Jump to content

AZ Sint-Jan Brugge of ZOL Genk


Deborah40
 Share

Recommended Posts

Ik heb mijn 1e IVF gehad bij Medisch Centrum Kinderwens Leiderdorp, alle onderzoeken waren goed. (Triptofem en 225 IE Fostimon). Tijdens de punctie bleken de 4 follikels leeg. Daarna bloedtest om AMH waarde te bepalen (0,05)

De uitslag was reden voor MCK om niet verder te willen gaan en ze hebben afscheid van ons genomen. Inmiddels begrepen op dit forum dat ik niet veel meer hoef te verwachten van Nederlandse ZH en beter kan uitwijken naar Belgie of Duitsland. Ik heb mijn zorgverzekering gevraagd met wie zij een contract hebben in Belgie het antwoord: AZ Sint-Jan in Brugge en ZOL in Genk. Ik krijg dan alles vergoed wat ik in Nederland ook vergoed zou krijgen.

Ik wil nu eerst gaan onderzoeken of en welk ziekenhuis het word in Belgie. Ik hou me aanbevolen voor advies of informatie over deze twee ziekenhuizen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Plien84

Ik zag je berichtje, ik heb gehoord dat je verzekering moet nemen die het tot 200 % dekt. Anders krijg je inderdaad alleen het nederlandse tarief vergoed en een behandeling is in het buitenland duurder, komt ook doordat de punctie onder narcose is.

Link to comment
Share on other sites

@Plien84 Mij is verteld dat het helemaal vergoed wordt als ik 1 van de 2 gecontracteerde ziekenhuizen in Belgie kies. Als ik een ziekenhuis kies die niet gecontracteerd is, dan word deze vergoed tot het nederlandse tarief.

Link to comment
Share on other sites

Guest Plien84

Oké, als de verzekering het zegt dan zal het wel goed zijn, ik zou het wel zwart op wit willen hebben.. En even goed in de vergoedingen kijken, bij Menzis staat bijvoorbeeld alleen 100 procent van het nederlandse tarief en niet volledig bij een gecontracteerde zorgaanbieder.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben verzekerd bij cz basis plus jongeren aanvullend ( nu ik zwanger ben omgezet naar gezinnen) ik ben bij ZOL Genk geweest na een eerste mislukte ronde met 2 tp-en in nl. Onze reden voor overstappen waren met name de lange wachttijden en goede verhalen uit de omgeving. Ik ben 2 sept op eerste gesprek geweest, binnen 2 wkn alle onderzoeken gehad, begonnen met spuiten. Een week later punctie en tp en maandag 9 wkn zwanger. Ik ben onder behandeling geweest v dr dhont. Natuurlijk ben ik heel tevreden! Punctie onder narcose wordt volledig vergoed. Het grote voordeel is geen wachttijden. De behandeling bij de arts vond ik top, maar ik kan me voorstellen dat meiden de echo's niet persoonlijk en lopende band werk vinden. Wie eerst komt die eerst maalt en achter elkaar door. Voordeel is dus wel dat alles mega snel gaat en DE grote hel v ivf vind ik het wachten... Als je vragen hebt shoot!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest Plien84

Hoi Deborah, wat fijn dat je in januari al terecht kan!

En ben je dan ook bij CZ verzekerd? Ik kan via mijn werk daar collectief verzekeren en heb gemaild, helaas hebben ze geen contracten met ziekenhuizen in Duitsland en zou het gedeeltelijk vergoed worden. België is echt niet te doen voor ons...

Ik wens je heel veel succes en sterkte daar!

 

En Dhana, hoe gaat het met jou?

Link to comment
Share on other sites

Plein84@ Ik ben bij Ohra verzekerd en ik heb gevraagd met wie ze een contract hadden en dat was met Genk en Brugge en die eerste is beter bereikbaar en ook positiever beoordeeld.

