Jump to content

AZM / MUMC Maastricht


Dhana

Recommended Posts

Leuk! Nou ja.. Wat je leuk kunt noemen.. :p ik heb 1 Emmy tp gehad uit icsi 1.

Vanochtend ongesteld geworden... Maandag bellen voor de cryo tp. En jij??

 

xx Vero

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik had eind april mijn eerste verse tp, die was mislukt. Toen moest ik een cyclus overslaan, of aan de pil, en nu mocht ik gisteren beginnen met de progynova voor de cryo tp. Ik heb voor de pil gekozen omdat ik geen idee had hoe regelmatig mijn cyclus zou zijn en ze zei dat er dan kans was dat er geen plek zou zijn als de tp zou moeten plaatsvinden. Als ik aan de pil zou gaan zou ze het kunnen inplannen. Ik heb de 26e mijn eerste echo daarvoor.

 

Ik was een beetje boos, want ik dacht dat ik meteen door zou mogen met de cryo tp. In andere ziekenhuizen is dat soms wel. Maar het was eigenlijk wel goed zo. Het lichaam moet ook even herstellen van de punctie enzo.

 

Wat jammer dat je tp mislukt is, hoeveel cryo's heb je nog?

Link to comment
Share on other sites

Helaas maar 1. Ik mocht maar. 75 gonal spuiten ivm overstimulatie omdat ik teveel eiblaasjes heb. Volgende keer mag ik meer. Ik hoop maar dat de cryo blijft zitten, maar op een of andere manier geloof ik daar niet zo in.. We zien wel. Ze hadden mij al gezegd dat je 1 overslaat dus daar ga ik wel vanuit. Moet je nu voor de cryo tp ook weer spuiten?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Nee, ik moet progynova tabletten slikken, 2 per dag. Heb gelezen in de bijsluiter dat het normaal wordt voorgeschreven aan vrouwen na de overgang als progesteronspiegel te laag is... Het zal allemaal wel goed zijn. En na de tp weer utrogestan. Ik heb twee cryo's. Ik ben veel (30 kilo) afgevallen, maar nog steeds te zwaar. Ik denk dat ik, als het nu weer niet lukt toch eerst weer wil proberen er nog een kilo of 10 af te krijgen. Het probleem zit in principe bij mijn man, daarom is het icsi geworden, maar ik heb toch steeds het idee dat mijn gewicht toch roet in het eten gooit. Maar wil toch wel eerst deze cryopoging doen.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 2 weeks later...

We hebben gisteren een gesprek gehad met de dokter en aangegeven dat we misschien willen overstappen naar Genk. Toen ik vroeg wanneer ik zou kunnen beginnen met poging 2 in Maastricht gaf ze inderdaad aan dat het oktober zou worden. Ik sta nu ingepland voor 20 oktober op de voorwaarde dat ik meteen bel na ons gesprek in Genk dat we eind augustus hebben. 20 oktober! Dat is toch echt belachelijk!

Link to comment
Share on other sites

Dankjewel Meiske, onze arts heeft gisteren gezegd dat de BMI grens er eigenlijk is omdat ze ook gezonde zwangerschappen willen, maar ze zei dat het toch wel degelijk van invloed is op de hormoonhuishouding, maar ook dat ze eigenlijk niet goed weten hoe het allemaal werkt. Mijn man heeft zaad goed genoeg voor icsi, ik had weer een normale cyclus en reageerde goed op alle medicatie, en toch ging het mis. Hoe dat komt, dat willen zij ook weten...

Link to comment
Share on other sites

Ik vind t ook schandalig dat ze ons zo lang laten wachten. Arts zei nog dat mensen dat alleen maar prettig vinden. Wth? Het wachten is net het meest verschrikkelijke aan dit hele gedoe... Wij gaan ook naar Genk als de cryo niet blijft plakken. Een gezond gewicht is iets wat is sowieso voor mezelf zou proberen aant te pakken... Ik weet jouw oorzaak niet hoor en veroordeel niemand! Maar ik voel me nou stukken beter dan toen ik 25 kilo zwaarder was...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik ben al ruim 25 kilo afgevallen dhana, altijd te zwaar geweest en altijd verrekte moeilijk geweest om af te vallen (heb/had ook PCOS en dat is echt een kip/ ei verhaal). Ik weet dat het beter is, maar ik heb er ook echt al heel hard voor gewerkt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use