Jump to content

Moeilijk/niet zwanger worden door niche en vocht


xxbellexx

Recommended Posts

Hallo dames en misschien ook heren,

 

De titel zegt het bijna helemaal, maar helaas past het er niet helemaal op.

 

Het zou moeten zijn:

 

 

Moeilijk of niet zwanger worden door niche en/of vocht in de baarmoeder.

 

 

Zelf probeer ik al sinds 2009 zwanger te worden en niets mag echt baten. IUI niet, IVF niet eigenlijk niets niet.

Nu is het zo dat bij elke follikelmeting er vocht in mijn baarmoeder wordt geconstateerd. Dit zou komen doordat er een niche is ontstaan na mijn 2e keizersnede. Volgens de arts kan dat en zouden er geen problemen hoeven te zijn.

Echter na dit al een paar jaar gehoord te hebben ben ik even op zoek gegaan en wat schetst mijn verbazing... Vele met mij die dit probleem hebben worden niet zwanger! Eigenlijk bijna allemaal niet!

Nu schijnt het dat je de niche kunt laten herstellen. Ik ga hier ook zeker een gesprek over aan met mijn gyn. Maar ook voor de gyns is er weinig bekend over het zwanger worden met een niche en/of vocht in de baarmoeder.

Daarom heb ik voorgesteld een onderzoekje te gaan doen en zoveel mogelijk, het liefst een stuk of 100 vrouwen met hetzelfde probleem een paar vragen te stellen.

Dus heb jij ook vocht in je baarmoeder of een niche ( een soort nisje, vaak veroorzaakt door het niet goed dichtmaken van de baarmoeder na een operatie daaraan ) zou ik het fijn vinden jullie ervaringen met zwanger worden te horen.

Klein opzetje;

* Hoe lang probeer(de) je zwanger te worden?

* Is dit gelukt of niet

* Wel zwangerschap, maar niet doorgaand (miskraam)

* Goede zwangerschap

Met deze informatie, uiteraard anoniem, wil ik een aantal grafieken maken en deze bespreken met een aantal gynaecologen van verschillende ziekenhuizen.

Alvast bedankt!

Groetjes,

Isabelle

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Isabelle,

 

Ik ben zelf iemand die aan een niche geopereerd is. Er is op dit forum ook al over geschreven.

In het VU ziekenhuis in Amsterdam is een team van gynaecologen onder leiding van dr. Judith Huirne bezig met een wetenschappelijk onderzoek naar de niche. Zij hebben hier ook een website over en voeren in dit onderzoek dus operaties uit. Afhankelijk van de grootte van de niche kan dat via een hysteriscopie of een niche-resectie dmv een laparoscopie. Heel soms is er een grote buikoperatie nodig.

 

Er is dus sinds een paar jaar meer over bekend en alleen de VU doet op grote schaal in Nederland (en zelfs in de wereld begreep ik) vaak dit soort ingrepen. Soms wordt een hersteloperatie ook in een ander ziekenhuis gedaan, maar die hebben er eigenlijk nog geen ervaring in.

 

Groetjes,

Tas

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik ben in Gent in behandeling, omdat het na 4 icsi pogingen nog steeds niet zwanger ben. We hebben een dochter die na 3 pogingen is verwekt, dus zwanger worden is al niet iets vanzelfsprekends voor ons. In Gent heb ik ook gesproken over een hersteloperatie i.v.m. de niche die ik heb overgehouden aan de keizersnee. Na een hysteroscopie waar de niche is ontdekt, heb ik nog met een specialist op dit vlak gesproken, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat een operatie weinig zal brengen, omdat ik geen klachten heb zoals b.v. bloedverlies (oud bloed uit de niche) tussen menstruaties door. Een ander heel belangrijke reden waarom ze denken dat de niche geen belemmering is, is dat mijn baarmoederslijmvlies altijd van goede dikte is. Als dat niet zo is, dan kan dat te maken hebben met de niche en het vocht. En een hersteloperatie geeft ook geen garantie voor wel zwanger worden, want ook daarna kan weer een niche ontstaan. Mijn ervaringen met Gent zijn erg positief en ik heb er alle vertrouwen in dat ik goed ben geadviseerd.

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

Hallo Neel,

 

Ik weet sinds vandaag dat onze 4e ivf helaas niet is gelukt. We hebben nog 1 cryo en hopelijk is dat ons volgende wonder.

Ik had bij deze behandeling wel weer vocht in mijn baarmoeder, maar ´s ochtends voor de terugplaatsing is er nog een echo gemaakt en toen was het vocht weg. ´s middags de terugplaatsing gehad en deze verliep heel soepel. Helaas had ik wel bij de laatste follikelmeting dun baarmoederslijmvlies (6 mm) terwijl ik normaal wel 10 mm had. Ik hoop dat het dunne baarmoederslijmvlies dus de oorzaak van niet innestelen is en niet het vocht.

 

Bij de ivf-behandelingen voor de niche-operatie liep er tijdens de terugplaatsing altijd veel vocht terug in het slangetje, dat heb ik sinds de operatie niet meer gehad gelukkig. Na de operatie heb ik nu 3 terugplaatsingen gehad, waarvan ik 1 keer zwanger ben geweest.

Ben benieuwd wat ze in Gent zeggen over niches en kansen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use