Als ze precies doen wat ze in nederland doen wordt het volledig vergoed en de medicijnen krijg ik dan via nederland via een bepaald telefoonnummer. Ik ga nu eerst mijn eigen ziekenhuis hier vragen of ik de voortgang echos hier kan doen.

Ik ben deze week begonnen met vitamine D tabletten, het bleek dat ik die tekort had, hopelijk heeft dat een positieve invloed.

Dhana@ ik heb mijn intake met dr.Ombelet.

Link to comment
Share on other sites

Hier alles goed! Inmiddels 12 wkn zwanger. Ik had dr dhont. Dr ombelet is hoofd vd afdeling. Blijkbaar n rare man maar staat bekend om zn gouden handen. Ik heb 1 echo bij hem gehad en hij heeft de punctie gedaan. Hij is echter niet zo spraakzaam en 'warm'. Mij interesseerde dat allemaal geen fluit. Ik dacht gewoon ze doen maar dit zijn de experts als ze me maar zwanger maken. Tjah dat hebben ze gedaan...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Ladies, na 5 jaar begin ik de laatste week van september met een nieuwe IVF poging. Inmiddels een zoon van 4 uit de laatste poging van 5 jaar geleden. Toch wel weer allemaal spannend.  Zijn er meer die binnenkort (weer) starten?
  • @Paulma Wat ben je toch een lieverd en wat had ik het jou ook zo gegund! Het is inderdaad een zwaar traject waar we allemaal in hebben gezeten. Neem de tijd om te rouwen, want ook dit is rouwen en rouwen is zwaar, heel zwaar!  Dikke knuffel voor jou! 😘  
  • Hi dames, Ik heb zojuist mijn 4de ICSI poging negatief afgesloten en mijn man en ik hebben besloten te stoppen. 5 jaar proberen, 3,5 jaar medische molen en 4 keer zwanger maar toch met lege handen.. en een lege portemonnee. Want die laatste keer hebben we alles zelf betaald. Nu heb ik een en ander over en vind ik het zonde als iemand anders dit ook zelf moet betalen. Als ik het naar de apotheek breng vernietigen ze het. Het gaat om 30 poezenpillen U. (houdbaar tot 12/2024), 1 volle spuit stimulatie G. 900 i.e nog in dichte verpakking (in koelkast bewaard, houdbaar tot 06/2023) en nog zo'n zelfde spuit aangebroken, mag je ook hebben hoeft niet. Daarnaast ook 6 kant en klare spuiten D. 0,1mg over (houdbaar tot 10/2023 in koelkast bewaard) Mocht je interesse hebben stuur mij een direct berichtje. Groetjes Paulma    
  • Oh nee, wat ontzettend rot @Paulma ik werd er zelf gewoon verdrietig van om jouw bericht te lezen en ik weet niet zo goed wat te zeggen. Hoopte zo dat het nu eindelijk zou lukken bij je en dat je wat of iig een cryo zou hebben nog. Ik weet zo goed hoe zo'n laatste poging voelt en hoe zwaar het is, het is zo een mentaal zwaar traject, dat is gewoon niet te beschrijven. Hopelijk dat jullie steun kunnen vinden bij elkaar de komende tijd, om dit proces wat eigenlijk gewoon een rouwproces is te kunnen doorstaan. Goh, Paulma, ik heb echt geen woorden.... Wat ongelooflijk k! Ik wens jullie heel veel sterkte en geluk toe. En wat lief dat je wat jij overhebt aan medicatie wil doneren aan iemand die het zelf moet betalen. Ik heb zelf ook moeten betalen, het kost veel geld, dus dan is het fijn als je ergens wat op kunt snorren. Als je het terug geeft aan de apotheek dan wordt het vernietigd, dus dat is heel erg zonde, zou ik zeker niet doen. Alles aan medicatie wat de apotheek verlaat mogen ze niet meer terug nemen, ook niet als het in dichte dozen zit, dus dat gaat zo de vuilbak in. Hier op dit forum kun je ze aanbieden, maar je mag dan niet de gehele benaming