Jump to content

Eicel donatie op jonge leeftijd


Mignon
 Share

Recommended Posts

Hallo,

 

ik ben 20jaar en ben mij momenteel aan het verdiepen in het doneren van eicellen. In december 2012 ben ik een paar keer in het ziekenhuis belandt. De dokter zei dat het "Torsie van de appendix vesiculosa" was. Omgedraaide eierstokken...

 

ik ben hier erg van geschrokken en ben een aantal keer naar mijn huisarts gegaan om informatie te verzamelen over al dit gebeuren. De dingen die hadden kunnen gebeuren als het écht fout was gegaan deed mij beseffen dat het niet de laatste keer zou zijn dat ik in het ziekenhuis zou belanden...

 

Daarom ben ik mij dus gaan verdiepen in het doneren van eicellen... Ik wil mensen gelukkig maken totdat ik dat niet meer kan... Want uiteindelijk wil ik mijn eierstokken laten verwijderen vanwege de risico's.

 

Heeft iemand ervaring met al dit?

 

xmignon

Link to comment
Share on other sites

Je wil je eicellen doneren voor iemand anders of om te bewaren voor jezelf voor later? Ik heb met geen van beiden ervaring hoor, maar ben even nieuwsgierig. En als je al zoveel ellende meemaakt met ze, is het dan wel veilig om te gaan hyperstimuleren?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo Mignon

 

Ik heb zelf geen ervaring in het doneren van eicellen, maar ben zelf op zoek naar een eiceldonor.

Ik ben 28, Vlaamse en in behandeling bij het UZ Gent. Ik ben zelf al 6 ICSI-behandelingen ondergaan. Maar ook al ben ik jong, heb ik geen erfelijke aandoeningen, rook of drink ik niet en heb ik een normaal BMI mijn eicellen lijken te slecht van kwaliteit. Moeilijk hoor...

Nu zijn we dus op de wachtlijst van UZ Gent: twee jaar... (en dan weet je nog niet of het lukt hé) Als we iemand kunnen aanbrengen om te doneren via wisseldonatie (jouw eicellen in de eicelbank, wij krijgen andere) dan mogen we direct na de donatie starten. Ik zou je dus maar al te graag overtuigen...

Voor je mag doneren zijn er (toch in UZ Gent) enkele onderzoeken:

*bij je huisarts een bloedtest naar AMH (om te zien of je bij een stimulatie voldoende eicellen zult rijpen)

*als dat positief is een bloedtest in het UZ Gent om uit te sluiten of je genetische afwijkingen in je chromosomen hebt.

*als die resultaten binnen zijn (na een maand of 3) en goed een afspraak met het ziekenhuis

1) met de vroedvrouwen: om de behandeling uit te leggen (zo'n 14 dagen inspuitingen met tussentijdse echo's dan een pick-up waarbij de eicellen opgepikt worden)

2) met iemand die iets van genetica kent: met een vragenlijst om genetische afwijkingen die niet opspoorbaar zijn in het bloed uit te sluiten (wij hadden iemand die hierna is afgewezen, ze was geboren met wat vergroeide huid tussen haar ringvinger en pink en dit duidde op een dominant gen)

3) met een psychologe die polst of je het hele eiceldonatiegebeuren wel niet te licht opvat (hier schijnen nogal wat jonge mensen af te vallen)

Als je het nog ziet zitten of vragen hebt, mail me dan doneereicellen@gmail.com

 

Ellen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use