Jump to content

Hallo, even voorstellen...


knappekloon

Recommended Posts

Hallo allemaal,

ik ben net nieuw hier op dit forum, maar wil graag mee kletsen.

Heb helaas al wat achter de rug.

 

Ben 29, man is 36 jaar, 7 jaar geleden begonnen.

2 iui behandelingen gehad zonder hormonen, 1 met clomid, 3 met puregon.

eerste 2 IVF behandelingen in Nederland (Apeldoorn) gehad, allebei zeer heftige stimulatie (net geen overstimulatie). In verband met minimaal medicijngebruik op recept (ik moest nog minder dan het minimale wat ze me aan konden bieden).

3de ivf in Dusseldorf gehad, geen bevruchtingen omdat ze de punctie te vroeg hadden ingepland.

4de ivf in Dusseldorf net achter de rug. Helaas hebben de medicijnen mijn cyclus totaal niet plat gelegd, waardoor alle follikels dankzij mijn eigen ovulatie zijn gesprongen, 1 nacht voor de punctie.

de 3de en de 4de ivf behandelingen krijgen wij volledig vergoed vanuit Dusseldorf,

nu op voor de 5de IVF (wordt ICSI) behandeling in Dusseldorf.

Waarschijnlijks ergens september / oktober omdat we met dr S hebben afgesproken dat ik elke dag een bloedonderzoek en echo krijg. Eerder dan oktober kan ik geen langere periode vrij nemen of krijgen van mijn werk.

 

we zijn trouwens onbegrepen onvruchtbaar,. Ik heb wel wat endometriose maar dat zit vooral rond mijn middenrif en niet rond mijn eierstokken. Mijn man heeft slecht bewegend zaad, maar natuurlijk zou het bij ons moeten lukken. Nou ja, dan had het de afgelopen 7 jaar al wel moeten lukken...

Het "probleem" bij mij is dat ik vooral ontzettend heftig reageer op hormonen. met 100 eenheden Puregon en 10 dagen heb ik al 27 follikels van 19 mm. Vandaar dat ik lastig te plannen ben met een behandeling.

 

dus dat was mijn verhaal, ik hoop hier mee te kunnen schrijven.

 

Hoe maak je trouwens zo'n handtekening?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Knappekloon,

 

Man jij hebt wat achter de rug. Ligt het echt niet aan de endometriose?

Ik heb het namelijk ook. Alleen bij zit het op mijn eierstok. Ik wordt volgende week vrijdag geopereerd( 2de keer)

Daarna direct aan ivf. Geen iui enz direct ivf. Eerlijk gezegd geen echt idee wat het inhoud en hoelang het duurt.

Zit nu ook aan Lucrin en wordt zo in kunstmatige overgang gehouden. Ik weet nog echt niet wat me te wachten staat

Ik wil je alle succes in de wereld wensen.

 

Groetjes Boerboeltje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use