noemen geloof ik, want het openlijk verhandelen van medicatie is niet toegestaan, maar dat moet je zelf maar ff kijken, ik zal een linkje erbij doen van welk Topic het is, maar mocht die het niet doen, dan moet je hier op dit forum kijken bij 'hormonen' En anders kun je ook altijd een nieuw topic openen binnen het 40+ forum want daar zullen de meeste mensen zitten die zelf moeten betalen denk ik. https://ivfmoeders.nl/forum/42-hormonen/ Lieve Paulma, wat hoopte ik op een ander bericht en een andere uitkomst voor jou, ik wens je het allerbeste met heel mijn hart. Je bent zo een lieverd, ik had het je zo gegund..... Knuffel, xxx
  • Bedankt voor je lieve bericht @Kitje! Je hebt helemaal gelijk dat de stijging veel belangrijker is dan de absolute waarde. Ik weet van een jaar geleden dat ik inderdaad niet heel snel HCG aanmaak, maar toen was die in 3 dagen wel verviervoudigd. Dus dat was toen prima, ondanks dat ze het wat laag vonden als absolute waarden. Het is toen toch mis gegaan met 5.6 maar dat is niet te voorspellen ondanks een mooie stijging in HCG. Daarnaast was ik bij mijn MA ook niet super misselijk toen alles nog wel goed ging dus ik denk dat ik van nature idd laag in HCG zit. Ik had natuurlijk wat berekeningen zitten maken, en dat gaf nog wel wat hoop. Als mijn HCG van 16 zou verdubbelen de eerste 48 uur en dan nogmaals in de volgende 72 uur, zou ik namelijk op dezelfde waarde komen als ik ongeveer een jaar geleden op 18 DPO zat. In tussen had ik wel wat symptomen, maar ja ik nam ook progesteron, dus kan daar net zo goed van komen. En heel veel symptomen had ik ook weer niet. Dus twijfel, twijfel, twijfel... En inderdaad helaas.... woensdag bloed laten namen en de waarde was maar 26. Dus helemaal geen mooie stijging. Nu ben ik gestopt met de medicatie en wacht ik tot het los komt (is natuurlijk zo pril, dat het hopelijk mee zal vallen). Helaas ook geen enkele cryo goed genoeg op dag 5 om in te vriezen. Daar was ik al bang voor.... Dus we zijn klaar... zonder resultaat. 4 keer zwanger in 5 jaar proberen, meer dan 3,5 jaar medisch, en dit is het einde met lege handen.... Ik vond deze laatste keer mentaal zo ongelofelijk zwaar. Ook al voor de HCG van 16, de wachtweken leken wel de zwaarste ooit van de afgelopen jaren, alsof je al die teleurstellingen van de afgelopen jaren met je mee draagt en daarnaast ook weet dat het je finale poging is. Dus extra beladen. En dan hielp die verlenging van spanning ook niet.... Ik kan het niet meer opbrengen, dus dat is wel heel  duidelijk geworden. Dit was de laatste poging, wij stoppen. Ondanks het verdriet en dat die wens altijd zal blijven bestaan.... Maar ik kan en wil mijn leven niet meer on hold zetten en ben bang dat ik er mentaal aan onder door ga als ik dit nog eens zou proberen.  Ik ben heel blij dat sommige van jullie een hele andere uitkomst hebben! Ik wens jullie het allerbeste en heel veel liefde, maar voor mij stopt het hier! Wel ga ik nog kijken welke medicatie ik nog over heb (in elk geval een niet aangebroken spuit van Gonal F die 450E waard is geloof ik). Heeft iemand van jullie een idee hoe ik die aan iemand kan geven die een traject zelf moet betalen? Wij hebben dit nu ook allemaal zelf betaald en dat valt niet mee.... Dus ik wil de overgebleven spullen eventueel graag doneren in plaats van teruggeven aan de apotheek.   Liefs
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use