Jump to content

Vergoeding TESE icm 4e ISCI


suzie

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Wij willen eind van de maand gaan beginnen met onze 4e ISCI poging.

De eerste 3 pogingen hebben wij in het AMC gedaan na een geslaagde TESE operatie.

Nu zijn wij ook aan het oriënteren om de 4e poging in Duitsland te gaan doen en hebben daarom contact gehad met onze zorgverzekeraar (VGZ) ivm vergoeding van de TESE. Het AMC had ons namelijk gemaild dat deze vergoed wordt vanuit de verzekering.

 

VGZ geeft aan dat de TESE niet meer vergoed wordt omdat het onze 4e poging is en ze de TESE altijd koppelen aan de ISCI poging. Een heel ander verhaal als de debiteurenadministratie van het AMC dus.

 

Na diverse telefoongesprekken met VGZ en het AMC hebben wij nog steeds geen duidelijkheid of de operatie nu vergoed wordt of niet..

 

Zijn er hier mensen die dit al eens eerder aan de hand hebben gehad??

 

Ik hoor graag jullie bevindingen!

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Hey Suzie,

 

Niet fijn dat je nog steeds geen duidelijk antwoord hebt. Wat je misschien kan doen is de DOT (voorheen DBC) code in het zkh opvragen die ze gaan gebruiken voor de TESE , en nav deze code bij je verzekeraar vragen of dit uit de basisverzekering komt. DOT code is de code waarmee het zkh gaat delcareren.

 

Succes, ik hoop dat je zo een antwoord op je vraag kan krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Wat ontzettend krom: je besluit zelf tot een zelf te bekostigen 4de poging maar in dit geval is de tese toch voor de man!?

Stel er wordt niets vergoed, dan zou het misschien een optie zijn om een semenanalyse uit te laten voeren in DD en te laten beoordelen of Imsi uitkomst kan bieden.....

 

ik hoop dat er snel uitsluitsel voor jullie komt!!

Link to comment
Share on other sites

Haï

 

Heb een gekke vraag, lees dat er bij het semenonderzoek weinig tot niks is gevonden.

wat is in jullie geval weinig?

 

Bij ons was kwam er ook uit dat er alleen trillende zaadcellen zijn gevonden, maar uiteindelijk hoefden we geen tese doordat onze arts ons een andere methode liet doen.

 

sas

Link to comment
Share on other sites

Ik kan me de vraag goed voorstellen, toen wij in de medische molen kwamen gaf ons zkh ook aan dat er niets ( bruikbaars) was, doorverwezen voor Tese, die wilde wij destijds in Brussel laten doen maar daar bleek het niet nodig, alle pogingen met vers zaad geweest. ( wel waren de zaadcellen gisteren op een hand te tellen.....indirn hier geen zwangerschap uit voort komt dan voor ons wel tese...maar goed nog even niet aan denken ;)

 

Welke methode werd bij jullie toegepast?

in Brussel vertelde men ons ook met niet bewegende zaadcellen te kunnen werken; ze moeten wel normaal van vorm zijn, dat wel.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Bedankt voor jullie reacties!

Goede tip van die dot code ga ik meteen navragen morgen.

 

Er zijn bij mijn man geen zaadcellen gevonden dus ik de TESE de enige optie. Hebben nog wel een rietje in het AMC van de 1e tese vorig jaar maar we willen het liever met vers zaad (accute tese) proberen aangezien dit onze laatse poging wordt.

 

Wel flink balen als deze poging dan ook nog eens €2300 meer gaat kosten door dat de operatie niet vergoed wordt, daar hadden we geen rekening mee gehouden...

Link to comment
Share on other sites

Suzie onze voorkeur had ook een acute tese!

Indien jullie geen goed bericht krijgen van de zorgverzekeraar dan is een nieuwe analyse wellicht toch nog een optie, juist omdat zij en microscoop hebben waarbij het zaad nog verder vergroot wordt als met de reguliere technieken, wat ons juist bevreemde was dat er in Nl in 7 analyses niets gevonden werd in in het buitenland iedere keer wel...misschien iets om in gedachte te houden? Ik hoop op een goed bericht voor jullie !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use