Jump to content

Even voorstellen


Jennifer86

Recommended Posts

Hallo meiden,

 

Ik ben ook nieuw op dit forum. Hieronder mijn verhaal, Ik probeer het kort te houden ;)

 

Ik heb in 2008 één eierstok laten verwijderen wegens zware chemo kuren. Deze operatie was toen ter tijd de enige mogelijkheid die er voor mij was om mijn kans op zwangerschap in de toekomst te behouden.

 

http://nos.nl/artikel/445608-eierstokweefsel-terug-bij-expatiente.html (dit is een verhaal over de terugplaatsing)

 

November 2012 kreeg ik eindelijk het lang verwachte telefoontje dat de operatie voor de terugplaatsing van het eierstok weefsel uitgevoerd mocht worden. Januari 2013 was het dan ook zover :)

Alles is ontzettend goed verlopen. Na een paar jaar in de overgang te zijn geweest sprong ik een maand na de operatie een gat in de lucht toen ik weer ongesteld was geworden.. hoe blij kun je daar als vrouw mee zijn!! ;)

De eerste maanden moest mijn eierstok weer gaan groeien en moesten de bloedwaardes ook omhoog. Na ongeveer 4 à 5 maanden was alles zoals het hoort te zijn, zoals bij elke gezonde vrouw.

De eerste maanden hebben mijn vriend en ik het op een natuurlijke weg geprobeerd, met behulp van echo's (omdat mijn cyclus niet regelmatig is) maar helaas lukte het maar niet.

Vervolgens zijn we het IUI traject in gegaan, maar na 7 behandelingen was het nog niet raak.

 

Nu heb ik net mijn eerste IVF behandeling achter de rug. Vrijdag de punctie gehad en gisteren de terugplaatsing van een mooi embryo. Ik heb het hele ivf traject tot nu toe goed doorstaan. Ik heb geen last gehad van de medicijnen en ook geen last gehad van de punctie, was ook wel behoorlijk stoned van de pijnstilling :) de punctie heeft 8 eitjes opgeleverd en 7 bevruchtingen, waarvan uiteindelijk maar 1 perfect embryo die terug geplaatst kon worden. Moet zeggen dat ik het nog steeds een beetje vreemd vind dat maar 1 van de 7 embryo's goed is. of is dit normaal?

Nu dus in de wachtweken en ik hoop zo ontzettend op goed nieuws, 23 december mag ik testen.

 

Zijn er toevallig meer meiden op dit forum die eierstok weefsel hebben laten terugplaatsen? of waarvan het wellicht nog ingevroren is?

 

Liefs, Jennifer

Edited by Jennifer86
verkeerd jaartal
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use