Jump to content
Sign in to follow this  
Deborah40

AZ Sint-Jan Brugge of ZOL Genk

Recommended Posts

Ik heb mijn 1e IVF gehad bij Medisch Centrum Kinderwens Leiderdorp, alle onderzoeken waren goed. (Triptofem en 225 IE Fostimon). Tijdens de punctie bleken de 4 follikels leeg. Daarna bloedtest om AMH waarde te bepalen (0,05)

De uitslag was reden voor MCK om niet verder te willen gaan en ze hebben afscheid van ons genomen. Inmiddels begrepen op dit forum dat ik niet veel meer hoef te verwachten van Nederlandse ZH en beter kan uitwijken naar Belgie of Duitsland. Ik heb mijn zorgverzekering gevraagd met wie zij een contract hebben in Belgie het antwoord: AZ Sint-Jan in Brugge en ZOL in Genk. Ik krijg dan alles vergoed wat ik in Nederland ook vergoed zou krijgen.

Ik wil nu eerst gaan onderzoeken of en welk ziekenhuis het word in Belgie. Ik hou me aanbevolen voor advies of informatie over deze twee ziekenhuizen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Plien84

Ik zag je berichtje, ik heb gehoord dat je verzekering moet nemen die het tot 200 % dekt. Anders krijg je inderdaad alleen het nederlandse tarief vergoed en een behandeling is in het buitenland duurder, komt ook doordat de punctie onder narcose is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Plien84 Mij is verteld dat het helemaal vergoed wordt als ik 1 van de 2 gecontracteerde ziekenhuizen in Belgie kies. Als ik een ziekenhuis kies die niet gecontracteerd is, dan word deze vergoed tot het nederlandse tarief.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Plien84

Oké, als de verzekering het zegt dan zal het wel goed zijn, ik zou het wel zwart op wit willen hebben.. En even goed in de vergoedingen kijken, bij Menzis staat bijvoorbeeld alleen 100 procent van het nederlandse tarief en niet volledig bij een gecontracteerde zorgaanbieder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben verzekerd bij cz basis plus jongeren aanvullend ( nu ik zwanger ben omgezet naar gezinnen) ik ben bij ZOL Genk geweest na een eerste mislukte ronde met 2 tp-en in nl. Onze reden voor overstappen waren met name de lange wachttijden en goede verhalen uit de omgeving. Ik ben 2 sept op eerste gesprek geweest, binnen 2 wkn alle onderzoeken gehad, begonnen met spuiten. Een week later punctie en tp en maandag 9 wkn zwanger. Ik ben onder behandeling geweest v dr dhont. Natuurlijk ben ik heel tevreden! Punctie onder narcose wordt volledig vergoed. Het grote voordeel is geen wachttijden. De behandeling bij de arts vond ik top, maar ik kan me voorstellen dat meiden de echo's niet persoonlijk en lopende band werk vinden. Wie eerst komt die eerst maalt en achter elkaar door. Voordeel is dus wel dat alles mega snel gaat en DE grote hel v ivf vind ik het wachten... Als je vragen hebt shoot!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Eveline, Ga je voor je eerste intake naar ZOL of heb je die al gehad? Wat zijn jouw ervaringen?

 

 

ik ga in zol genk ik heb gene klagen het is mijn eerste keer dus hopen dat het goed mag gaan 9december2014 weten we meer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Plien84

Hoi Deborah, wat fijn dat je in januari al terecht kan!

En ben je dan ook bij CZ verzekerd? Ik kan via mijn werk daar collectief verzekeren en heb gemaild, helaas hebben ze geen contracten met ziekenhuizen in Duitsland en zou het gedeeltelijk vergoed worden. België is echt niet te doen voor ons...

Ik wens je heel veel succes en sterkte daar!

 

En Dhana, hoe gaat het met jou?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plein84@ Ik ben bij Ohra verzekerd en ik heb gevraagd met wie ze een contract hadden en dat was met Genk en Brugge en die eerste is beter bereikbaar en ook positiever beoordeeld.

Als ze precies doen wat ze in nederland doen wordt het volledig vergoed en de medicijnen krijg ik dan via nederland via een bepaald telefoonnummer. Ik ga nu eerst mijn eigen ziekenhuis hier vragen of ik de voortgang echos hier kan doen.

Ik ben deze week begonnen met vitamine D tabletten, het bleek dat ik die tekort had, hopelijk heeft dat een positieve invloed.

Dhana@ ik heb mijn intake met dr.Ombelet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier alles goed! Inmiddels 12 wkn zwanger. Ik had dr dhont. Dr ombelet is hoofd vd afdeling. Blijkbaar n rare man maar staat bekend om zn gouden handen. Ik heb 1 echo bij hem gehad en hij heeft de punctie gedaan. Hij is echter niet zo spraakzaam en 'warm'. Mij interesseerde dat allemaal geen fluit. Ik dacht gewoon ze doen maar dit zijn de experts als ze me maar zwanger maken. Tjah dat hebben ze gedaan...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Dhana, Dan weet ik wat ik kan verwachten. Hopelijk hebben zijn gouden handen een positief effect op mij. Ik ben het met je eens. Heb je tot zover een voorspoedige zwangerschap ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beeb doet t goed! Ik heb griep en een blaasontsteking en ben dus ziek thuis. Hallelujah! Gaat wel weer over.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • @Zandje succes vandaag. steaks ben je zwanger❤️ Nu ook blijven plakken🤞🏼🤞🏼🤞🏼
  • B12 was bij mij de boosdoener (4 miskramen! En al die tijd een lage b12 gemeten en olvg heeft er niets van gezegd🤨😩). Ik geef dat altijd als tip mee😉 Verder helpt kinderasperines, zeggen ze. Sommige ziekenhuizen schrijven het voor. 🤷🏻‍♀️
  • Ja precies, wat zou het toch fijn zijn als je zekerheid zou hebben... Ik ben benieuwd naar m'n test morgenavond.... Ja dat honger hebben 's nachts is wel echt iets wat erbij kan horen. Mijn eerste zwangerschap ben ik helemaal niet misselijk geweest. Zit ook vanalles te denken.... Hopelijk goed slapen straks, dat zou al fijn zijn.. 
  • 12 mm bms klinkt super! Heb je al een beetje zin om morgen jullie kleine spruitje op te halen?  Geniet morgen en laat de foto's van het embryo-tje maar doorkomen hoor! 😘
  • @Zandje Mijn B12 was 310 pmol/l . Bij een waarde tussen de 140/250 kom je in een grijs gebied aldus de huisarts en kunnen ze verder zoeken welk deel van deze waarde dan het actieve B12 gedeelte is. Gaan ze bij mij dus niet doen. Het was goed. Ijzergehalte van 8,1 was ook goed. Huisarts heeft ook aangegeven dat het preventief slikken van 1000mg B12 in tablet vorm ook geen kwaad kan voor het ongeboren vruchtje. Dat ga ik dus nu toch maar doen. Veder ben ik bezig met achterhalen hoe ik een ReceptIVFity test kan aanvragen. Ook daar nog veel onduidelijkheid bij zowel de huisarts alsmede bij het AMC. In the meantime ga ik alvast Probiotica tabletten bestellen om mijn microbioom te verbeteren. Ga ik overigens pas NA de ReceptIVFity test mee starten denk ik.
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use