Jump to content

Even voorstellen


Marij

Recommended Posts

Ik lees al een tijdje mee op deze site en voordat ik actief wordt zal ik me eerst even netjes voorstellen. Wij weten sinds een jaar dat zwanger worden op een natuurlijke manier voor ons niet vanzelfsprekend is. Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel. In mei 2010 nl bevallen van een zoontje en ik was destijds binnen 3 maanden zwanger. Ik had wel het gevoel dat er iets niet klopte toen een tweede zwangerschap uitbleef, maar had verminderde vruchtbaarheid verwacht oid. Niet dat beide eileiders potdicht zouden zitten.

 

Dus op naar het UMCG voor ivf-mnc, ivf in je eigen cyclus, dus elke keer maar 1 eicel, wat later beter icsi-mnc kon worden ivm op en neergaande kwaliteit bij partner. De eerste poging ging super, dag 8 eerste echo en gelijk s avonds pregnyl spuiten, eitje, bevruchting en TP, ik dacht zo dat fiksen we even. Haha dat had ik gedacht.... De twee volgende pogingen, verkeerde deling, 3 kernen, ik wist niet dat het kon?!? En keer daarna zelfs geen eitje... Nou ja de volgende poging kon alleen maar beter gaan! En dat was zo, bij dag 8 een mooi groot blaasje, hupakee cetrotide erin en bleek bloedwaarde errug laag voor de grootte van blaasje, heb die keer 6 dagen gespoten en resultaat mocht er zijn 3! eicellen. Waarvan een cryo. Mooi dacht ik nog hebben we die op de achterhand voor een eventueel derde kindje, beetje naïef... We hadden hem nu al nodig. Cryo in kunstmatige cyclus, vond het geen succes, heb me alle keren wel even een momentje lekker zwanger gevoeld, maar die poging echt niet, alles tegenhouden en dan met vaginale tabletten iets proberen op te bouwen, had er weinig vertrouwen in. En dat bleek juist. Op naar poging 5. Mooi blaasje waar ineens een kadootje uitkwam, twee eicellen! Allebei mooi bevrucht en ik dacht weer.... nou ja laat maar... Twee weken geleden weer ongesteld geworden.

 

Nu doen we met de Antarctica studie mee voor de cryo TP en ik heb gelukkig de natuurlijke cyclus geloot. Anders hadden we even een pauze genomen tot na de vakantie, gaan in juni weg. Dus nu aankomende vrijdag de TP indien de cryo goed ontdooit en dit onbekende pad maar weer bewandelen. Het lijkt me inmiddels wel fijn om er met meiden over te kletsen die hetzelfde ondergaan. Wij zijn heel open over het traject, ivm mijn werk in het ziekenhuis met diensten ruilen op de dagen dat ik naar Groningen moet e.d. En omdat ik er nooit een geheim van heb gemaakt dat we graag twee kindjes snel op elkaar zou willen hebben gehad. Dus om nare vragen te voorkomen. Maar we zijn inmiddels alweer een half jaar bezig in dit traject en ik merk dat ik de mede ervaringen soms wel mis. Ondanks dat iedereen meeleeft, meehoopt en meehelpt.

Groetjes Marij

Link to comment
Share on other sites

Hoi marij welkom op het forum

 

Ik hen zo'n idee dat ik jou in het Umcg ben te gekomen toen kwam ik bij je zitten misschien wel niet vraag toch even

 

Ik hoop dat jullie wens voor een tweede snel vervuld mag worden

 

Liefs Jessica

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hey Jessica, dank je. Ik kan het me niet herinneren. Al lang geleden dan? Heb laatst voor het eerst gekletst met iemand, alleen die was met hyper bezig. Vind het soms wel jammer dat er niet meer gepraat wordt om ervaringen te delen. Nou ja misschien is een overvolle wachtkamer daar ook niet geschikt voor. Aan de andere kant, bijna iedereen zit er voer hetzelfde traject. Jullie gaan ook voor een tweede deze maand? Jij ook heel veel succes, zou mooi zijn als het gelijk raak zou zijn. He lijf weet wat het moet doen!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use