Jump to content

Embryodonatie


zjoediezzz

Recommended Posts

Hallo meiden... Ik was benieuwd of iemand hier in aanraking is geweest met embryodonatie, van welke kant dan ook.

ik kan alleen wat oudere topic's vinden...

 

Wij denken er over na om te gaan doneren aangezien onze kinderwens bijna vervuld is, we zijn dus op zoek naar ervaringen en meningen!

 

Ben benieuwd...

 

Liefs, Judith

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zjoediezzz, interessant dat je hier een topic over opent!

 

Wij hebben er geen ervaring mee, dus daar kan ik je niks over meegeven.

 

Voor ons is de situatie als volgt; wij hebben nog 4 cryo's in de vriezer en voor 99% zeker zijn we na het krijgen van ons 2e kindje compleet. Voor zover ik weet zijn er m.b.t. de embryo's drie opties; doneren, wetenschap of vernietigen.

Wat doet de wetenschap met een embryo? Geen idee, maar het idee dat er iets met ons potentiële kindje wordt geknutseld bevalt ons niet. Doneren aan wensouders? Geen denken aan! Mijn eicel en mijn man zijn zaadcel = ons kindje. Het lijkt me vreselijk om te moeten leven met het idee dat er ons kindje in een andere mama groeit. Eenmaal geboren zullen onze jongens dus altijd een broertje/zusje hebben waarvan zij (en wij waarschijnlijk) het bestaan niet weten.

De enige optie die dan overblijft is vernietigen...

 

Hoeveel cryo's hebben jullie nog? Hoe gaat dat eigenlijk in z'n werk, embryodonatie?

 

Succes! :-)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hoi Juud!

 

 

Er is een vrouw hier op het forum geweest die embryo donatie gedaan heeft. Er is een topic over, maar weet niet hoe deze heet.

 

 

Dan; super dat jullie dit overwegen zeg, echt chapeau! Er zijn inderdaad koppels die zeer veel liefde te bieden hebben, die nergens terecht kunnen, en als enige optie embryo donatie in NL hebben. Want het buitenland is niet voor iedereen een optie of mogelijkheid.

 

 

ik weet dat het aan strenge regels verbonden is. Jullie beiden en het wenskoppel samen moeten gesprekken met een psych aangaan (weet je het zeker, besef je eventueel de gevolgen etc) daarna worden jullie besproken in het METC.

Medisch Etische Toetsings Commissie. Dat bepaald of jullie mogen doorgaan of niet. Dan mag de donatie plaatsvinden in een ziekenhuis naar keuze, geloof ik. In Nederland is het niet anoniem. Het kindje mag vanaf 12 jaar beperkte informatie opvragen, en vanaf 16 jaar alle informatie. Dat wordt opgeslagen in een register, gedurende 80 jaar.

 

 

Ik kan me indenken dat veel mensen dit nooit zouden doen. Echter, als je zelf ook afhankelijk bent van eiceldonatie (zoals wij) of zaaddonatie, dan besef je pas echt wat dit voor een wenspaar betekend. En dat is echt heel veel. Vaak betekend dit het verschil tussen een kans of kinderloos blijven.

 

 

Via Freya kun je ook eea vinden (www.freya.nl)

 

 

Ik ben erg benieuwd of jullie het uiteindelijk (mogen) doen, want of het door gaat of niet; erover nadenken is al super!

 

 

 

 

lfs Freggel

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reactie meiden!

ik merk gewoon dat ik (en mijn hubbie ook) er iedere keer weer aan ga zitten denken... De eerste keer dat ik er over na ging denken kwam ik na een tijdje ook uit op 'nee absoluut niet' maar toch komt het iedere keer weer boven.

 

Misschien komt he doordat ik zelf een geadopteerde broer heb en die voelt ook ECHT als mijn broertje... Ik kan me niet voorstellen dat hij er niet zou zijn!

ik weet ook hoe je je grenzen iedere keer gaat verleggen naarmate je biologische klok harder gaat tikken en de kinderwens onvervuld blijft.

ivf?? Eicellen uit je buik laten halen?? Dat vond ik echt idioot toen ik een stuk jonger was en dacht komt allemaal wel goed. Kwam alleen niet goed en de kinderwens werd alleen maar sterker!

dus waarom niet? Zou graag een andere mama-to-be in ieder geval een kans willen geven op echt mama zijn en als er een kind contact opneemt na 16 jaar dan zou ik dat heel bijzonder vinden!!

Gelukkig denkt mijn man er ook zo over en het is prima als er nog wat tijd, gesprekken en onderzoek aan vooraf gaat, maar het wordt wel steeds duidelijker onze bestemming voor de cryo's.

 

Hoe meer we er over nadenken en praten, hoe mooier het eigenlijk wordt... En dan is het nog maar afwachten of ze goed ontdooien en innestelen natuurlijk.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Wauw, mooie motivatie Judith....

En inderdaad, voordat het zover mocht zijn onderga je tal van gesprekken of overwegingen. Bij enige twijfel kun je dan stoppen. En de wensouders worden erg goed gescreend, want je komt niet zomaar in aanmerking voor dubbele donatie, immers.

 

Ik kan je zeggen, dat als wij zwanger konden worden via ICSI, wij zeer zeker cryo's gedoneerd zouden hebben.

Vorig jaar, toen ik al een ECD gedaan had en er nog 3% hoop was op mijn eigen eicellen met ICSI, wilde ik zo graag dat dat zou lukken. Voor onszelf uiteraard, maar ook omdat ik dan een vrouw van het ecd topic hier, zou willen helpen.

ik zou voor haar gedoneerd hebben. Helaas kwam die 3% inderdaad niet uit en viel daarmee ook de donatie weg.

 

het is iets heel moois, iets rijks en iets onbetaalbaars wat je voor medemensen kan doen. Lees jullie zelf goed in, je kunt altijd nog een balletje opgooien bij jullie ziekenhuis. En ondertussen genieten van jullie rijkdom, een mooi knulletje én nummer 2 op komst! ;-)

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

 

Wij overwegen ook ons laatste embryootje te doneren, we hebben 11 november een afspraak bij MCK te Leiderdorp.

Eerst met een gyn (grappig, de eerste 4 pogingen hebben wij daar gedaan en dit was m'n behandelend arts) daarna met een psych.

 

Ik houd jullie op de hoogte.

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Wow dames freggel kippenvel krijg ik van je bericht

 

Judith super zeg dat je dat overweegt te doen topper

 

Wij willen in de toekomst eicellen doneren

Heb geen cryo's dus zou niet weten wat wou zouden doen

 

Zou wel ook andere stellen willen helpen die ook heel graag een kindje willen

 

Liefs Jessica

Link to comment
Share on other sites

Wij moesten voor aanvang van de IVF ook zo'n formulier invullen en hebben toen aangegeven dat we ook voor embryodonatie zouden gaan. Helaas hebben we nooit cryo's gehad dus is deze situatie nu niet aan de orde. Als ik jonger zou zijn geweest (en beter te stimuleren) dan denk ik dat ik ook wel eicellen zou hebben willen doneren...

Probeer nu manlief zo ver te krijgen om over zaaddonatie na te denken! (helaas heb ik hem nog niet zo ver om er over na te denken, ik zou iig graag zien dat hij dat in de toekomst gaat doen. Maar ja, uiteindelijk moet hij het zelf beslissen en kan ik die beslissing niet voor hem maken).

Ik vind het iig fantastisch dat mensen dat belangeloos willen doen, omdat ik me realiseer hoeveel dit kan betekenen voor voor hun onbekende mensen!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use