Jump to content
zjoediezzz

Embryodonatie

Recommended Posts

Hallo meiden... Ik was benieuwd of iemand hier in aanraking is geweest met embryodonatie, van welke kant dan ook.

ik kan alleen wat oudere topic's vinden...

 

Wij denken er over na om te gaan doneren aangezien onze kinderwens bijna vervuld is, we zijn dus op zoek naar ervaringen en meningen!

 

Ben benieuwd...

 

Liefs, Judith

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zjoediezzz, interessant dat je hier een topic over opent!

 

Wij hebben er geen ervaring mee, dus daar kan ik je niks over meegeven.

 

Voor ons is de situatie als volgt; wij hebben nog 4 cryo's in de vriezer en voor 99% zeker zijn we na het krijgen van ons 2e kindje compleet. Voor zover ik weet zijn er m.b.t. de embryo's drie opties; doneren, wetenschap of vernietigen.

Wat doet de wetenschap met een embryo? Geen idee, maar het idee dat er iets met ons potentiële kindje wordt geknutseld bevalt ons niet. Doneren aan wensouders? Geen denken aan! Mijn eicel en mijn man zijn zaadcel = ons kindje. Het lijkt me vreselijk om te moeten leven met het idee dat er ons kindje in een andere mama groeit. Eenmaal geboren zullen onze jongens dus altijd een broertje/zusje hebben waarvan zij (en wij waarschijnlijk) het bestaan niet weten.

De enige optie die dan overblijft is vernietigen...

 

Hoeveel cryo's hebben jullie nog? Hoe gaat dat eigenlijk in z'n werk, embryodonatie?

 

Succes! :-)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hoi Juud!

 

 

Er is een vrouw hier op het forum geweest die embryo donatie gedaan heeft. Er is een topic over, maar weet niet hoe deze heet.

 

 

Dan; super dat jullie dit overwegen zeg, echt chapeau! Er zijn inderdaad koppels die zeer veel liefde te bieden hebben, die nergens terecht kunnen, en als enige optie embryo donatie in NL hebben. Want het buitenland is niet voor iedereen een optie of mogelijkheid.

 

 

ik weet dat het aan strenge regels verbonden is. Jullie beiden en het wenskoppel samen moeten gesprekken met een psych aangaan (weet je het zeker, besef je eventueel de gevolgen etc) daarna worden jullie besproken in het METC.

Medisch Etische Toetsings Commissie. Dat bepaald of jullie mogen doorgaan of niet. Dan mag de donatie plaatsvinden in een ziekenhuis naar keuze, geloof ik. In Nederland is het niet anoniem. Het kindje mag vanaf 12 jaar beperkte informatie opvragen, en vanaf 16 jaar alle informatie. Dat wordt opgeslagen in een register, gedurende 80 jaar.

 

 

Ik kan me indenken dat veel mensen dit nooit zouden doen. Echter, als je zelf ook afhankelijk bent van eiceldonatie (zoals wij) of zaaddonatie, dan besef je pas echt wat dit voor een wenspaar betekend. En dat is echt heel veel. Vaak betekend dit het verschil tussen een kans of kinderloos blijven.

 

 

Via Freya kun je ook eea vinden (www.freya.nl)

 

 

Ik ben erg benieuwd of jullie het uiteindelijk (mogen) doen, want of het door gaat of niet; erover nadenken is al super!

 

 

 

 

lfs Freggel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie reactie meiden!

ik merk gewoon dat ik (en mijn hubbie ook) er iedere keer weer aan ga zitten denken... De eerste keer dat ik er over na ging denken kwam ik na een tijdje ook uit op 'nee absoluut niet' maar toch komt het iedere keer weer boven.

 

Misschien komt he doordat ik zelf een geadopteerde broer heb en die voelt ook ECHT als mijn broertje... Ik kan me niet voorstellen dat hij er niet zou zijn!

ik weet ook hoe je je grenzen iedere keer gaat verleggen naarmate je biologische klok harder gaat tikken en de kinderwens onvervuld blijft.

ivf?? Eicellen uit je buik laten halen?? Dat vond ik echt idioot toen ik een stuk jonger was en dacht komt allemaal wel goed. Kwam alleen niet goed en de kinderwens werd alleen maar sterker!

dus waarom niet? Zou graag een andere mama-to-be in ieder geval een kans willen geven op echt mama zijn en als er een kind contact opneemt na 16 jaar dan zou ik dat heel bijzonder vinden!!

Gelukkig denkt mijn man er ook zo over en het is prima als er nog wat tijd, gesprekken en onderzoek aan vooraf gaat, maar het wordt wel steeds duidelijker onze bestemming voor de cryo's.

 

Hoe meer we er over nadenken en praten, hoe mooier het eigenlijk wordt... En dan is het nog maar afwachten of ze goed ontdooien en innestelen natuurlijk.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Wauw, mooie motivatie Judith....

En inderdaad, voordat het zover mocht zijn onderga je tal van gesprekken of overwegingen. Bij enige twijfel kun je dan stoppen. En de wensouders worden erg goed gescreend, want je komt niet zomaar in aanmerking voor dubbele donatie, immers.

 

Ik kan je zeggen, dat als wij zwanger konden worden via ICSI, wij zeer zeker cryo's gedoneerd zouden hebben.

Vorig jaar, toen ik al een ECD gedaan had en er nog 3% hoop was op mijn eigen eicellen met ICSI, wilde ik zo graag dat dat zou lukken. Voor onszelf uiteraard, maar ook omdat ik dan een vrouw van het ecd topic hier, zou willen helpen.

ik zou voor haar gedoneerd hebben. Helaas kwam die 3% inderdaad niet uit en viel daarmee ook de donatie weg.

