Jump to content

Eczeem


fren-1976

Recommended Posts

Fiene heeft al vanaf dat zij een paar mnd oud was last van eczeem. We zijn hiervoor al bij de ka geweest en smeren deels hormooncreme en iedere dag vetten we haar twee keer helemaal in.

 

De laatste weken wordt t echter steeds erger, zat t eerst vooral in haar knieholtes en ellebogen, nu zit ze helemaal onder: rug, buik, armen, beentjes, nekje, zelfs haar neus. En het jeukt. Ze krapt de hele dag en heeft nu echt rode open plekken.

 

Ik heb vrijdag een belafspraak met de ha over hoe nu verder, maar ben ook benieuwd naar de ervaringen hier.

 

Ze heeft altijd ha- voeding gehad, maar die id er niet in nr 3. Sinds 1,5 mnd krijgt ze ook gewone koemelk te drinken. Vind t zo zielig! Ze is nu bijna 14 maanden.

 

Hoor graag!

Link to comment
Share on other sites

Fren, wat balen dat de axceem nu erger wordt, denk toch dat de km er wel mee te maken heeft, al ben ik natuurlijk geen dokter ;). Wij zijn na de ha voeding overgestapt op geitenmelk, omdat dat voor veel kinderen/mensen beter te verdragen is. Maud vind het heerlijk en doet het er heel goed op. Kan je gewoon bij de appie en plus kopen.

waar ver je fiene mee in? Bij de apotheek verkopen ze [TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD][/TD]

[TD=colspan: 2]Cetomacrogol Creme + 20% Vaseline of met meer vaseline, tot 50 procent. Smeert heel fijn uit en verstikt de huid niet wat pure vaseline wel doet. Het huidje word babyzacht als je het twee keer per dag smeert.

hormoon zalf zou ik mee oppassen, een huid kan eraan gewent/verslaafd raken, heb dit zelf gehad en echt je huid moet dan afkikken wat in eerste instantie voor nog hevigere exceem zorgt.[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[/TABLE]

Link to comment
Share on other sites

Fren wat sneu! Je kent ons verhaal he? Via Wilhelmina kinderziekenhuis bij de allergiepoli (kinderarts, allergoloog en dematoloog bij elkaar) het exzeem onder de duim. Smeren Cutivate, hormooncreme die niet in de bloedbaan wordt opgenomen. Werkt heel erg goed. Heb wel een link naar meer info en een afbouwschema:

http://www.umcutrecht.nl/subsite/Eczeem-kinderen/eczeem/Behandeling/Behandeling+van+eczeem/Sterkten-van-hormoonzalven/

http://www.umcutrecht.nl/subsite/Eczeem-kinderen/eczeem/Behandeling/Behandeling+van+eczeem/Afbouwschemas/Cutivate-schema.htm

 

Vraag er maar eens naar bij je ha. Bij bink zorgt dit ervoor dat hij veeeeeel minder last heeft, samen met de nodige vetcremes idd. Wkz heeft wel 6mnd+ wachttijd. Ik liet ons er maar op zetten, you never know hoe het over 6 mnd is.

 

Overigens zeggen zij daar dat er maar heel weinigen zijn waarbij voedsel de exzeem veroorzaakt.

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

De discussie over de hormoonzalf heb ik ook gevoerd met de kinderarts. Hij was heel duidelijk: 'je doet je kind meer kwaad als je de zalf niet gebruikt , dan als je dat wel doet'. Reden: als we t niet gebruiken (en dag is nu zo want de zalf is op) barst t eczeem open en gaat ontsteken.

Link to comment
Share on other sites

Wou ik ook zeggen: pro biotica, dat advies kreeg mijn zus voor haar zoontje dat onder de eczeem zat. En wel ook vette crème erbij. Overigens is abc dophilus onzinnig duur, ik gebruik nu orthiflor start van orthica.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

ABC Dophilus kost inderdaad een klap geld, maar het is het eerste wat ik in huis haal voor een 2e kindje, wat een topspul!

Helemaal eens met Melis, in een woord geweldig. Tegen spruw en luieruitslag (candida dus) en krampjes. Gewoon online via V.itaminstore (of waar het goedkoper is natuurlijk), volgende dag in huis. Je doet enorm lang met zo'n pot en het is het echt meer dan waard!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use