Jump to content

Eicel donatie op jonge leeftijd


Mignon

Recommended Posts

Hallo,

 

ik ben 20jaar en ben mij momenteel aan het verdiepen in het doneren van eicellen. In december 2012 ben ik een paar keer in het ziekenhuis belandt. De dokter zei dat het "Torsie van de appendix vesiculosa" was. Omgedraaide eierstokken...

 

ik ben hier erg van geschrokken en ben een aantal keer naar mijn huisarts gegaan om informatie te verzamelen over al dit gebeuren. De dingen die hadden kunnen gebeuren als het écht fout was gegaan deed mij beseffen dat het niet de laatste keer zou zijn dat ik in het ziekenhuis zou belanden...

 

Daarom ben ik mij dus gaan verdiepen in het doneren van eicellen... Ik wil mensen gelukkig maken totdat ik dat niet meer kan... Want uiteindelijk wil ik mijn eierstokken laten verwijderen vanwege de risico's.

 

Heeft iemand ervaring met al dit?

 

xmignon

Link to comment
Share on other sites

Je wil je eicellen doneren voor iemand anders of om te bewaren voor jezelf voor later? Ik heb met geen van beiden ervaring hoor, maar ben even nieuwsgierig. En als je al zoveel ellende meemaakt met ze, is het dan wel veilig om te gaan hyperstimuleren?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo Mignon

 

Ik heb zelf geen ervaring in het doneren van eicellen, maar ben zelf op zoek naar een eiceldonor.

Ik ben 28, Vlaamse en in behandeling bij het UZ Gent. Ik ben zelf al 6 ICSI-behandelingen ondergaan. Maar ook al ben ik jong, heb ik geen erfelijke aandoeningen, rook of drink ik niet en heb ik een normaal BMI mijn eicellen lijken te slecht van kwaliteit. Moeilijk hoor...

Nu zijn we dus op de wachtlijst van UZ Gent: twee jaar... (en dan weet je nog niet of het lukt hé) Als we iemand kunnen aanbrengen om te doneren via wisseldonatie (jouw eicellen in de eicelbank, wij krijgen andere) dan mogen we direct na de donatie starten. Ik zou je dus maar al te graag overtuigen...

Voor je mag doneren zijn er (toch in UZ Gent) enkele onderzoeken:

*bij je huisarts een bloedtest naar AMH (om te zien of je bij een stimulatie voldoende eicellen zult rijpen)

*als dat positief is een bloedtest in het UZ Gent om uit te sluiten of je genetische afwijkingen in je chromosomen hebt.

*als die resultaten binnen zijn (na een maand of 3) en goed een afspraak met het ziekenhuis

1) met de vroedvrouwen: om de behandeling uit te leggen (zo'n 14 dagen inspuitingen met tussentijdse echo's dan een pick-up waarbij de eicellen opgepikt worden)

2) met iemand die iets van genetica kent: met een vragenlijst om genetische afwijkingen die niet opspoorbaar zijn in het bloed uit te sluiten (wij hadden iemand die hierna is afgewezen, ze was geboren met wat vergroeide huid tussen haar ringvinger en pink en dit duidde op een dominant gen)

3) met een psychologe die polst of je het hele eiceldonatiegebeuren wel niet te licht opvat (hier schijnen nogal wat jonge mensen af te vallen)

Als je het nog ziet zitten of vragen hebt, mail me dan doneereicellen@gmail.com

 

Ellen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use