 

het is iets heel moois, iets rijks en iets onbetaalbaars wat je voor medemensen kan doen. Lees jullie zelf goed in, je kunt altijd nog een balletje opgooien bij jullie ziekenhuis. En ondertussen genieten van jullie rijkdom, een mooi knulletje én nummer 2 op komst! ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik krijg helemaal kippenvel van je verhaal Freggel! Het is dat ik de hormoonstimulaties zo heftig vind, maar ecd vind ik echt bijzonder!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi,

 

Wij overwegen ook ons laatste embryootje te doneren, we hebben 11 november een afspraak bij MCK te Leiderdorp.

Eerst met een gyn (grappig, de eerste 4 pogingen hebben wij daar gedaan en dit was m'n behandelend arts) daarna met een psych.

 

Ik houd jullie op de hoogte.

 

Groetjes Nathalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow dames freggel kippenvel krijg ik van je bericht

 

Judith super zeg dat je dat overweegt te doen topper

 

Wij willen in de toekomst eicellen doneren

Heb geen cryo's dus zou niet weten wat wou zouden doen

 

Zou wel ook andere stellen willen helpen die ook heel graag een kindje willen

 

Liefs Jessica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wij moesten voor aanvang van de IVF ook zo'n formulier invullen en hebben toen aangegeven dat we ook voor embryodonatie zouden gaan. Helaas hebben we nooit cryo's gehad dus is deze situatie nu niet aan de orde. Als ik jonger zou zijn geweest (en beter te stimuleren) dan denk ik dat ik ook wel eicellen zou hebben willen doneren...

Probeer nu manlief zo ver te krijgen om over zaaddonatie na te denken! (helaas heb ik hem nog niet zo ver om er over na te denken, ik zou iig graag zien dat hij dat in de toekomst gaat doen. Maar ja, uiteindelijk moet hij het zelf beslissen en kan ik die beslissing niet voor hem maken).

Ik vind het iig fantastisch dat mensen dat belangeloos willen doen, omdat ik me realiseer hoeveel dit kan betekenen voor voor hun onbekende mensen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gun anderen graag een kindje!

 

Moet alleen eerlijk toegeven dat ik nog wel twijfel omdat we misschien nog een poging willen wagen voor een derde kindje..

Zo niet staan we voor volle 100% achter embryodonatie!

 

Groetjes Nathalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve Beanie,

 

Denk dat je je handtekening even moet wijzigen :)

Anders denken mensen misschien dat jullie stoere zoon maar 830 gram weegt :)

 

Groetjes Nathalie

Ps. Heb je m'n mail ontvangen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet het... Tijd om te vermelden dat hij een prachtig geboortegewicht had!

Ja, heb je mail gehad... Ga zsm reageren!

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
  • Snap dat je al aan het rekenen bent hoor @Kitje.😃 En qua eitjes.. tja... als je het geld hebt en je krijgt nu deze kans... maar goed.. je kunt idd een hoop andere dingen doen voor het geld..Volg je gevoel!  Wat komt het dichtbij nu. De 19e gewoon vliegen! Dat is echt al snel! Zo spannend!!!  @Onzefamilie Ook april is het zo. Tijd gaat zo snel (al voelt het niet zo als je wacht natuurlijk). Wel fijn dat je er naar toe kunt leven. Proef weer hoop bij iedereen en dat is wel heel fijn!  We zijn ook wel een leuk stel allemaal zo samen. Steunen elkaar in goede en slechte tijden. Heel mooi en heel fijn 😊. Hoop dat jullie allemaal straks lekker op de wolk komen. Dat verdienen jullie echt zo!!
  • Ja, haha, dat blijft leuk he? Dat rekenen....  De laatste kans voor dit jaar is het dan, jij tjoept alweer naar 2021... Dus  dan loop je een week of 4 achter op mij dan, als alles hier lukt tenminste. Dan ben ik of heel blij of in zak en as als jij je tp hebt. 10 Dagen ongi ja? Pff, heftig zeg. Hier 4/5 dagen, ligt er beetje aan hoe laat het doorbreekt. Nu was het gister in de avond, dus dan is het 5 dagen, komt het in de ochtend dan 4. Dag 2 hier. Hahaha, ja, zal het ze doorgeven, die vallen van de stoel dan. Kon er wel om lachen, grapjes houden het luchtig. 😃 Vind het fijn om te horen dat jullie er weer voor gaan en dat het beter met je gaat. Hopelijk sluit Nora dan ook vlug aan.  
  • Hahah Ja dat voorrekenen  wanneer uitgerekend ben je dan. Ik ben nu ongi dag 4, ben meestal 10 dagen ongi.    Moet dan weer wachten tot eerste dag volgende  ongi. Zodat ik dan die ronde mee mag. Dus tp in april geschat door mijzelf rond 14 april  en dan test rond 30 april. Wat spannend  allemaal lijkt wel of jij nora marsukar en ik zei de gek een stelletje zijn.   Dus zeg maar tegen je collegas dat je een relatie hebt met 4 vrouwen waarvan 1 zwanger 1 met kids 2 die zwanger gaan worden     Hahaha even grapje we gaan er voor
  • Oh, trouwens, dat wat jij zegt Onzefamilie dat zei de arts in NL ook, ik zou de eerste keer eentje doen en mocht het niet lukken kun je altijd nog 2 doen de keer daarna zei ze, maar dat hoef ik nu nog niet te beslissen gelukkig, heb nog eventjes tijd daarvoor. Net ff gekeken welke datum ik dan uitkom als het lukt... 6-12-2020...  Zwangerschapstest moet ik dan doen op 2 april, met een bloedtest.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use