doorheen gaat!Veel reacties van mensen in mijn omgeving die spontaan zwanger waren zijn toch 'probeer het los te laten' (*&&?@%&*!&@) of 'de achterburen van kennissen van mn collega hadden dat ook, hebben nu 2 prachtige meiden!' Heel lief bedoelt, maar wat schiet je ermee op?!Wij hebben 5 april het intakegesprek voor ivf, spannend!Laten we elkaar op de hoogte houden!Groetjes Charlotte

Link to comment
Share on other sites

Hallo Charlotte,

 

Bedankt voor je berichtje, fijn om een reactie te krijgen. ik herken meteen wat je zegt. Iedereen kent wel iemand die hetzelfde heeft meegemaakt en daarbij is het gelukt dus probeer het idd los te laten en positief te blijven denken! Pff....maar idd goed bedoeld.

 

ik heb vandaag een afspraak gemaakt voor het telefonisch consult met de dokter, dat vindt donderdag plaats. Nav de bloedonderzoeken en semenonderzoek vind dit gesprek plaats. Omdat we tijdens het intakegesprek zoveel informatie hebben gekregen was mij niet duidelijk of we nu al in aanmerking kwamen of moesten wachten op het bloedonderzoek.

 

Zeer zeker omdat ik alle onderzoeken heb gehad die dag. Dus een tip: vraag goed na hoe het zit; kom je in aanmerking of moet je nog wachten. En schrijf alles op, ik heb na het gesprek een samenvatting gemaakt (klinkt heel stom maar helpt echt) zodat ik alles nog op papier had staan. Vraag goed na wat jullie actie is en hun actie. Dan voorkom je onnodig onzekerheid.

 

Fijn om iemand te hebben waar ik mijn verhaal aan kwijt kan, geldt andersom natuurlijk ook.

Succes 5 april en ik ben benieuwd wat eruit komt.

 

Ik neem aan dat wij onderling wel de vragen mogen stellen he? Zoals of jullie allang aan het proberen waren? Mocht je het niet op prijs stellen dan geef maar geen antwoord.

 

Groetjes,

 

Malu

Link to comment
Share on other sites

Hoi Malu,

Het is heel heftig en iedereen hier begrijpt wat je doormaakt. Dat is heel fijn, want je hoeft je niet steeds te verantwoorden en je hoeft niets uit te leggen. Dus struin lekker rond op het forum, lees de verschillende topic's en haak aan waar het je aanspreekt. Alle vrouwen zijn heel toegankelijk, ook voor wat betreft het stellen van vragen. Je kunt veel steun hebben aan het forum in deze moeilijke tijd! Heel veel succes gewenst en wie weet tot ziens hier ;-)

Liefs,

Floor

Link to comment
Share on other sites

Hai Malu,

 

welkom hier! Het is niet leuk om hier te 'moeten' zijn maar wel erg fijn dat dit forum er is! :laugh:

Je vindt hier alle info die je zoekt en je mag alles vragen. Net wat Floor al zei; een handtekening is handig hoor, dan begrijpen je mede-forummers wat je mm achtergrond is en hoef je dat niet steeds te vertellen..

 

Het is een zwaar traject, vooral al het wachten is slopend, maar hopelijk levert het jullie een mooi, gezond kindje :-)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Floor en Misa,

 

Dank je wel voor jullie reacties. Ik zal inderdaad het forum eens goed bekijken en aanhaken waar ik graag iets meer over wil weten.

Die handtekening is idd handig. Ik zit nog in het begintraject dus veel kan ik er niet in zitten maar in de toekomst zal ik dat zeker doen. Hopelijk wordt mijn handtekening niet te uitgebreid des te sneller gaat alles. Maar hoe dan ook het gaat allemaal te langzaam. Ik heb namelijk geen geduld, maar ja kan je geduld hebben in deze situatie. Zo te zien hebben al veel mensen een behoorli jk heftig traject achter de rug.

Ik ben blij met het forum en de reacties op mijn topic, dan voel je je tenminste niet zo eenzaam. Want vrienden snappen het helaas (gelukkig voor hen) niet.

 

Groetjes,

 

Malu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use