Jump to content

Spannende tijden....


Fenna88

Recommended Posts

Hallo dames,

 

Ik ben eigenlijk nooit zo voor deze forums omdat ik bang ben dat ik er alleen maar onzeker van wordt! Maar ik vind het toch wel heel fijn om in contact te komen met vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten omdat vrienden het vaak niet helemaal begrijpen!

Na 1,5 jaar 'klussen' zijn wij in april dit jaar naar de gynaecoloog gegaan! En mijn angst werd waarheid mijn man is verminderd vruchtbaar! Uiteindelijk zijn wij in het Erasmus terecht gekomen! Vorige week te horen gekregen dat het IVF wordt! Over twee weken hebben we een afspraak bij een gynaecoloog in het Erasmus. Ik ben vrij rustig maar met mijn man gaat het minder goed helaas. Is een behoorlijke klap voor hem!! Kan iemand mij een beeld proberen te geven wat ons nu allemaal te wachten staat?

 

Alvast bedankt!

Groetjes,

Fenna

Link to comment
Share on other sites

Hallo Fenna,

 

Welkom op het forum. Vervelend dat voor jullie de medische malle molen (mmm) nu ook de weg is die jullie moeten afleggen om een kindje te kunnen krijgen. Ik ben 1 augustus vorig jaar met de pil gestopt en aangezien ik niet ongesteld werd zat ik 2 maanden later bij de gynaecoloog. Mijn vriend had een spermatest via de huisarts laten doen en die uitslag was zo slecht dat ze bij mij niks meer deden en wij direct werden doorverwezen naar ivf icsi.

De hoeveelheid en kwaliteit van het zaad is prima bij mijn vriend. De beweeglijkheid is echter zo slecht dat wij niet in aanmerking komen voor gewone ivf.

Wat je te wachten staat is natuurlijk afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Als je in aanmerking komt voor ivf of ivf icsi zul je je eierstokken gaan stimuleren dmv het spuiten van hormonen.

Dit is geloof ik een week of 2 decapeptyl en dan een dikke week Gonal. Deze medicijnen nemen jouw cyclus over en zullen zorgen voor het groeien van meerdere eitjes dan het normaal gesproken ene eitje dat bevrucht wordt.

Zodra de eitjes groot genoeg zijn (dat verschilt per vrouw en per dosis gonal die het ziekenhuis je laat spuiten) worden deze dmv een punctie uit je buik gehaald. Vervolgens moet je vriend zaad afgeven en worden de eitjes in het lab bevrucht.

Bij een goede bevruchting krijg je doorgaans 3 dgn later een terugplaatsing van het embryo. 2 weken later kun je testen of het positief is.

Als er meerdere eitjes goed bevrucht zijn worden deze ingevroren. Dit noemt met een cryo. Zou de embryo terugplaatsing niet succesvol zijn, wordt erna gebruik gemaakt van de cryo's. Per cyclus kun je 1 cryo teruggeplaatst krijgen.

Het stimuleren, de punctie, het terugplaatsing van het embryo en de eventuele cryo's is allemaal bij elkaar 1 poging. In Nederland krijg je doorgaans 3 pogingen vergoed.

Het is mij allemaal wel mee gevallen hoor. Het wachten is vooral steeds frustrerend. Je moet gewoon voor ogen houden dat het doorgaans een paar terugplaatsingen duurt voordat je zwanger raakt.

Alles moet gewoon even kloppen en daar komt een stuk mazzel bij kijken.

 

Alvast heel veel sterkte en succes in het traject. Het leven tussen hoop en wanhoop, de onzekerheid en de angst is best heftig. Belangrijk is dat je er met je partner over kunt praten.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fenna,

 

Welkom. Wij lopen ook in het Erasmus. En zijn er erg tevreden over. De IVF artsen zijn echt heel vriendelijk. Als het goed is krijg je ook nog een informatieavond, deze was voor ons erg duidelijk. Het filmpje wat op de informatieavond wordt afgespeeld staat ook op youtube. Misschien een goede aanvulling op de info van Dana

 

Heel veel succes, en laat je niet gek maken!

 

Groetjes DeeDee

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dhana,

 

bedankt voor de uitleg!!! Jeetje....... dit was echt altijd een ver van m'n bedshow en nu...

 

Vind het allemaal zo ontzettend spannend! Heb zo ontzettend veel vragen... Gaat het lang duren? Gaat het pijn doen? Gaat het toch wel lukken?

Maar de vraag die me het meeste doet, zal ik ooit mama worden?

 

Lees wel veel succes verhalen hier, dus wie weet! Thuis is alles weer een beetje rustig. M'n man lijkt het een plekje gegeven te hebben dat het al hem ligt. Al neem ik hem helemaal niets kwalijk en hou ik ontzettend veel van hem, dit vertel ik hem ook elke dag. Ik ben zelf ontzettend bang voor alles, maar probeer sterk te blijven!!

 

Nogmaals bedankt voor de hele uitleg! Fijne zondag verder.

 

Liefs,

Fenna

Link to comment
Share on other sites

Hoi Roxanne,

 

bedankt!

 

Ik lees dat het bij niet gelukt is?! Jeetje wat heftig weer. Heb je 'geschiedenis' gelezen, pfff dat je nog zo sterk bent, respect hoor!

Zie dat je uit Goes komt, ik kom ook uit Zeeland. Heb ook wel eens iets voorbij zien komen op Facebook van je! Je hebt een prachtige dochter....

Ik hoop dat ze je in Gent kunnen gaan helpen om de droom voor een brusje voor je dochter uit te laten komen!

 

Sterkte en nog gefeliciteerd met je trouwdag!

 

Liefs,

Fenna

Link to comment
Share on other sites

Hoi DeeDee,

 

Oke! Goed om te horen. Hoeveel tijd gaat er eigenlijk allemaal overheen of is dat heel verschillend?

Heb het filmpje bekeken.... duidelijk! Maar het dringt nog niet helemaal tot me door dat ons dit allemaal te wachten staat, gek hoor!

 

Bedankt!

Liefs,

Fenna

Link to comment
Share on other sites

Ik weet eigenlijk niet meer hoe snel wij terecht konden. Wij zouden eigenlijk starten met IUI. Maar dat hebben we zelf uitgesteld, omdat kort daarvoor een vriendin van ons om het leven is gebracht door haar ex. De IUI zou samen vallen met de rechtszaken, en dat zagen we niet zitten teveel stress en verdriet. Helaas kreeg ik zoveel last van mijn endometriose dat ik 3 maanden op de Lucrin (kunstmatige overgang) moest en daarna IVF. Dus uiteindelijk heeft er bij ons meer als een half jaar tussen gezeten. Maar dat is ons eigen keuze geweest. Nu kon ik voor de cryo terugplaatsing wel snel van start.

 

Geef in het ziekenhuis ook duidelijk aan wat je zelf wilt. Als je samen nog wat meer tijd nodig hebt om alles te verwerken, moet je die zeker nemen.

 

Heel veel succes alvast!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use