Jump to content

Moeilijk/niet zwanger worden door niche en vocht


xxbellexx
 Share

Recommended Posts

Hallo dames en misschien ook heren,

 

De titel zegt het bijna helemaal, maar helaas past het er niet helemaal op.

 

Het zou moeten zijn:

 

 

Moeilijk of niet zwanger worden door niche en/of vocht in de baarmoeder.

 

 

Zelf probeer ik al sinds 2009 zwanger te worden en niets mag echt baten. IUI niet, IVF niet eigenlijk niets niet.

Nu is het zo dat bij elke follikelmeting er vocht in mijn baarmoeder wordt geconstateerd. Dit zou komen doordat er een niche is ontstaan na mijn 2e keizersnede. Volgens de arts kan dat en zouden er geen problemen hoeven te zijn.

Echter na dit al een paar jaar gehoord te hebben ben ik even op zoek gegaan en wat schetst mijn verbazing... Vele met mij die dit probleem hebben worden niet zwanger! Eigenlijk bijna allemaal niet!

Nu schijnt het dat je de niche kunt laten herstellen. Ik ga hier ook zeker een gesprek over aan met mijn gyn. Maar ook voor de gyns is er weinig bekend over het zwanger worden met een niche en/of vocht in de baarmoeder.

Daarom heb ik voorgesteld een onderzoekje te gaan doen en zoveel mogelijk, het liefst een stuk of 100 vrouwen met hetzelfde probleem een paar vragen te stellen.

Dus heb jij ook vocht in je baarmoeder of een niche ( een soort nisje, vaak veroorzaakt door het niet goed dichtmaken van de baarmoeder na een operatie daaraan ) zou ik het fijn vinden jullie ervaringen met zwanger worden te horen.

Klein opzetje;

* Hoe lang probeer(de) je zwanger te worden?

* Is dit gelukt of niet

* Wel zwangerschap, maar niet doorgaand (miskraam)

* Goede zwangerschap

Met deze informatie, uiteraard anoniem, wil ik een aantal grafieken maken en deze bespreken met een aantal gynaecologen van verschillende ziekenhuizen.

Alvast bedankt!

Groetjes,

Isabelle

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Isabelle,

 

Ik ben zelf iemand die aan een niche geopereerd is. Er is op dit forum ook al over geschreven.

In het VU ziekenhuis in Amsterdam is een team van gynaecologen onder leiding van dr. Judith Huirne bezig met een wetenschappelijk onderzoek naar de niche. Zij hebben hier ook een website over en voeren in dit onderzoek dus operaties uit. Afhankelijk van de grootte van de niche kan dat via een hysteriscopie of een niche-resectie dmv een laparoscopie. Heel soms is er een grote buikoperatie nodig.

 

Er is dus sinds een paar jaar meer over bekend en alleen de VU doet op grote schaal in Nederland (en zelfs in de wereld begreep ik) vaak dit soort ingrepen. Soms wordt een hersteloperatie ook in een ander ziekenhuis gedaan, maar die hebben er eigenlijk nog geen ervaring in.

 

Groetjes,

Tas

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik ben in Gent in behandeling, omdat het na 4 icsi pogingen nog steeds niet zwanger ben. We hebben een dochter die na 3 pogingen is verwekt, dus zwanger worden is al niet iets vanzelfsprekends voor ons. In Gent heb ik ook gesproken over een hersteloperatie i.v.m. de niche die ik heb overgehouden aan de keizersnee. Na een hysteroscopie waar de niche is ontdekt, heb ik nog met een specialist op dit vlak gesproken, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat een operatie weinig zal brengen, omdat ik geen klachten heb zoals b.v. bloedverlies (oud bloed uit de niche) tussen menstruaties door. Een ander heel belangrijke reden waarom ze denken dat de niche geen belemmering is, is dat mijn baarmoederslijmvlies altijd van goede dikte is. Als dat niet zo is, dan kan dat te maken hebben met de niche en het vocht. En een hersteloperatie geeft ook geen garantie voor wel zwanger worden, want ook daarna kan weer een niche ontstaan. Mijn ervaringen met Gent zijn erg positief en ik heb er alle vertrouwen in dat ik goed ben geadviseerd.

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Hallo Neel,

 

Ik weet sinds vandaag dat onze 4e ivf helaas niet is gelukt. We hebben nog 1 cryo en hopelijk is dat ons volgende wonder.

Ik had bij deze behandeling wel weer vocht in mijn baarmoeder, maar ´s ochtends voor de terugplaatsing is er nog een echo gemaakt en toen was het vocht weg. ´s middags de terugplaatsing gehad en deze verliep heel soepel. Helaas had ik wel bij de laatste follikelmeting dun baarmoederslijmvlies (6 mm) terwijl ik normaal wel 10 mm had. Ik hoop dat het dunne baarmoederslijmvlies dus de oorzaak van niet innestelen is en niet het vocht.

 

Bij de ivf-behandelingen voor de niche-operatie liep er tijdens de terugplaatsing altijd veel vocht terug in het slangetje, dat heb ik sinds de operatie niet meer gehad gelukkig. Na de operatie heb ik nu 3 terugplaatsingen gehad, waarvan ik 1 keer zwanger ben geweest.

Ben benieuwd wat ze in Gent zeggen over niches en kansen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use