Jump to content

zo moeilijk, doorgaan of stoppen


Recommended Posts

Volgende week zal eigenlijk onze nieuwe ivf van start gaan (nr. 7, in een ander ziekenhuis dan voorheen). Ik twijfel nu zo of ik wel moet doorzetten. Het is echt vreselijk.

Een paar maanden geleden wilde ik het nog graag en nu al die twijfel.

 

Wie heeft hier ook ervaring mee of heeft op dit moment ook die twijfel? Evt. tips ook welkom.

Link to comment
Share on other sites

Ga niet echt dingen anders doen alleen overstappen naar een ander ziekenhuis (omdat we daar een second opinion hadden aangevraagd). Dit ziekenhuis geeft ook het lange protocol, het ziet er net iets anders uit dan bij het vorige ziekenhuis en hun laboratorium blijkt erg goed te zijn. Verder blijft het redelijk hetzelfde.

 

Ik twijfel of we ondertussen niet te oud worden (ik 39, manlief 45, ik heb altijd gezegd bij 40 stop ik er mee). Succes kansen liggen ook niet hoog= 10% en begin te merken dat ik langzaam aan een afronding toe ben alleen kan het nog niet en ook nog niet accepteren dat het dan helemaal voorbij is (al is er niet echt een reden gevonden waarom het bij ons niet wil lukken). Ondertussen wel 6 jaar bezig. 10X iui en 6X ivf gehad. 7X een TP. 6X 2 verse embryo's en 1X cryo.

Link to comment
Share on other sites

Tja, heel herkenbaar allemaal. Ik ben 40 inmiddels en de kansen nemen af met de maand...maar elke keer als ik denk dat het goed is zo kom ik giga in de rouw. Afsluiten is erg definitief en dan verleg je de grens weer naar een volgende poging.... Ik ben benieuwd welk zh je heengaat, zet het anders in een pb. Doe je assisted hatching? Ik ben nu ook zeven jaar bezig maar "pas" drie jaar met IVF. Bizar dat er geen oorzaak gevonden is bij jullie!! Ik heb geen eileiders meer dus dat is duidelijk....hoe frustrerend ook. Zal je zien dat wanneer je stopt er spontaan een zwangerschap komt....dat zie ik om me heen geregeld. Ja, wat is verstandig...stel anders een maand uit?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb er geen ervaring mee dus in dat opzicht kan ik je niet helpen. De enige tip die ik je kan geven en die bij mij echt heeft geholpen is laat je immuunsysteem onderzoeken in Duitsland (zie ook topic alan beer onder medicijnen). Bij ons was er ook geen reden waarom het niet zou kunnen lukken. Voordat we begonnen aan de 3 de icsi heb ik dit immuunonderzoek gedaan en op advies daarvan prednison in combi met vit d en visolie geslikt. En ik was zwanger!

In Nederland doen ze hier geen onderzoek naar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use