Jump to content

Bezig met PGD


Maart
 Share

Recommended Posts

Beste meiden,

Ik zal mezelf eerst even voorstellen; ik ben Maartje, 30 jaar oud en ik kom uit Tilburg. Ik ben drager van het brca-gen (borst-en eierstokkanker) 1,5 jast geleden heb ik mijn beide borsten preventief laten weghalen en reconstrueren. Onze kinderen hebben ook weer 50% kans om dit gen te erven en daarom hebben wij gekozen voor PGD (embryoslectie).

 

Ik ben al 2 weken bezig met decapeptyl en ik had afgelopen maandag mijn startecho. Dat viel even tegen, ze zagen iets raars zitten in mijn baarmoeder en wilde eerst weten wat het was voordat ik mocht beginnen met de puregon. Ik dinsdag weer terug (steeds naar Maastricht) voor een waterecho. Het bleek gelukkig wat oud bloed te zijn en dat hebben ze meteen verwijderd. Maar we kwamen wel even voor een moeilijke keuze te staan. De arts is namelijk bang dat mijn baarmoederslijmvlies zich niet goed opbouwt. We zouden kunnen stoppen en per menstruatie bekijken hoe het slijmvlies eruit komt te zien. We hebben toch gekozen om door te gaan. Nu is het afwachten wat mijn baarmoeder gaat doen. Volgende week heb ik een hele reeks echo's. We hebben een vakantiehuisje geboekt voor die week, anders blijven we maar op en neer rijden. Mocht het slijmvlies toch niet goed zijn, dan doen ze wel een punctie maar geen terugplaatsing. De embryo's worden dan ingevroren.

Heeft er iemand ervaring met ' te dun baarmoederslijmvlies'?

 

Groetjes!

Maartje

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Maartje wat een historie zeg.....daar word ik wel even stil van!

ik kreeg een keer de tip dat teunisbloemolie capsules en. Vit.E goed zijn voor de groei van het bms, wie wee werkt het ook bij jou, heel erg veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 5 weeks later...

Hoi vlinder! We hadden 1 embryo over. Deze is terug geplaatst maar helaas niet blijven zitten. Gelukkig mag ik woensdag weer beginnen met spuiten. Intussen zijn we ff lekker op vakantie geweest om bij te komen. Hoe gaat het met jou?

 

Verstuurd van mijn GT-N7100 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hey Maartje, wat fijn dat je alweer zo snel mag beginnen. Ik had gehoord dat het niet vanzelfsprekend is dat je snel naar de 2e poging kon.

gebruik jij puregon? Mij vertelde ze dat ze alleen Fostimon voorschreven ivm kosten? Bij mijn IUI gebruikte ik GonalF en nu dus Fostimon. Ik vind het aantal follikels echt tegenvallen. Links 1tje en rechts 4... (En nog 4 kleine die rond de punctie waarsch niet groot genoeg zijn)

hoeveel follikels had jij? En hoeveel eicellen na de punctie?

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi! Ik ben ook erg blij dat ik zo snel weer door mocht. Misschien vanwege de vakantieperiode? Ik ben vandaag begonnen met de decapeptyl. Ik had eerst puregon en nu krijg ik dat andere middel, inderdaad vanwege de kosten. Ik had toen 9 eitjes, waarvan 5 bevrucht. Van 4 was het gelukt een biopt af te nemen. 2 hadden het gen, 1 was niet duidelijk en 1 was vrij. Die hebben ze toen terug geplaatst. Ik schrok erg dat er van de 9 maar 1 over was gebleven.

Hoe gaat het met jou vlinder? Morgen de spannende dag?

 

Verstuurd van mijn GT-N7100 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik heb afgelopen dinsdag een goed gesprek gehad in het umcu. Ik mag 1juli beginnen met spuiten. Heel erg spannend allemaal, maar we gaan er open in. Alle data weet ik al (punctie en terugplaatsing). Wisten jullie dit ook al van te voren? Volgens iemand die ik spreek vanuit belgie, zij heeft een kind via pgd, is dat in belgie niet zo ivm dat elke cyclus anders is.

 

Maar eerst mag ik 20 juni op spuitles :)

Link to comment
Share on other sites

Hi welkom, nieuwe naam ;-)

dat is denk ik een richtlijn die ze je gegeven hebben. Ze weten natuurlijk nooit van te voren wanneer je eitjes groot genoeg zijn om te puncteren.

Hi Maartje, ja ben heel benieuwd morgen, ik hoop op een terugplaatsing!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Vlinder,

 

Heb inderdaad even een nieuwe naam, want ik ben helaas op google te vinden. Dus ik dacht voor de mensen die het nog niet weten, die hoeven het ook niet via google te lezen haha. Maar zag net dat er nog wel wat te lezen is via google, beetje jammer.

 

Succes he vandaag!

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi! Die datum van de punctie is nooit zeker, dat ligt eraan of de eitjes groot genoeg zijn. Bij mij was de punctie ook later dan gepland. Nu staat hij gepland op 1 juli, maar het kan ook zijn dat ze het weer uitstellen. De terugplaatsing is altijd 4 dagen na de punctie met pgd.

Ik ben nu 6 dagen decapeptyl aan het spuiten en voel me erg beroerd. Ik ben vandaag zelfs thuis gebleven van mijn werk. De vorige keer had ik er niet zoveel last van.

Succes met de lessen! Ik heb het wel makkelijk want Door mijn operatie heb ik geen gevoel onder mijn navel. Ik voel niks wanneer ik een spuit zet.

 

Verstuurd van mijn GT-N7100 met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use