Jump to content

Medicatie mbv. Recept uit het buitenland


Meiske74

Recommended Posts

Hallo,

 

zoals jullie wellicht al vernomen hebben wordt de ivf medicatie vanaf 1-1-2014 alleen nog maar door ziekenhuispoli 's verstrekt.

 

omdat wij via DD behandeld worden heb ik even contact opgenomen met een dergelijke apotheek en zij gaven me aan dat ze net voor kerst geïnformeerd zijn dat zij ook allen recepten mogen uitgeven die uitgeschreven zijn door het ziekenhuis waaraan zij gekoppeld zijn.

 

 

Een recept uit DD kunnen / mogen zij niet accepteren.

hun advies is om in een dergelijke situatie duidelijke afspraken met je verzekeraar zwart op wit te krijgen zodat je eventueel de medicatie zelf voorschiet en kan declareren bij de verzekeraar.

zeer omslachtig!!

 

ik ben benieuwd of hier lotgenoten zijn die daar voor 2014 al mee te maken hebben.

In ons geval zou het erg ongunstig voor de verzekeraar zijn als wij alles uit Duitsland betrekken: menopur is daar zo'n 30% duurder vergeleken met hier!

Link to comment
Share on other sites

Hi, weet jij al meer van UMC? Ook ik "loop" in DD en zou graag naar ze overstappen. Alleen moeten ze dan wel buitenland (deels) vergoeden. Volgens mij moet dat met die medicatie wel lukken, toch? Dat kun je vast wel in NL bij een zkh krijgen? En anders in DD en declareren...er staat dat ze med's vergoeden bij de verdere pogingen.

Groetjes Moes

Link to comment
Share on other sites

Moes

 

" onze" zkh apotheek gaf duidelijk aan niet anders te mogen verstrekken dan op recept uit " eigen" zkh, vandaar...

 

zie hieronder de reactie van het UMC, telefonisch werd mij verteld dat buj het overstappen naar een nieuwe verzekering ik weer recht zou hebben op 3 pogingen uit de basisverzekering, jaa.....

 

Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u vragen hebt over de vergoeding van IVF. Graag informeer ik u.

Als u zich aanmeldt bij een nieuwe zorgverzekering hebt u niet opnieuw recht op drie pogingen voor IVF. Het spijt me dat u hierover verkeerd bent geëinformeerd. Hiermee hebt u niet de service gekregen die u van UMC mag verwachten. Onze excuses hiervoor.

U kunt zich aanmelden voor UMC Extra Zorg 3 of 4. Hiervoor geldt geen medische selectie. Als u eerder drie pogingen hebt gehad, heeft dit geen invloed op een vergoeding voor een 4de of 5de poging. Er dienen sowieso drie eerdere pogingen te hebben plaats gevonden om een 4de en 5de poging vergoed te kunnen krijgen.

Er is vanuit de UMC Extra Zorg 3 en 4 recht op een vergoeding van de kosten voor een vierde en/of vijfde in-vitrofertilisatie (IVF) poging per te realiseren zwangerschap als aanvulling op de vergoeding die mogelijk is op grond van de zorgverzekering. De bij de behandeling noodzakelijke geneesmiddelen worden vergoed volgens de Regeling zorgverzekering zoals deze ook op grond van de zorgverzekering voor poging 1, 2 en 3 gelden.

Bent u gestart met een vierde of vijfde poging IVF, dan mag u deze poging na uw 43e verjaardag afronden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use