Jump to content

Huismoeders en -vaders voor onderzoek gezocht!


Laura SearchLab

Recommended Posts

Hoi allemaal!

 

Mijn naam is Laura en ik ben een onderzoek gestart voor een klant van me naar de tijdsbesteding van huismoeders- en vaders. We vertrekken daarvoor vanuit het idee dat mama zijn vergelijkbaar is met het runnen van een eigen zaak en dat je als mama of papa eigenlijk een hele reeks verschillende jobs uitoefent. Onze bedoeling is om te gaan kijken hoeveel moeders zouden verdienen moesten ze dezelfde taken voor een werkgever uitvoeren.

 

Wij zijn nog op zoek naar thuisblijfmoeders en -vaders die onze online enquête zouden willen invullen. Ben jij een thuisblijfmoeder of -vader en kan je 15 minuten vrijmaken, klik dan op onderstaande link en help ons met de (her)waardering van de thuisblijver!

 

http://tinyurl.com/c9dhbkd

 

Heel erg bedankt iedereen!

 

Laura

Link to comment
Share on other sites

Ben echt benieuwd hoeveel thuisblijfmoeders (en vaders) er tegenwoordig nog zijn. Je bedoelt dan toch mensen die helemaal niet buitenshuis werken?

Ik ken er (in prive, niet vanuit het forum) om precies te zijn 1. Is ook iemand zonder opleiding.

Link to comment
Share on other sites

Ingevuld.

tempje: ga je er vanuit dat er alleen ongeschoolden thuiszitten?

Ik zit thuis nadat mijn contract afgelopen was en de emmer bijna overliep (en ik ben toch echt hoogopgeleid).

En ik ken hier in mijn omgeving best wel een aantal thuisblijfmoeders/vaders.

Link to comment
Share on other sites

Ga ik niet persee vanuit, de enige die ik ken is dat toevalllig wel. Ik kan me zo voorstellen dat als je geen bijzondere opleiding hebt, de drempel om niet te gaan werken lager is.

 

Ben echt benieuwd.

 

Dat van die overgelopen emmer herken ik wel .. bij mij was ie bijna vol :) Maar ik kan me zelf zo slecht voorstellen dat ik niet zou werken. Maar veeleisende baan is sowieso pittig, gecombineerd met gezin nog veel meer ,,, dat je je flexibiliteit kwijt bent en nog veel meer dingen aan je hoofd hebt ... niet makkelijk.

Link to comment
Share on other sites

We zoeken inderdaad voltijdse thuisblijfouders. Naar onze ervaring zijn dat zeker niet alleen ongeschoolden, al maken we daarin geen onderscheid in ons onderzoek. Moeders kiezen er vandaag de dag wel vaker voor om een jaar of twee thuis te blijven, wanneer hun kinderen nog niet naar school gaan en daarna terug te gaan werken. Het maakt ons dan ook niet uit hoe lang je denkt thuis te blijven :)

 

Bedankt voor het invullen Hobbesje!

Link to comment
Share on other sites

Er staat vandaag in de Telegraaf bij Vrouw een artikel hierover. Daar wordt gesteld dat thuisblijmama's ( papa's worden niet genoemd) een basis salaris van 2300 netto zouden moeten verdienen.

Ik ga na de bevalling wel minder werken maar wordt geen thuisblijfmama, dat is een bewuste keuze die voor ons goed voelt. Maar ik heb respect voor de thuisblij mama's en papa's

 

http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/article21548080.ece

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use