Jump to content

twee cryo's terug geplaatst.


nieta

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik zoek informatie over de terugplaatsing van 2 cryo's.

Heb je nu wel of niet meer kans op een zwangerschap?

Hoeveel kans heb je op een meerlingzwangerschap?

Zijn de risico's voor moeder en baby's echt veel groter dan met een enkele baby?

 

Het is nml zo:

In 2009 zijn er 6 cryo's ingevroren in 3 rietjes. Mijn dochter is ontstaan na de terugplaatsing van 1 cryo. De andere cryo was ook goed ontdooid maar die is dus niet terug geplaatst. Ik heb het hier best wel moeilijk mee gehad, het idee dat je zoveel doet voor een kindje en dan ontdooien er 2 cryo's erg goed en je "zegt" tegen 1: jou hoeven we niet. Zo voelde dit tenminste voor mij.

 

Vorige maand zijn we gestart voor een brusje. Helaas kregen wij het nieuws dat er geen terugplaatsing kon gebeuren, later hoorde we dat we nog wel 1 rietje met 2 embryo's hadden liggen.

Vandaag was het de grote dag en gelukkig hoorde we dat we wel een terugplaatsing zouden krijgen. Hoe, wat, waar wisten we niet. Toen de laborante met de cryo in de kamer kwam kon ik vragen of er 1 goed was ontdooid of toch twee en of die tweede dan weer ingevroren kon worden ( hadden ze bij mijn eigen ziekenhuis verteld.) We kregen toen het nieuws dat ze alle twee goed waren ontdooid, eentje iets minder goed en daarom kon die niet opnieuw worden ingevroren. Ze zag mijn gezicht en vertelde dat ze die andere nog wel hadden en dat, als het van de dokter mocht, ze die ook konden terugplaatsen.

Daar sta je dan, mijn man heeft altijd gezegd geen twee tegelijk terugplaatsen i.v.m. een tweeling. Ik had hier minder moeite mee. Toch zei hij ook gelijk doe ze maar alle twee terugplaatsen. En nu zijn er dus twee terug geplaatst en word ik onzeker. Ik weet dat wij heel veel geluk hebben dat we deze keuze konden maken en ik ben ook heel dankbaar hiervoor. Maar nu kan ik op internet even niks terug vinden over de kansen en de risico's. Nogmaals, lukt deze poging dan ben ik zo blij! of het er nu 1 of 2 zijn, ze zijn zo welkom, ik ben alleen onzeker.....

Link to comment
Share on other sites

Ik zou zeggen, 1 stap tegelijk. Eerst eens zwanger raken, dan kijken van hoeveel. De succespercentages met cryo's zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd maar statistieken zeggen niks over jouw persoonlijke kansen. Over het algemeen zijn de kansen op zwangerschap per poging hoger met twee embryo's. Of de kans ook hoger is met 1x2 dan met 2x1 is een tweede. De kans op een meerling is moeilijk in te schatten aangezien de statistieken geen informatie geven over de kwaliteit van de embryo's/cryo's. Ik ben zwanger geraakt van twee verse embryo's, dus ik ben ook geen goede graadmeter in dit geval. De risico's voor moeder en kinderen zijn hoger, maar dat moet je niet te dramatisch opvatten. Je wordt elke 2-3 weken gecontroleerd door de gyn en die houdt alles in de gaten. Enniewee, eerst eens positief testen :-) Veel succes met de wachtweken!

Link to comment
Share on other sites

natuurlijk heb je gelijk met je opmerking dat je eerst maar eens positieve test in handen moet krijgen. Ik stlede mijn vraag hier voornamelijk omdat ik bij beslissingen altijd eerst alle info probeer door te nemen en nu moest dat achteraf. maar ik heb ondertussen al wat meer info gevonden en ja, net wat je zegt, nu eerst maar een positieve test in handen krijgen! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use