Jump to content

Wie starten een cryo behandeling in december?


seef74

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben benieuwd of er nog meer meiden/stellen zijn die in december starten met een cryobehandeling?

 

Onze dochter is in augustus 2012 geboren uit een eerste ICSI behandeling.

Wij hebben daar 7 cryo's van en hopen op een broertje of zusje voor onze dochter.

Wij doen dit via het AMC.

 

De vraag is nog wel of we wel of niet meedoen met het onderzoek om dit met of zonder medicatie (hormoontabletten) te doen?

Iemand daar ervaring mee?

 

Groetjes Seef

Link to comment
Share on other sites

Hoi Seef,

 

Wij gaan ook voor onze eerste cryo terugplaatsing in december. Onze dochter is van juni 2012. Uit die ICSI behandeling hebben we nog één cryo over. Ik krijg een terugplaatsing in eigen cyclus, ik moet alleen 1x pregnyl spuiten om de eisprong te timen. Aanstaande dinsdag heb ik de 1e echo, op cd 10.

 

Wat fijn dat jullie nog 7 cryos hebben! Hopenlijk heb je er maar eentje nodig. Slik jij al extra vitamines enzo voor de terugplaatsing? Ik ben begonnen met foliumzuur, omega 3 en tarwekiemolie, en er liggen 5 pakken granaatappelsap klaar in de koelkast.

 

Over het onderzoek weet ik niks, sorry.

Link to comment
Share on other sites

Hi Jessi,

 

Spannend zeg. Op zich ook wel fijn dat de terugplaatsing in eigen cyclus is, toch? En helemaal spannend omdat jullie 1 cryo hebben. Ik ga duimen dat dat goed gaat!

 

Mijn nieuwe cyclus start pas rond 15 december. Intake kon net niet voordat mn cyclus afgelopen keer begon, helaas.

Maar goed, we hebben ook al aangegeven niet met het onderzoek mee te willen doen. Dan zou je toch weer vaker voor een echo heen moeten en dat is niet praktisch.

Wij wonen in Hoorn, maar het ziekenhuis hier werkt samen met het VU en niet met het AMC en anders hadden we zelf het transport enzo moeten regelen.

Nu starten we gewoon via het AMC maar te vaak op en neer gaat niet lukken ivm werk en de zorg voor onze dochter.

Ik verwacht dat de terugplaatsing bij ons eind december zal zijn.

 

Ik ben al wel begonnen met het slikken van foliumzuur.

 

Ik zou het leuk vinden als je me hier op de hoogte houdt!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Seef,

 

Vanmorgen de eerste echo gehad, op cd10. Raar hoor om na ruim 2 jaar weer een follikelmeting te hebben, helemaal met dochterlief die er met haar neus bovenop zat haha. Mijn bmslijm was 7 mm, en de grootste follikel 11 mm. Vrijdag mag ik weer, en dan hoor ik wanneer ik de pregnyl mag zetten. Hopenlijk snel, want we hebben vrijdag de 13e een kerstdiner in het buitenland dus ik vlieg ' ochtends. De 12e hebben we ook een diner, maar ik durf het niet aan om mijn ticket voor donderdag te boeken, omdat dat pas cyclusdag 19 is. Spannend, het is echt puzzelen met de dagen en je hebt het niet in de hand. Irritant!

 

Is jouw zh wel open tussen kerst en nieuwjaar?

Link to comment
Share on other sites

Hai Jessi,

Dat klinkt goed de resultaten van de eerste echo.

Ja dat zal wel gek zijn geweest nu met je dochtertje erbij, het blijft bijzonder he!

 

Jeetje, das wel druk met de vooruitzichten van een tripje naar het buitenland, midden in deze behandeling. Maar komt vast goed.

Is het niet zo dat rond cyclusdag 14/15 de terugplaatsing is? Of heb ik het helemaal verkeerd. Jij doet het natuurlijk via de natuurlijke cyclus en dat is iets moeilijker te plannen heb ik gelezen.

Vandaag heb je weer een afspraak, ben heel erg benieuwd en wens je succes en ik gok dat je misschien wel in t weekend of net na het weekend de terugplaatsing hebt, succes!

Hou je me op de hoogte?

 

Het AMC heeft ons voor deze maand ingepland. Ik start op mn eerste cyclusdag en dat is zeer waarschijnlijk 15 december en als je daar 2 weken bij opteld dat zit je rond Oud&Nieuw voor de terugplaatsing.

Ze zeiden wel dat ze deze maand minder mensen inplannen, omdat er met de feestdagen toch minder mensen werken, ook in het ziekenhuis natuurlijk.

Begin het zo langzamerhand ook erg spannend te vinden...

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

Ik heb vrijdg weer een echo gehad, en de grootste follikel was 17 mm. Ik heb vrijdagavond de pregnyl gezet, en vandaag denk ik mijn eisprong. De cryo wordt teruggeplaatst aan de hand van de leefijd zeg maar. Ik heb een 4 dagen oude cryo, dus die wordt teruggeplaatst 4 dagen na de eisprong. Woensdag komt hij/zij uit de vriezer, en dan hoor ik woensdagmiddag of hij/zij goed ontdooit. En dan donderdag hopenlijk de terugplaatsing. De gyn stelde eerst vrijdag voor, maar dat lukt dus niet ivm vliegen.

 

Ik heb een beetje gegoogled en de meeste mensen hebben op dag 20 de tp. Ik dus op dag 19. Voor jou zou dat dus 1e week januari worden.

 

Ik schrijf inmiddels op het wachtbankje decembermee. Misschien leuk om daar verder te schrijven? Hier zijn we maar met z'n tweeen, dat is ook zo saai :-)

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use