Jump to content

Lage eicelvoorraad (amh): Dusseldorf of UZ Gent?


Mariskaw

Recommended Posts

Dag dames,

 

Na 2 afgebroken IVF-pogingen in Nl heb ik besloten in het buitenland verder te gaan.

Maar nu sta ik voor een moeilijke keuze: ga ik naar Dusseldorf of naar Gent?

Ik lees wisselende verhalen.

Maar het komt vaak neer op het volgende:

-Als het probleem ligt bij het stimuleren of het bevruchten; Dusseldorf.

-Ligt het probleem bij het innestelen of miskramen; Gent.

 

Bij mij ligt het probleem bij het stimuleren. Het ligt voor de hand om dan voor DD te kiezen.

Echter, er zijn meerdere argumenten om voor Gent te kiezen:

-geld. Ik ben verzekerd bij CZ en die hebben een contract met Gent. Dat betekent dat de kosten worden vergoed. CZ heeft geen contract met DD dus CZ vergoedt 75% van het Nederlandse tarief.

Dat wordt dus fors toeleggen (ook al heb ik nog 3 betaalde pogingen in Nl tegoed).

-Gent werkt samen met mijn huidige ziekenhuis (RDGG in Voorburg). Dat betekent dat ik de echo's en prikken etc. in Voorburg kan doen, bij mij om de hoek.

 

Vandaar dat ik eigenlijk wil weten of er hier dames zitten met een laag amh die onder behanding zijn, of zijn geweest, in Gent.

Graag hoor ik jullie ervaringen en bevindingen!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hoi, ik ben zelf een DD- gangster ;-) maar wat ook meespeelt is je gevoel bij een kliniek, ik geloof echt wel dat Gent ook goed weet om te gaan met patiënten met een laag Amh.ik zou bij beide klinieken een afspraak maken, er is zowel in Gent als DD een behoorlijke wachtlijst dus niet te lang mee wachten

En geef aan dat je een laag amh hebt, misschien dat je dan iets sneller terecht kan...

Heel veel

Succes!!!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use