Jump to content

Huismoeders en -vaders voor onderzoek gezocht!


Laura SearchLab
 Share

Recommended Posts

Hoi allemaal!

 

Mijn naam is Laura en ik ben een onderzoek gestart voor een klant van me naar de tijdsbesteding van huismoeders- en vaders. We vertrekken daarvoor vanuit het idee dat mama zijn vergelijkbaar is met het runnen van een eigen zaak en dat je als mama of papa eigenlijk een hele reeks verschillende jobs uitoefent. Onze bedoeling is om te gaan kijken hoeveel moeders zouden verdienen moesten ze dezelfde taken voor een werkgever uitvoeren.

 

Wij zijn nog op zoek naar thuisblijfmoeders en -vaders die onze online enquête zouden willen invullen. Ben jij een thuisblijfmoeder of -vader en kan je 15 minuten vrijmaken, klik dan op onderstaande link en help ons met de (her)waardering van de thuisblijver!

 

http://tinyurl.com/c9dhbkd

 

Heel erg bedankt iedereen!

 

Laura

Link to comment
Share on other sites

Ben echt benieuwd hoeveel thuisblijfmoeders (en vaders) er tegenwoordig nog zijn. Je bedoelt dan toch mensen die helemaal niet buitenshuis werken?

Ik ken er (in prive, niet vanuit het forum) om precies te zijn 1. Is ook iemand zonder opleiding.

Link to comment
Share on other sites

Ingevuld.

tempje: ga je er vanuit dat er alleen ongeschoolden thuiszitten?

Ik zit thuis nadat mijn contract afgelopen was en de emmer bijna overliep (en ik ben toch echt hoogopgeleid).

En ik ken hier in mijn omgeving best wel een aantal thuisblijfmoeders/vaders.

Link to comment
Share on other sites

Ga ik niet persee vanuit, de enige die ik ken is dat toevalllig wel. Ik kan me zo voorstellen dat als je geen bijzondere opleiding hebt, de drempel om niet te gaan werken lager is.

 

Ben echt benieuwd.

 

Dat van die overgelopen emmer herken ik wel .. bij mij was ie bijna vol :) Maar ik kan me zelf zo slecht voorstellen dat ik niet zou werken. Maar veeleisende baan is sowieso pittig, gecombineerd met gezin nog veel meer ,,, dat je je flexibiliteit kwijt bent en nog veel meer dingen aan je hoofd hebt ... niet makkelijk.

Link to comment
Share on other sites

We zoeken inderdaad voltijdse thuisblijfouders. Naar onze ervaring zijn dat zeker niet alleen ongeschoolden, al maken we daarin geen onderscheid in ons onderzoek. Moeders kiezen er vandaag de dag wel vaker voor om een jaar of twee thuis te blijven, wanneer hun kinderen nog niet naar school gaan en daarna terug te gaan werken. Het maakt ons dan ook niet uit hoe lang je denkt thuis te blijven :)

 

Bedankt voor het invullen Hobbesje!

Link to comment
Share on other sites

Er staat vandaag in de Telegraaf bij Vrouw een artikel hierover. Daar wordt gesteld dat thuisblijmama's ( papa's worden niet genoemd) een basis salaris van 2300 netto zouden moeten verdienen.

Ik ga na de bevalling wel minder werken maar wordt geen thuisblijfmama, dat is een bewuste keuze die voor ons goed voelt. Maar ik heb respect voor de thuisblij mama's en papa's

 

http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/article21548080.ece

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use