Jump to content

Follikels die zomaar verdwijnen?


Fran73

Recommended Posts

Hallo allemaal, ik heb net weer een behandeling achter de rug, die helaas niet is gelopen zoals we wilden. Uiteindelijk maar 1 echt goede follikel en misschien een tweede nog. Dus geen punctie, maar een IUI gedaan omdat de goede follikel wel in de goede eierstok zat.

 

De vraag waar ik mee zit is hoe follikels tijdens zo'n behandeling kunnen komen en gaan. Ik starte met 3 goede kanshebbers aan de ene kant en iets nauwelijks meetbaars aan de andere kant. De 3 bleven groeien en aan de andere leken er ineens nog 5 te zitten. Ik helemaal blij, want bij de vorige poging had ik er maar 3. Die waren gelukkig wel alle 3 ook bevrucht, 2 teruggeplaatst niet succesvol, helaas die derde geen cryo.

 

Bij de laatste meting afgelopen week had ik ineens nog maar 1 goede aan de ene kant en nog eentje die wat achterbleef, maar wel een kanshebber nog. De derde is weg en van de 5 aan de andere kant waren er 3 met de noorderzon vertrokken en 2 waren te klein en misvormd.

 

Ik vind het zo vreemd dat follikels zomaar verdwijnen en als ik er bij de gyn naar vraag krijg ik daar niet echt een antwoord op. Dan zegt hij: "Nu zijn het er nog maar 2." Zo van feit, niets aan te doen, volgende. Ze doen zo'n echo zo snel, dat ik dan het gevoel heb dat ze gewoon niet goed kijken, maar dat zal wel wishfull thinking zijn...

 

Hebben jullie ook ervaring met verdwijnende follikels? Weet iemand wat ermee gebeurt dan?

Ben benieuwd.

Gr.

Fran

Link to comment
Share on other sites

Hi Fran,

 

Ik heb het ook meegemaakt. Als ie niet voldoende gestimuleerd wordt, dan kan het gebeuren dat follikels weer slinken. Eigenlijk had je dan op tijd moeten ophogen, dat kunnen ze zien door je E2 waarde te prikken. Als die daalt gaat de ontwikkeling van de follikels niet goed. De volgende keer dus een hogere dosering spuiten en goed de bloedwaarden in de gaten houden zou ik zeggen! Maar hopelijk is dat niet nodig ;-))) Succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use